A téma a BKV buszai: járművek, alkatrészek, kiszolgáló létesítmények.
A többi szolgáltató, és a BKK minden más tevékenysége offtopic.
Más szolgáltatók topicjai:
Alapból sofőrhiány van (most is 22-en mennek idén nyugdíjba csak a troliból, ha jól hallottam, de ott alapból is személyzethiány van), mellé oké hogy kisebb a kiadás, de a szabadságolások folyamatosak, szóval kérdem én: oké, de miből? Az órás tartalékok nem a kiesett vezéreket pótolják, vagy mennek GT-zni, hanem ilyen leváltó sofőrök lesznek?
Pont erről beszélgettünk tegnap a jurtánál a vezérekkel. Kérdezték, hogy te nem fél5-ig dolgozol (volt fél3)? Mondom de, csak a héten a hőségriadó mellett elengednek minket korábban.
És ekkor egy vezér felnyögött, hogy velem mi lesz, 412-est hajtok. Az egyik 144-es vezér mondja, hogy a kisVolvón, amivel van, tök jó hideget csinál, az utastérben. De a pici, vezetőtéri klímákat meg leszerelték róluk (amik a felújított IK-kra kerültek részben), így az ő töke is lángol a fülkében. Genfieket sem hűti át a klíma, de az már úgy elviselhető, csak a motor... ilyenkor klíma mellett tök jól megfigyelhető, hogy a többségüknél egyszerűen alacsony fordulaton nincs teljesítmény, nem akarnak megindulni.
Csóró délpesti vezéreket meg nem irigylem, de nagyon!
Amúgy próbáltam ledumálni, talán sikerülne is, ha nem azt mondta volna, hogy holnap megint buszoznia kell erzsébetre, és ha okés lesz a klíma, akkor nem jelent fel. Reméljük, bár ha eddig nem ment, ezután se fogja érdekelni őket. A hírverést meg lehetett csinálni a full ap kiadásnak, BKK hátradől és ennyi. Azt hogy milyen áron, meg nem érdekel senkit. Ez van...
Annyival egészíteném még ki, hogy a fülkeklíma az amúgy jó utastéri klímával rendelkező típusokon is többnyire harmatgyenge, egyáltalán nem hoz létre kellemes hőmérsékletet. Többet ér a nyitott fülkeablak és a huzat.
Ezzel nagyjából egyet értve, jut eszembe: nem csak utasok vannak ám a buszokon. Nem emlékszem, hogy hol, de biztos vagyok benne, hogy annó olvastam a korkedvezmény eltörlésének az indoklásaként ezt is, ti. hogy ma már nincs 30 fokban való döglés a fülkében, hiszen a buszok - így a vezetőterek - többsége légkondicionált. Az nem érdekes, hogy annak a klímának működnie is kéne, továbbá hogy azóta a 40 lett az új 30.
Nem működő klíma? Semmi gond, amit aznapra össze keresnél, annak automatice a dupláját kapod. Viharos gyorsasággal elkezdene működni az összes klíma.
Nem is haragudtam rá igazán, csak a qva anyázást mondtam, hogy nem ajánlom még egyszer. De ha észrevettem volna, hogy ott van valaki, akkor megkérdeztem volna persze, hogy bánna-e egy fotót és akkor jobban is nézhetne ki. De látjátok merre van, hátha ti több szerencsével jártok.
Az is érthető, ha valaki gyanakvással szemléli, hogy valaki se szó, se beszéd, befotóz a telkébe. (Igaz, ha kiállít egy ilyet, akkor tudnia kell egyet s mást a buszfotózás jelenségéről.)
Viszont így indítani bármilyen beszélgetést ótvaros nagy bunkóság, proliság.
Hát a miaqvaanyádért fotózod a buszomat kérdésből kiindulva magán, mivel rendszám nincs rajta, ezért gondolom kerti dísz. De aki az adott sarkon jár, lehet szerencsésebb kapcsolatot tud kiépíteni a tulajával!
Selejtezéskor a műszaki állapot és a műszaki vizsga érvényességének ideje a döntő szempont, az hogy van-e benne Fok-Gyem, huszadrangú kérdés... Igény esetén éppenséggel át lehet szerelni más buszokba, csak át kell gondolni, hogy van-e értelme, ugyanis már ezek is elhasználódtak, pixelhibásak, kifakultak, olvashatóságukat ráadásul tovább nehezítik a felújított kocsik sötét oldalüvegei is.
Hülye kérdés, de a fok-gyemmel ellátott kocsikat(amik KT/GT-nek maradhatnának,) miért vonják ki a forgalomból és selejtezik le? A vázszerkezetük rossz, vagy csak elavultak?
+mi történik a fok-gyemmel selejtezéskor? Azt is szétvágják?