A téma a BKV buszai: járművek, alkatrészek, kiszolgáló létesítmények.
A többi szolgáltató, és a BKK minden más tevékenysége offtopic.
Más szolgáltatók topicjai:
"mert az állandó vezére egy az egyben úgy nézett ki, mint Pozsgai Imre, MSZMP reform politikus, a kor legnépszerűbb politikusa, mintha Pozsgait klonozták volna"
Nekem is van egy hasonló történetem...
BY 62-43 (BPO-840) délutános kolléga úgynézett ki Derrickből, a Harry Klein rendőrfelügyelő (Fritz Wepper) :) .
Az arriva tulajdona az összes busz, az tök mindegy, hogy annakidején milyen konstrukcióban vették őket...
Azért mert te mondjuk 10 évvel ezelőtt vettél hitelre egy autót, az a tied, azt csinálsz vele, amit akarsz, ebbe az is beletartozik, hogy annak adod el, akiknek akarod.
A Volán kb azt csinál a az aglós kocsikkal, amit akar. Ha marad az eredeti, 2014-es felállás, akkor 2022-ben, de legkésőbb tavaly tavasszal az összes kocsi cserélve lett volna. Ehhez képest a belüket húzzák már a MOSlékok és nagyon sok MAN vidékre került...
Minden előfordulhat mostanában, az okát nem tudom mindegyiknek, mert nem is mind pótlás, van amelyik sűrítés, illetve nem kifejezetten a kérdésedre válaszolok.
Én az FKU-936-al egy kör 110-est csináltam kedden délután.
Soha nem voltam még a Thomán István úton, annyira szép a kilátás a buszfordulóból, hogy majdnem elfelejtettem ajtót nyitni az utasoknak, képeket sem csináltam most egyikről sem.
Szerdán az FKU-937-el egy menet 8E-volt délután Kelenföld felé, majd vissza üresen. Ezt sem jártam még egyben csak egy-egy rövid szakaszt 7E, garázsmenetek, illetve 59 villamos pótlásból.
Szerintem ez is nagyon szép környéken közlekedik.
Az nap este a kupa döntő miatt kért a BKK négy tartalék csuklóst a Stefánia útra, Thököly út felé szélirányba Ajtósi Dürernek háttal és a meccs végén a Thököly - Rákóczi tengelyen közlekedő hosszú járatokra rásegíteni Buda felé, így este is lett egy csonka 8E menet, majd vissza Kőbányára üresen.
Csütörtökön elindultam a Blaháról a Dombóvári útra 1-es villamos pótolni, mire odaértem elindult a forgalom.
Este a Keletinél lepakoltam és a Fiumei úton irány az Orczy térre, Nagyvárad térig 24-es villamos pótlás baleset miatt (mentő, villamos "szembe menesztés" azonos vágányon az Elnök utcánál és frontális lett a vége).
Ez az összes pótlás mind 7E-ből lett kivéve.
A meccs végi KT01 az forgalmi munkalap szerint történt, csak a vonalat választottuk ki együtt a zavarossal, hogy hová lesz szükség sűrítésre és négyünk közül ki melyiket szeretné.
Mind a két Volvo bírta, még a víz hőfok sem emelkedett, pedig ki volt tömve rendesen. Kicsit nehezen indultak meg a meredek megállókból de 30-35-el tudtam haladni, ahol az útviszonyok is megengedték.
Kaptam még beosztásból erre a hónapra 7E-t, hátha lesz még "kaland", bár nincs valami tű pontos helyismeretem, de a forgalom irányítás és a helyszínen lévő zavarosok sokat segítettek, így nem volt nehéz végig járni.
Egy két videó már szembe jött velem a Tik-Tok-on, a közlekedés barátok gyorsan megtalálják az ilyen eseményeket, vannak akik kifejezetten az érdekes pótlásokat, sűrítéseket keresik.
Én abban nem lennék teljesen biztos, hogy azt csinálnak a buszokkal amit akarnak.
A C2-k az VT Transman Arriva tulajdonába kerültek egyáltalán? Hitelből finanszírozták a vásárlást és a finanszírozó a Mercedes Bank volt. Az tudjuk, hogy milyen megkötések szerepeltek a banki szerződésben?
Az Arriva szerződései határozott időre szólnak, utána a kocsikkal azt csinálnak, amit akarnak. Ha a BKV-val meg tudnak állapodni, átkerülhetnek oda a lejárt gépek, de kétlem, hogy lenne belőle valami, mert a MAN-ek típusidegenek, a Connectók meg ismertek a BKV előtt.
Részleges off, mert az Arrivára és a Volánra is vonatkozik: Az összes Conecto és Lion's City ideigtartó szerződés szerint van Budapesten, vagy van, ami "örökbe" van nálunk? (A NAY-okról hallom, hogy mostanság vissza lesznek adva, az NCA-k is hasonló korúak.) AADI-k az egyedüli "béreltek"? Közben önállóan is keresem a választ, de gondoltam, megkérdezem itt.
Nem tudom. Lehet, hogy a 21-07 a végnapjaira átkerült a Kiliánhoz, de a 80-as évek derekán a 85 gyors kocsija volt és Cinkotához tartozott. De az a rendszám is reinkarnálódott egy későbbi Ikarus 435-re. Talán arra emlékezhetsz.
A 21-07 nekem a 48 as rol rémlik. Azért maradt meg bennem annyira, mert az állandó vezére egy az egyben úgy nézett ki, mint Pozsgai Imre, MSZMP reform politikus, a kor legnépszerűbb politikusa, mintha Pozsgait klonozták volna, vagy lett volna egy iker testvére, 100% ban úgy nézett ki.