A téma a BKV buszai: járművek, alkatrészek, kiszolgáló létesítmények.
A többi szolgáltató, és a BKK minden más tevékenysége offtopic.
Más szolgáltatók topicjai:
86-67-tel nincs érdemi lépés, nagyon lehervadt állapotban van, nem igazán látjuk még, hogyan lehetne megcsinálni (gyakorlatilag újragyártással, de annak meg kb mi az értelme).
A DZD továbbra is lőbusz céllal megújul, melyhet számos elemet a "kultikus:)" 844-ből használunk fel.
Ugye most van állományban 118 mp csuklós, lesz kb. 130 belőlük a visszavétel végén. Annyira nagy arányban már most sincsenek kiadva, június 1-jén GT-k és 61V nélkül volt 63 kiadva.
Itt akkor a különbség 67 kocsi. De azóta jött 31 csuklós Conecto Óbudára.
Számoljunk 90%-os rendelkezésreállással: 60 kocsit tesz ki a kiadható magaspadlós mennyiség így és 28-at (27,9-et egész pontosan, de belefér szerintem) a Conecto. Szóval ez így 88 kocsi.
Az északi szakasz pótló igénye volt 80 kocsi, ha jól emlékszem. Szóval így nézve igen, de viszont a párhuzamos járatokok... VT-nek jött ugye 45 MAN, amit nem tudom, hogy mire, hova szánnak. Sűríteni szóló vonalakat Észak-Pesten, vagy csuklós vonalakon ideiglenes kocsileváltásra. Meg ugye szeptembertől jönnek a hibridek és nem volt hír arról sem, hogy Dp a legutóbb kapott 260-asaiból kukázott volna. Jön ugye még 15 (vagy 16?) szóló Conecto is az ősszel, ha minden igaz.
Én azt mondom így végiggondolva, hogy igen. Év végén már gond nélkül. Az őszt kétlem viszont.
Igen, kb. erről szól az ügyfélkapcsolat élete is, miért megy a klíma, miért nem megy a klíma, miért hűtik ennyire, miért nem hűtik eléggé, miért van ilyen huzat, miért ilyen kevés az ablak :)
Valszeg ha egy adott busz utasait tetszőleges számú taxival vinnénk el, akkor amelyikben az utasok száma>1 abban már össze tudnának veszni azon, hogy ablakot nyissanak vagy a klíma menjen, hány fok legyen stb.
A sofőrnek szóltál? Mert nem magától értetődő ám, hogy észleli, hogy a C-tengelyen nincs rugózás.
---
És vajon a mindenféle elképzelhető érzékelővel, visszajelzéssel, védelemmel telerámolt korszerű buszokon miért nincs erre figyelmeztetés? Nem lenne űrtechnika.
Ezt az FKU-920-as vasdarabot nem hiszem, hogy ki kéne adni. A C tengely rugózása nulla, mindenki pattog rajta, mint kecskeszar a deszkán, a hátulját meg szépen odabaszogatja az aszfalthoz..
Ja, és egy igazi megválltás volt átülni egy 412-esbe.
Gondolom tudatosan nem alakítják így a helyzetet (főleg, hogy köztudott volt, hogy a lőpavilon nem él örökké), ha viszont tényleg megesik ez a dolog, akkor ez finoman szólva is embertelen gáz lesz.
Értem... Gondolom a metrópótlás miatt lesz égető szükség járművezetőkre. Jármű oldalon mi a helyzet? Reális, hogy a pótlást össze lehet hozni év végére?
Én is szívesen látnám BKV-s kézben, de nem tartottam eddig reálisnak, mivel pont átmenetet képez a 86-67 és a 04-77 között, látványnak pedig elég már az a kettő is.
a klímaszezon második hónapjában járunk és eddig még mindig csak 1, az az egy darab klímás VH-val utaztam (nem, nem ez a kocsi az).
Írjuk itt a gondokat, de csak rosszabb lesz, illetve jobb nem. Ebből az következik, hogy a BKV-nál a rossz a jó, a jó a rossz. Szóval ezen logika mentén:
tegnap NTP-528 működő klímával közlekedett, ablakot se kellett nyitni. Komolyan nem hiszem el, hogy nyáron hűvös buszon kell utaznom. Tessék berendelni és kiszerelni belőle! ;-)
Valaki levezeti, hogy a minimum nettó 200 ezres fizetés, hogy jön ki egy kezdőnél, ha ő délelőttös és szóló kocsival jár? 1300 Ft-os órabérrel elég érdekes. Nem teljesen világos, hogy a 230 ezres bruttóból, miképpen lesz 300.... Köszi!
- a hiba ugyanúgy fenállhat, és; a, már elhárították a problémát; b, megvan a hibaok, és a gyártó felajánlotta, hogy elhárítja a problémát, de ez még nem történt meg a forgalomban lévő kocsikon - a hiba a többi kocsinál nem áll fenn
Ebből kiindulva - nem kell "lehármasmetrózni" -, a forgalomba lévő kocsikkal jelen állás szerint megtörténhet ugyanaz az eset, vagy ennek lehetősége elenyésző?