A téma a BKV buszai: járművek, alkatrészek, kiszolgáló létesítmények.
A többi szolgáltató, és a BKK minden más tevékenysége offtopic.
Más szolgáltatók topicjai:
Nem tekinthető konstrukciós hibásnak egy olyan berendezés, amely új korában két-három éven át jól működött.
Elvonatkoztatva mindentől amiről a konkrét kérdés kapcsán szó van, ha mondjuk az újonnan vett autód motorja 3 éves korában beállna, akkor is ezt mondanád? És mondjuk nem csak a tiéd, hanem másoké is?
Ez szigorúan elméleti általános sík a felvetésedre, nincs köze a BKV-s témához.
A rendőrségi vizsgálat befejeztéig nem törnék pálcát sem a személygépkocsi, sem az autóbusz vezetője felett.
(A hírek szerint nem biztos, hogy a járművek esemény utáni helyzetéből le lehet vonni az egyértelmű következtetést a felelősség elbírálása szempontjából.)
Azt hiszem, ha megérkeznek a hybridek cinkotára, akkor pár Ik260ast célszerű lesz átirányítani Kelenföldre. Valahogy mostanában nem remekelnek a Volvo 7000esek.4
De, azok, 195 már vagy 1 hónapja kész, a 231 vszeg friss, valamelyik nap láttam az 5-ösön. A lényeg, hogy akkor ezek szerint mégsem vagyok annyira lemaradva és több nincs. :)
Néha azért van, amikor mosolyra fakad az ember. Ez most ilyen volt.
Itt is elhangzott, nem egyszer és aki egy kicsit ismeri a helyzetet pontosan tudja, hogy mi a helyzet. Értjük, mi mért történik, talán el is fogadjuk. De ezt talán mégsem kellene..... nem magad miatt, hanem azok miatt, akik kimennek ezekkel a kocsikkal. Ráadásul úgy, hogy az általad feltett kérdésre pontosan tudod a választ.
Apropó Skyblue Volvo. FJX-ek terén teljesen elvesztem. Szívesen veszem a kiegészítést. :) A listámon ezek vannak: 189, 191, 194, 195, 203, 204, 205, 212, 213, 217, 224, 227, 231, 233, 235. Illetve egy még biztosan készül, az melyik? Futár alapján a 187, 223 volt rég bejelentkezve.
A 187 tényleg úgy mutat több szempontból is, mintha a másik 21 mind csak az ő alkatrészbázisa lenne, az tény. Viszont most a 170-ben is kellemesen csalódtam a reggel. (Azt nem tudom, mit művelt délután.)
Jó lenne, ha a GT-projektre elfolyt pénz a klímákra jutna. Az ilyen használt buszt építsünk kvázi új járművé (de legalább 80%-ába kerüljön) bohóckodás nem azoknak az országoknak a sajátja, amiket fejlettségben utol szeretnénk érni. Még csak nem is a szomszédos országoké.
FJX-227: @9-es, 19:16-is indulás a Bogdáni útról. Felújított, nagyablakossá átépített. Ablakok zárva, felszállva nincs hidegebb, de zúg a klíma, meg mintha szárazabb lenne a benti 32 fok a kintitől. Szép és jó, az első megállásnál az utastéri világítás villan egyet, majd tovább világít. Elindulásnál szintén. Evvel párhuzamosan kondenzátor ventilátorok alapjáraton elhalkulnak vagy le is állnak, elinduéva felprögnek, utastéri befúvás dettó. Egy idő után a világítás mellett már a befúvás is leáll egy-egy pillanatra. Kb. Margit-híd magassága. A hídon már az utasok nyitják az ablakokat.
Remélem csak ennek a busznak ment tropára az akksija, nem pedig a generátor van alulméretezve a klímához. Ha igen, akkor az utastéri világítást nem kéne nappal égetni. Hátha ez is segít. Rááadásul egy ilyen játékkal szerintem a kompresszort is rövid úton le lehet nullázni.
Bonyolult rendszer, rendszerszemeléletben kéne tudni üzemeltetni. Értem én, hogy kényelmes vót' a 200-as Ikarusba belerúgni és ment tovább, de azzal csak magunkat minősítjük és negatív irányban, ha egy picit is bonyolultabb rendszerről már fingunk sincs. Ez mély butaság,. lustaság és beleszarás. Mondjam melyik népcsoport sajátja vagy rájönnnek az illetékesek maguktól is?! Azok őkis? Ugye nem?
Ezzel teljesen egyetértek, de ezzel az is össze függésben hozható, hogy az utasok 95% nem tudja, hogy a BKV milyen helyzetben van. SZL, RP párszor már leírta ide, hogy gyakorlatilag új busz vásárlásra alig vagy nincs is lehetőség, miközben igény és akarat lenne rá. A probléma, hogy 2013-tól kezdve, amikor elkezdődött a kiszervezés, azóta elkezdett mélyülni egy szakadék a BKV és a VT között. Most ez mintha megállni látszana, de sajnos ehhez idő kell. Én is szenvedek rengeteget a klímátlan VH-on, és azon, hogy Cinkota kitudja adni a klímás Volvot, de erre Délpest/Kelenföld/Kőbánya már nem képes és süljenek a kocsikon. Legalább a hőségriadóban lehetne az egy szemlélet, hogy a levegőtlen szaunák helyett inkább kiküldik az Ikarusokat, mivel jobban járnának az emberek a hideg víz mellett. A probléma az is, hogy a BKK nem foglalkozik ezzel a problémával, mivel ujjongva örül az ap-nek, és hirdeti a 100%-os klímát a nyári hőségben, miközben aki rendszeres utazó, az tudja, hogy ez egy nagy hazugság.
Elég szomorú, hogy a 2 éves Modulok itt tartanak. Bár Kelenföldtől mit várna az ember, amikor évről évre zuhan a színvonal. Korábban írtam is a Volvo7700A-ról pár sort, amiben leírtam, hogy nem mindegy hogy melyik garázs járművén utazik az ember. Jelenleg Cinkota és Óbuda az a 2 BKV-s divízió, ahol saját tapasztalataimra hivatkozva pozitív irányban haladnak a dolgok üzemeltetés terén. Kelenföldön nem tudom mi történik, de ezek szerint ott is nagy a baj, ha már a 2 éves járműveket sem tudják rendesen üzemeltetni. A lelakott FJX-es kocsikról is sokat írtam és azok tényleg borzalmasak, ahogy a felújítottakon sem tudják a klímát működtetni.
A probléma az, hogy minden esetben a rendszer leggyengébb láncszeme a mérvadó.
Tudom, munkaerőhiány van, kevés a fizetés, a munkakörülmények olyanok, amilyenek, de ha a lelkiismeretes személyzetet zavarja a szerintem teljesen jogos kritika, és mondjuk látják a nem becsületes kollégáikat, akik miatt a megítélésük még rosszabb, akkor az ellen csak ők tudnak tenni, ahogy a katonaságnál is ilyen-olyan módszerrel rá lehetett venni a renitens egyéneket is bármire, úgy itt is meg kell tudni ezt oldani.
Mert én még nem, az más kérdés, hogy a 17 éves LOV-on nem úgy mennek a dolgok, mint a pár éves vadi új MAN és Merecedes esetén.
Tudod a gond ezzel az eszmefuttatásoddal csak annyi, hogy az itt OFF élőállat szállításnál a jogszabályt egyáltalán nem érdekli, hogy 0 vagy 20 éves az a járműszerelvény, mindkét esetben teljesíteni kell a törvény által előírtakat.
Az pedig az egész világ szégyene, hogy élőállat szállításra vannak konkrét paraméterek, amiket törvény ír elő, addig a személyszállításban ilyen nincsen.
De a kérdés ennél sokkal könnyebb. Az utast miért is kellene érdekelnie, hogy az egyik szolgáltató 0-4 éves, a másik 17 éves buszokkal szolgáltat, és az mit jelent számukra?
Az utast csak annyi érdekli, hogy ami jön busz, azon konkrétan hőgutát kap, vagy sem.
Persze van rosszabb, mint a BKV, az OFF MÁV elővárosban, amikor posta Bhv-ra szállsz fel, és egy negyed órás út után úgy szállsz le a vonatról a 40 fokba, mintha a mélyhűtőbe állnál be.
Ha pedig nem megy a klíma javítás, vagy a LOV kocsiknál a konstrukcióból adódóan szar az egész, akkor azt gondolom, hogy a BKV-nak, ha igazi szolgáltató szemlélete van, az lett volna (lenne) a minimum, hogy kiküld szépen embereket fagyasztóládákkal tele hűtött ásványvízzel és osztogatja azoknak az utasoknak akik ezekkel a járművekkel kénytelenek utazni. (OFF ezt ajánlom a MÁV figyelmébe is, ahol az elővárosban posta Bhv-s szerelvényekkel közlekednek!)