A téma a BKV buszai: járművek, alkatrészek, kiszolgáló létesítmények.
A többi szolgáltató, és a BKK minden más tevékenysége offtopic.
Más szolgáltatók topicjai:
Az Ikarus V127-esek (MXJ) és a V187-es (MDD-721) ugyan ARC-nak/Modulonak tekinthetőek, mégis Ikarus embléma van rajtuk, ezek még forgalomban lesznek viszonylag sokáig. Ami teljesen Ikarus (2 412, 3 E91), az még el fog köszönni várhatóan idén
563, 567 vissza is ment Kőbányára, csak állt mindkettő a sor végén, meg néha benéztek a műhelybe. (térkép szerint már ott vannak, telephelynek még minket ír)
Somoskőújfalu felől jött egyébként, rendes meglepődés volt.
OFF BKV kék 280 as 1995 óta nem járhatott Salgótarjánban, néhai CCV-531 ,ami bár elvileg nem volt BKV -s ,de 1988 ban BKV kék festéssel jött tarjánba, és 1995- ig így is járt.
1985 ös 280.15 volt, ilyen altipus nem.us volt a BKV nak( alapon)
Nálunk van szabadság, szabadnap igénylési lehetőség.
Egyébként a beosztásba bekerült elvonttal úgy vagyok, hogy:
- hónapokig nem vettem fel a papír alapú beosztásom, csak a JVP-t néztem, így nem tudtam, hogy a beosztásban is van már eleve elvont.
- addig még nincs beosztásom, nem tudom, hogy mikor érek rá és mikor nem, ha megkapom a beosztást akkor tudom meg mikor érek majd rá, tehát mindegy ha van benne elvont.
A jelentős kocsikiadás az ideiglenes, metró és villamos pótlásból.
Az elvont szabadnap megosztó, van aki szereti és szívesen jön dolgozni.
De a tényektől eltekintve - amiben igazat adok neked - az ilyen változások mindig kételyeket ébresztenek a kollégákban.
Én ezekről nem szeretnék írni, mert nem tudom ki olvassa és nem tudom kinek értelmezésében öntök még olajat a tűzre, más munkahelyeken az ilyen infóknak, megnyilvánulásoknak szankció is lehet a vége,
mivel 20 évig olyan helyen és olyan munkakörben dolgoztam, hogy nem kelthettem pánikot, így ez belém égett és nem is szeretném tovább firtatni.
Biztos vagyok benne, hogy a hozzászólásom lényege át ment neked is, hisz ha nem így lenne azt a választ sem írtad volna.
Kőbányán azért az elmúlt hónapokban jelentősen nőtt a kiadás a korábbihoz képest miközben a járművezetői állomány száma nagyjából állandó, úgyhogy valószínűleg senkinek nem fog gondot okozni ha minden nap sikerül pl. így minden számot kiadni (KT-kon rendszerese volt az SZH) meg nem kell havi több elvont szabadnappal dolgozni.
Amikor 1988. március 1-én (tizensok év után) az akkori 158-as átkerült a Récseiből a Mezőbe (a 28-as, 128-as amúgy is Mezős volt) a 158-as kb. 10-15 állandó sofőrje közül vagy 3 vagy 4 inkább átment a Mezőbe a Récsiből.
De maradtak 158-sok.
Pedig akkoriban a Mezőnél lejjebb nem igen volt ami hírnevet illeti.
Kb. másfél hete beszélgettem a 121-es megmaradt egyszem kőbányás sofőrjével. ( Nagyon sokszor ő járta a számot, mindenki csípte.) Ő akkor azt mondta, hogy a kétrészes marad Kőbányán, leginkább ő fogja járni. Ezek szerint az sem.
Ha Kőbánya nem kap a Cinkotára átadott kocsik helyette mást és a kocsikiadás is a kocsik számával együtt csökken akkor "mostohább világ" jön rá, mint Cinkotára.
---------------------------------------
Ha a munka is kevesebb lesz, meg a buszok száma is akkor az miért mostohább mint ma ?