Na ez az ami itthon EAF mellett is állandó, mert semmi nem tartja őket vissza szankció hiányában. Odakint valószínűleg legalább akkorát rúg rá a rendőr, mint ahogy azt a cseheknél volt szerencsém látni többször is. (Sőt ott a jv is gond nélkül intézi a megfelelő módon az oda nem illő egyedek eltávolítását.)
Tessék, így is lehet! :) Itthonról ugyanilyen pozitív példa Szeged, és Debrecen. De amikor május elején voltam Pécsett, ott se találkoztam már az eaf-fel...
Figyelem, egy “BEZZEGNYUGATON“ poszt fog következni!
Nem olyan régen voltam Berlinben, ahol meglepődve tapasztaltam, hogy megszűnt az első ajtós felszállási rendszer. Legutóbb 6 éve voltam ott, akkor még mutogatni kellett a jegyet a sofőrnek, viszont ha sokan voltak, nyílt a hátsó ajtó is. Ott is sok a koldus, hajléktalan, mégsem fetrengenek a buszon, metrón villamoson és nincs elsőajtózás. Nincs konfliktus, nincs cirkusz, nincs késés.
A 80-ast fájt volna teljes üzemidőben összajtóssá tenni a Keleti és a Puskás között?
Mondjuk a BKK Infoban szarul írták le a 20E, 30-as a család eaf-jét, a menetrend is a Keleti- Vágány/Róbert Károly közötti teljes üzemidős összajtózást mutatják.
Hétfőtől módosul az EAF a 20E/30(A)/230 vonalon: Csak a Szegedi út megállótól Újpestig lesz EAF, viszont ezek is bekerülnek az este 8 utáni rendszerbe.
Szintén este 8 után a 80-as troli.
---------------
Egyedül a 22-es család maradt ki, illetve a 9/72/83 járatok.
A 8-ig van nyitva, az azt jelenti, hogy a vendégeket fél 8-kor elzavarják öltözni, tehát 8-ra rég üres az egész fürdő. Az első EAF-os 26-os 20.11-kor ér a Palához.
Azóta javították, nem mutat hálisten hétköznap 20 óra utáni eaf-et a budai szakaszra.
Másik: holnaptól október 14-ig- és most már minden évben május 1-től október 14-ig a 26-os csak 20.00 után lesz eaf, a 226-oson pedig megszűnik az eaf. Október 15-től április 30-ig a 26 marad teljes üzemidős eaf.
Ez valami elírás akar lenni, hogy az 5-ös budai szakaszán a jövő héten hétfőtől péntekig érvényben lévő ideiglenes menetrend szerint este 8 után is elsőajtózás lesz?
Na igen. Az utolsó 16A a Széll Kálmánról 19.34-kor indul, a Dísz térről így még bőven 20.00 előtt indul vissza.
"A lényeg, hogy a 216-os sem fog kilógni a sorból."
Igen, pénteken, de főleg szombaton jóval 20.00 után is van indulása (a többi nap 20.00 előtt van üzemzárása).
Amúgy korábban az olyan viszonylatoknál, ahol este 8 után 1, vagy 2 db indulás van- pl 107, vagy 282E, 284E- nem is vezették be az este 8 utáni eaf-et, gondolom erre a kevés indulásra értelmetlen lenne (a 282E/284E-t a 182, 184 érintettsége miatt hoztam csak fel).
Egységesen mind a négy vonalon megszűnik hétvégén 20 óra előtt, és bevezetésre kerül hétköznap 20 óra után. Azaz minden nap este 8 után lesz elsőajtózás.
Ennek megfelelően csak a 116-oson szűnik meg teljesen, mert egyedül annak nincs 20 óra után indulása.