A téma a BKV buszai: járművek, alkatrészek, kiszolgáló létesítmények.
A többi szolgáltató, és a BKK minden más tevékenysége offtopic.
Más szolgáltatók topicjai:
Kőbányás FKU-kon semmi. Mindenki tudja hogy nem megy rajtuk (minimális kivétel lehet hogy van) de senki nem tesz semmit. Várják hogy teljen az idő. Majd véget ér a nyár...
Cinkota FLR-jei viszont 5*. Példát vehetne róluk a többi divízió...
Most (még) nem írok pontos időpontot és rendszámot, de az mégis hogyan lehetséges, hogy reggel 6 előtt az egyik 105-ös tolja le a másikat? 2 perc különbséggel értek a Krisztina térre, ez azért elég fura olyan korán.
Klímával kapcsolatban a Karsanokat meg kell dicsérnem, eddig nem tapasztaltam olyat, amin ne ment volna teljesen jól.
906 , korábban volt fél 10 körül de brutál meleg volt rajta. Még nem sikerült olyan csuklós VH utazni legyen az MUT, MUU , vagy LOV amin rendben územelt a klima .
> Ne is mond: Erdőkerülő, de a Páskomliget is alakul. Csömöri út maradéka, Fogarasi út, a Rákosi út Mátyás királyon túli vége, Cinkotai út, Rákosligeti határút - Bökényföldi út, no meg a Vezér utca (arra nincsenek szavak... némi aszfaltot még biztos tartalmaz a kátyúk között).
Ha már C1-esek, akkor említsük meg a kitűnő Rómer Flóris utcát, és a Bimbó utat is a Gábor Árontól kifelé...
Nagyon remélem, hogy a Vágány utcát az építkezés befejeztével rendbe rakják. Az új Mercit a múlt héten rendesen sajnáltam ott. Csak egy hetes volt a gép. (Annak ellenére, hogy a vezér óvatosan ment.)
Az a szomorú, hogy a Páskomliget nem rég lett felújítva, az Erdőkerülő/Zsókavár, Cinkotai, Ráskoligeti, Bökényföldire meg évek óta megvannak a tervek....
Óriási szerencse, hogy még "csak" alig bő két év volt arra, hogy megtanulja az állomány a Conectók karbantartását. Szerintem nem kéne arra büszkének lenni, hogy senki nem ért ezekhez a buszokhoz... :-(
Amúgy így végiggondolva a 46-ost tankokkal kéne kiadni: Páskomliget - Erdőkerülő - Csömöri - Rákosi - Cinkotai út... az útvonala legalább felét valami isztánra hajazó közúthálózaton teszi meg.
Van egy nagyon jó vezér rajta, a kacsintós bácsi, ő szokott úgy vezetni, ahogy Párduc írta: ezeken az utakon vmax 20-25, gyűlnek a plusz percek, aztán ha olyan szakaszra ér, ott repülőrajtot vesz. Késni nem is nagyon szokott úgy összességében. Na és ő mondja mindig, hogy egy: szerinte balesetveszélyes repeszteni a szar állapotú utakon, kettő: vele még nem történt olyan, amit egyszer a saját szememmel láttam, hallottam egy 412-esen a Cinkotai út végén, amikor nagy csörömpölés közepette elment a 412-es hajtása, vezér kiszállt, körbejárta a buszt, majd annyit mondott, hogy nem megyünk tovább, mert szétesett a busz. Mondjuk ettől a fickótól hallottam azt a mondatot, amit eddig csak olyan vezértől sikerült, akinek saját autó van a nevén: most az hogy bejövök és egy nedves ronggyal áttörlöm a fülkét, az olyan nagy dolog? Vannak ilyen arcok is.
Persze, hogy nem egyszerűbb. És persze, hogy félti mindenki az állását is. Éppen ezért betonozódik be a szemünk láttára a szándékos rothasztás és a hűtlen kezelés ipara.
Szerintem ma a városvezetést bezsarolni sajnos nem ilyen egyszerű. A BKK beleszarik nagy ívben, de ha a BKV meg nem csinálja, akkor 2 perc alatt visszareagál, hogy de szerződés van. Ha erre azt válaszolod, hogy de tönkremegy az eszközpark, ő visszaírja, hogy ne szarj be pajtás, mit izgulsz, majd indokolt költségként elszámolod a javítást. Az, hogy közben naponta több utasnak kell új fogsort csináltatnia az érintett útszakaszokon, az senkit nem érdekel.
Ha ezeken túllépve is bezsarolsz, akkor egyszerűbb lecserélni a vezérkart és a városvezetés máris megoldotta a problémát. Én ezt most nagyon így látom...
Dehogy lett elszabva. Éppen az a lényege, hogy magától ne essen ki. Mint ahogyan nem is esik. Szinte biztosra vehető, hogy azután tűnedeznek el ezek a tartólécek, hogy előzetesen valaki megbontotta a tetőburkolatot és nem rendesen tette vissza. Mert nem is tudott róla, hogy be kell pattannia.