A téma a BKV buszai: járművek, alkatrészek, kiszolgáló létesítmények.
A többi szolgáltató, és a BKK minden más tevékenysége offtopic.
Más szolgáltatók topicjai:
Fél 1 körül az egyik leendő 7700 Hybrid (még próbarendszámmal) battyogott vissza a VJSZ-be, gondolom a Volvo Hungáriától!?
Nagyából már egészen jól nézett ki (fényezés, üléshuzat, kapaszkodók, matricázás stb....) Talán még kijelzők is, de sötét volt az összes, így az nem látszott.
Ablakok cseréje még nem történt és ha jól láttam akkor zárt fülkésítés sem (ahogy arról korábban szó volt), de gondolom ami késik...... :)
Csuklósok:
A Cinkotán kiépítendő 21 dugalj kapcsán szó volt arról, hogy (Lacit idézem):
"Sokat töprengtünk azon, hogy hány buszra kérjünk fejlesztést, konkrétan a csuklósokat vegyük é vagy ne figyelmbe."
Mivel tehát akkor csak 21db dugalj kiépítését kérték, ez azt jelenti, hogy végül úgy döntöttek a döntéshozók, hogy a csuklós Hybridekkel semmi képp nem számolnak, később sem?
Ilyet, Délpest miatt még a végén én is elvesztem a humorérzékem.
Mindegy, vérgáz, amit egyesek megengednek maguknak BKV-n belül. Csak a többi divízióban dolgozó kolléga, ha ezt látja, vajon hogy bírja rávenni magát a normális munkára? Örök kérdés marad ez szerintem.
Huh, de rég 123-asoztam. Csak mire délután kiérek, úgyis csak IK lesz rajta kint. Mindegy, nem egy kocsin van ilyen. Múltkor 23E-n is egy ilyennel jöttem, de azon nem volt ekkora lyuk:
Vicceskedésem tárgya nem a lyuk volt, hanem hogy a jelenséget egy viszonylatszámmal azonosították.
A probléma szerintem is súlyos; azt, hogy soha nem volt még ilyen jó, senki nem állította.
Egyetértek Veled, ha mész fényképezni meg az NKH-hoz.
Azzal nem értek egyet, hogy egy jobb napokat látott politikai hetilap hivatásának érzi, hogy ilyen félinformációkat - tök' feleslegesen - dobálgasson fel. Mert ettől nem lesz jobb semmi.
Most vicceskedni akarsz? Tényleg, a nevetéstől a tej is kifolyik az orromon, hogy Dp balesetveszélyes buszokat erőltet ki reggel a forgalomba, amihez aszisztál a vezetés is. Soha sem volt még semmi ilyen jó! Holnap is adják ki ugyanígy a 123-asra (erre mondjuk bőven van esély), leugrok én is. Csak én az NKH-nak fogok fotózni.
Még anno a kékre festés előtti időszakban ehhez hasonlót ( vagy ennél cifrábbat ) többször is láttam jómagam is ezeken a buszokon ( a 148-ason ). Volt olyan lyuk, amin tényleg simán kifért volna egy gyerek.
Mondjuk érdekelne, hogy mekkora pénzügyi vonzata van annak, hogy valaki ránézzen, hogy baszki, ez lyukas, ne adjuk már forgalomba mert holnap fent lesz a jutúbon. Vagy szemészetre kell küldeni a műszakot?
A bkk.hu-t érő DDOS támadás miatt bevezetett tűzfal szabályok láthatólag blokkolják az online.winmenetrend.hu elérését a FUTÁR API-hoz. Úgy nézett ki, hogy vasárnap reggeltől megjavult, de most megint nem működik. A hiba nem nálam van, sajnos nem nagyon tudok vele mit kezdeni. :(
Tulajdonképpen a műszaki hibát is ide értettem, beleértve azt is, amikor Albertfalván elég szépen felforrt a vize. Esetleg még azt is megemlíthetném, hogy kicsit igénytelen, mint az összes többi, apróságok szempontjából (pl. ülések huzatja nem szépen illeszkedik), bár pár társához képest ez még egész jó. Másrészről meg a saját hülyeségeim, hogy nem tetszik az új kinézet, az egységesség, az új hang (új váltóprogram?), ami jelen esetben azért említésre méltó, mert régen mind hang szempontjából, mind kinézetileg különleges volt, és szerettem.
Napok óta haldoklik valami a rendszerben. Tegnap is csak időnként látott bejelentkezett járműveket, egyes időintervallumokban teljesen hiányoznak a kocsik, de minden vonalon.
Rákospalota, Kossuth utca végállomáson, a 12-es villamos végállomása és a műszaki tárolóhely egymás mellett van, jó esetben három-négy 5-ös busz is áll ott(már a tárolóhelyen).