A téma a BKV buszai: járművek, alkatrészek, kiszolgáló létesítmények.
A többi szolgáltató, és a BKK minden más tevékenysége offtopic.
Más szolgáltatók topicjai:
Mondjuk nekem se teljesen világos, mert először azt gondoltam, hogy majd a H5-ös pótlót fogják Óbudáról adni, de azt ugye írtátok, hogy biztos nem. Lehet a pótlóbuszok pótlására vannak még Óbudán, ha valamelyikkel gond van. :)
Részben, de. Ahogy írtad, a 08-59 előtte is Óbudás volt, a 04-48 viszont június 15-én érkezett, ahogy a többi gyors is (+ Délpestről a 08-08, LZZ-325). Nem teljesen világos számomra ez a 280-as ide-oda mozgás :)
Valaki meg tudja mondani, hogy ez a sok 280-as miért volt néhány napig Óbudán tárolva? Illetve gondolom a többi is megy át Délpestre, és marad tartalékba a 08-42 és 11-89 - ez utóbbi a 08-59 helyett :( ?
Szerintem június 15. előtti időszakra gondolt a topiktárs, mert addig a sulis munkanapokon 5 darab 280-ast adtak a 23E-re. De tanszünettől egész nyáron nincs már magaspadlós kiadás a vonalra.
1. A kiiktatás jelenleg csak a csuklós magaspadlósokat érinti (280-asok és a 435-ösök). De ezek alól kivételek a kötött pályás járatok pótlói, például adnak majd a héten több magaspadlós kocsit a 61-es pótlóra, a 4/6-ra, 14-re és a H5-re is. 260-as kiadás idén nyáron is van. Illetve a GT-k csuklósok és szólók esetén továbbra is magaspadlósok sok garázs esetén.
2. A kiiktatás csak tanszünetre érvényes azaz most péntektől augusztus végig. A 23/23E-n valóban volt magaspadlós csütörtökig tervezetten is, mivel csütörtökön még tanítási menetrend volt érvényben. Viszont pénteken már nem volt rajta tervezetten, csak 19-72, aki reggel LOV-870 meneteit pótolta. Szeptembertől meg ugyanúgy jönnek vissza a magaspaldós kiadások csuklósok kapcsán is.
3. A 36-os járat nem BKV-s már, ott a szolgáltatást a VT végzi, ezért ha magaspadlós jár a vonalon, akkor biztosan csak KT lehet.
Hétvégéről volt szó, a 23E olyankor nem is jár. Ha ettől eltekintünk, akkor mikor volt olyan hétvége amikor a 23-as 8 forgalmijából 5-6-on is Ikarus ment?
Az utóbbi hetekben folyamatosan egyre több ik260/280 mászkált dél-pesten, sok esetben olyan viszonylatokon, is ahol egyébként semmi keresnivalójuk nem lenne (Pl.: 35,36), a 23/23e-n meg 5-6 forgalmi szám ment ik280-nal.
Szóval egy dolog mit ír a papír, és egy dolog a valóság. Ami meg a LOV/MUU/MUT klímáit illeti, jellemzően nem működnek, ezzel sem ártani kezdeni valamit.