A téma a BKV buszai: járművek, alkatrészek, kiszolgáló létesítmények.
A többi szolgáltató, és a BKK minden más tevékenysége offtopic.
Más szolgáltatók topicjai:
Az én időmben a legtöbb klíma valamit még reszelt a kezdéskori hőmérsékletben, de ebből te meg nem mondod, hogy egy-két óra múlva, amikor jön a gutaütés, mennyire lesz jó.
Az NCZ és MFW Volvo-k állapota siralmas. Nem is értem, hogyan engedhetnek ilyen állapotú járműveket forgalomba,hogyan akarnak ilyenekkel színvonalas szolgáltatást nyújtani. Hiába jelzik a járművezetők a hibákat, legyen az a klíma, vagy kinyílik az ajtó, nem bír elindulni a busz, a hibákat nem javítják ki. Gyakran a cserebusz is rossz, ha napközben le is cserélik a járművet.
Ez a hőleváltás jól hangzik, de vajon alkalmazzák-e? Tegnap a Széll Kálmán téren láttam egy villamosvezetőt, idősebb úr, fején törölköző... őrá nagyon ráfért volna egy váltás.
Egy buszon pedig láttam, hogy a vezető -szó szerint- kilógó nyelvvel, csurom vizesen, nagy erőfeszítéssel tekerte a kormányt. ( Pedig ez egy Modulo volt) Élmény lehet így dolgozni... Nem csoda, ha senki nem jelentkezik a BKV-hoz.
Harmadrészt meg azt se felejtsük el, hogy a BKV is egy kádertemető, nehéz utasítani olyan embert bármire is, aki valami fontos embernek a valakije. Ez az állami és önkormányzati cégekre, sajnos, egyre gyakrabban igaz.
Dél-Pestre Lacus már több ízben rászólt, nem csak az idén, de tavaly is. Még hányszor kell szólni, és honnan, hogy az üe. vezetőinek és dolgozóinak jelentsen is valamit?
A BKV/BKK vezetőinek kellene ezt jelezni az illetékes garázs vezetőinek, hogy ugyan már nem megy ez így tovább.
Amennyiben ez a jelzés megtörtént, de nagyon úgy néz ki, hogy nem érte el a hatását el kellene gondolkodnia mindenkinek, hogy akkor mégis milyen vezető az akinek az utasítását nem veszik figyelembe.
A farok csóválja a kutyát, vagy fordítva...
De van olyan BKK/BKK-s vezető aki a sarkára mer állni ebben a kérdésben? (is)
Én is tök őszintén kérdezem, hogy miért nem sikerül egyik évben sem megoldani ezt a klímakérdést, már nagyon sok éve.
Jövőre sem lesz jobb, lesz + 40 db klímás hibrid Volvo ugyebár. Azon pláne kacinfántos lesz, hogy ne merítse le szarrá magát a klímával, a T&J-s kocsikon is csak a szoftvermódosítás segített.
Ki mondja ezt a hülyeséget, hogy büntetik? Bármelyik járművezető egyszer is kipróbálta már, hogy nemet mondott? Vagy csak bokáig össze van szarva, mert "avitézydávidkamegmondtahogymegleszünkértebaszva", és azóta egymást hergelik ezzel? Vagy hogy van ez? Tényleg őszintén kérdezem.
Amíg a sofőr a nem működő légkondival semmit nem veszít, ellenben a garázsból való ki nem állással válogatott munkafegyelmi intézkedéselet kockáztat, addig ki fogja vinni a rossz légkondis kocsit.
Megkontrázlak: csak éjszaka van a telephelyeken klímás, nappal nincs. Pedig amikor a harmadfokú hőségriadót rendelnek el nincs az a technika, ami gond nélkül kibírná.
Ez van, a nem idespecifikált, ablaktalan romhalmazok helyett mehetne más is, csak azt nem lehet eladni szépen látszatnak. Azt meg te is láthatod, hogy ma csak ez számít. Én továbbra sem csak a BKV-ra mutogatnék. Pl. kisVolvóból aki 90%-os rendelkezésreállást követel meg, az nem normális. Vagy a CNG-s Citerákból, amiknek konkrétan forró a padlólemeze a motor környékén és megy bennük a fűtés, meg ilyenek.
De az a baj hogy minden évben ugyanez van. A nyarak csak melegebbek lesznek, egy nap meg ezerszámra főzik meg az embereket, úgy, hogy tudtommal a klímák karbantartását külön külsős cég végzi.
Ha minden döglődő klímás kocsi bent maradna a garázsokban, akkor attól tartok nem lenne meg az elegendő számú jármű reggel. Legalábbis a ma délutáni tapasztalataim alapján.
És most jött főnököm hívása: a LOV-856 @ 23 elhozta a feljelentését. Ha valakinek az ujjáról csöpög az izzadtság, akkor azon a kocsin minden volt, csak nem normális idő. Sajnálom, de megértem, mert megérdemli Délpest, ugyanis ez megy egész nyáron és semmi nem változik. Illetve de, rosszabb lesz. És még én habogok itt neki, hogy megértem, de értse meg, hogy nem az összes garázs ilyen. Ráhúzzátok az egész BKV-ra az izzadt lepedőt...
Amúgy lehet én vagyok naív, de az nem lehetne megoldás, hogy amikor reggel átveszi a járművezető a kocsit, benyomja a klímát és letekeri csutkára? Megnézi hogy működik-e, ha igen, jó, ha nem, nem hozom ki a kocsit.
Köszönjük szépen a kiváló szolgáltatást drága Dél-Pest részéről. Ha utasrosszulétről érkezik bejelentés, akkor nem kell gondolkodni, a MUT-891 lesz a delikvens jármű.. Jelenleg 123A-n izzadunk rajta többedmagammal. A jvez csak annyit mondott: "Ha lenne klíma, be lenne kapcsolva..." Ok, megszoktuk, hogy nincs... Az 5 db billenőablakból viszont csak 1 nyitható!!!!!! A többi be van reteszelve! Sofőr nem tudja kinyitni..Felháborító! Ilyen kocsit nem adunk ki! Kedves Dél-Pesti műszak: Menjetek a pcsába!
Viszont az utolsó nyár, amikor 620-asok közlekedtek, 1977-ben volt. Viszont akkor még a legelső, 1976-os trolikról lehet szó, nem a második, 1978-as adagról.