A téma a BKV buszai: járművek, alkatrészek, kiszolgáló létesítmények.
A többi szolgáltató, és a BKK minden más tevékenysége offtopic.
Más szolgáltatók topicjai:
Napok óta haldoklik valami a rendszerben. Tegnap is csak időnként látott bejelentkezett járműveket, egyes időintervallumokban teljesen hiányoznak a kocsik, de minden vonalon.
Rákospalota, Kossuth utca végállomáson, a 12-es villamos végállomása és a műszaki tárolóhely egymás mellett van, jó esetben három-négy 5-ös busz is áll ott(már a tárolóhelyen).
Ha jól tévedek, ma volt kint először forgalomban a 11-47(7/F21). Kívülről, belülről új(festékszagú), nekem eredetiben(zöld csík+matricák) jobban tetszett. Indításjelzőt csak elől lehet hallani, ezt remélem orvosolják. Sajnos csak kb. 3 megállót mehettem vele, mert Zugló vá.-nál megszólalt a jvez, hogy "a jármű műszaki hibás lett" és kirakta a Szerelőre vár szöveget a(z új, narancs)kijelzőre. Így át kellett szállnom az éppen mögötte jövő MDD-re, ami viszont pozitív élmény volt(sztem most utaztam rajta először...).:)
A pénznél szerintem nagyobb gond, hogy amikor van, akkor sem lehet bemenni az autóbuszboltba új autóbuszt venni.
A matek egyszerű, ha azt mondjuk, hogy van a cégnek 1125 gumikerekes utasszállító járműve és optimális esetben 10 éven túli járművet nem célszerű üzemeltetni, akkor átlagosan évi 113 járművel lehet fenntartani a forgási sebességet. Ha 16 év lenne a felső küszöb, akkor 70 új jármű kellene évente (ÁTLAGBAN).
Ha megnézzük az elmúlt 10-15 évet és összeadjuk az ezalatt beszerzett új járművek számát, akkor remekül látszik, hogy nem kifejezetten rózsás a helyzet, amelyet használtjármű-beszerzésekkel és a meglévő matuzsálemeknek a lehetőségekhez és a racionalitásokhoz képest legjobb állapotban történő tartásával próbálunk legalább fenntartani, ill. a lehetőségekhez mérten javítani.
Érdekes ez a Ikarus/Modulo klíma... Ma délután a 154-esen egyik MXJ-n az ablak feletti nyílásokon érezhetően hűvös levegőt fújt be (mondjuk a ventilátor itt is maxon pörgött, zúgott). Viszont az ablakok felett/mellett lévő vízszintes beömlőnyílások hatására csak függőlegesen lefelé iránylott a hűtött levegő, ami az ablak melletti max. 10 cm-es függőleges sávban volt érzékelhető. Az erős napsugárzás miatt pont az ablak melletti ~10 cm-es sávban szinte égetően forró a levegő. Olyan, mintha a nyílásokon leküldött hideg levetőt az ablak melletti nagyon meleg levegő egyből közömbösítené is. Így viszont az utastér közepe felé már nem is jut hűtés. Esetleg meg lehetne próbálni a klíma/levegő bejövő nyílásainál egy az utastér irányába elterelő hosszanti elemet, vmit felrögzíteni, talán javulna vmit a helyzet? Hasonlót figyeltem meg a középső ajtó felett a nyitó szerkezet miatti 2x hosszanti ovális nyílásnál is. Ott az eleve nagyobb nyílások miatt kimondottan jött a hideg levegő, függőlegesen lefelé, de az üvegajtó melletti forróságban egyből el is tűnt, így a jármű közepe felé már semmi nem jutott, mozdult a hűvösből. :-(
Pozitív, hogy délután 1 másik hasonló járművön a járművezető hangosban bemondta, hogy a jármű eleje jobban hűtött, így nyugodtan jöjjenek előrébb a T. utasok. (mármint az a kb. 6+1 fő :))
Köszönöm nektek! Kb. 3 hete jártam arra, akkor vettem észre. Sajnos még mindig graffitivel van tele, amit .BPO-346 ír, azt én sem értem. Selejtezéséig sokat utaztam vele, jó kocsi volt. Van esély rá, hogy visszakerüljön az eredeti tulajhoz?
Az azért nekem eléggé fani, hogy egy ex-BKVs kocsi áll a BKV garázs mellett, közvetlen a kerítésnél.:)
Sokáig a kelenföldi garázs közelében állt, később már össze is graffitizték. Ezek szerint legalább az átszállítását el tudta intézni a tulaj. Muszáj volt neki, mert már megjelent a piros cetli a kocsin (az önkormányzat utolsó figyelmeztetése a jármű elszállíttatása előtt).