A téma a BKV buszai: járművek, alkatrészek, kiszolgáló létesítmények.
A többi szolgáltató, és a BKK minden más tevékenysége offtopic.
Más szolgáltatók topicjai:
Nem keresem vissza és nem is tudom melyik topicban említettem hónapokkal ezelőtt, hogy esélyes/legjobb lenne az egységes típus a metrópótlásra és hogy szerintem Conecto VT+BKV/ITK lesz.
Jó, ha mások is így gondolták, hogy ez a "helyes":)
Köszi a választ, én mondjuk arra számítottam, hogy az északi szakasz pótlása kapcsán, mivel egyes járatokra többlet kapacitás kell az Óbuda és Újpest esetén, és a metrópótló végző Conectok helyerére is kell valamit rakni, ezért arra számítottam, hogy pár Ikarust ideiglenesen átcsoportosítanak, hogy a magaspadlós járművek aránya minden külvárosi térségben egyenlő legyen.
OFF
A déli szakasz pótlása kapcsán a szolgáltatót amit említesz az a VT lesz és Conectoval. Gyakorlatilag egész Andor utca mehet a Conectokkal majd a déli metrót pótolni, és a VT-s Conectok számait majd a BKV átveszi.
Amennyiben a ~2 db helyett a ~3 db 280-as bizonyos külvárosi vonalakon "jelentős" romlás, akkor igen (szerintem nem). Sajnos ez nem a BKK-n és nem a BKV-n múlt.
A déli szakasz pótlását várhatóan a másik szolgáltató fogja végezni, így ott csak a közvetett teljesítmény növekedés jelentkezik majd a BKV-nál. Pont azért, hogy ne Óbudáról kelljen kiállni Kökire.
Magyarul a metrópótlás következtében a többi járaton jelentős minőségbeli csökkenés fog bekövetkezni.
Gratula:(((
És amennyiben egyszer a déli szakasz pótlása megkezdődik a pótlásra kijelölt buszok át fognak költözni Dél-Pest környezetébe vagy tizen kilométereket és akár napi több órát fognak üresen közlekedni a déli szakasz és az észak pesti garázsok között? Mert ezzel is a kapacitás csökken?
Én kifejezetten örülök annak, hogy itt vannak. A gondom csak az, hogy ezt jól láthatóan munkaidőben teszik, amikor légkondi meg kipufogó nélkül mászkálnak buszok a városban.
Áruld már el, hogy miért zavar téged, ha a bkv buszágazatából többen itt vannak a fórumon? Így legalább első kézből értesülnek a szolgáltatásukkal kapcsolatban felmerülő kifogásokról. Amennyiben arra érdemesnek találják,még reagálnak is. A saját mozgásterükön belül pedig mindent elkövetnek a szolgáltatás javítása céljából. Hol itt a gond?
Most ment végig előttem a Baross utcán a LOV-872; akkora"kutyafutása" van, hogy az utánfutó vége fél méterrel jobbra "lóg" a jármű elejéhez képest. Kellene vetni rá egy gyógyító pillantást majd Dél-Pesten...
Szerintem attól, hogy mérnek-e éppen. (utasszámok)
A Kelenföldön maradt 10 db MFW mind mérőkocsi, és ha egyszerre látod őket vagy a 110-112-n, vagy a 21-21A-n, vagy a 212-esen, és nem 1-1 db-ot itt-ott, akkor nem véletlenül, mérés miatt.
Akkor a MUU és MUT rendszámú VH csuklós kocsik miért járkálhatnak fél - egy évig a műszerfalon hibavisszajelző karácsonyfákkal, amiket szigetelőszalaggal ragasztanak le?
Visszajelző lámpa sokféle van és ezer okból világíthat, konkrét esetet lehet vizsgálni.
Értem. Önálló gondolatoknak nincs helye, parancsok vannak, azokat pedig teljesíteni kell! Magam is így gondoltam a BKV működését, köszönöm, hogy megerősítettél ebben!
Utasokra kockázatot jelentő jármű tudatosan nem kerül, nem kerülhet kiadásra. Mivel járművekről van szó, menet közben természetesen előállhat műszaki hiba, aminek megvan a kezelési protokollja.
Akkor a MUU és MUT rendszámú VH csuklós kocsik miért járkálhatnak fél - egy évig a műszerfalon hibavisszajelző karácsonyfákkal, amiket szigetelőszalaggal ragasztanak le?
A piros visszajelző lámpa pl. a sűrített levegős rendszer alacsony nyomására is figyelmeztet, ha topiktárs által írtakra jól emlékszem.
A cégnél nincs fikagép feladatkör, itt a feladat az, hogy az ismert, adott helyzetből és körülményekből ki kell hozni a legtöbbet, ezen dolgoznak a kollégák.
Nyilvánosan nem megyek mélyebben bele ennek a boncolgatásába, általánosságban annyit mondanék, hogy minden szereplőnek a vele szemben támasztott felettes szervi elvárásoknak kell megfelelnie. Én azt gondolom, hogy bármikor bármilyen kompromisszum születik, olyan biztosan nem lesz, ami mindenkinek tetszik.
Amikor olyan járművek kerülnek kiadásra, amelyek az utasokra kockázatot jelenthet, vagy a lakosságot zavarja, akkor a BKV-nak valamennyire az utas biztonságát kellene figyelembe vennie és inkább az mp-t kiadni.
Utasokra kockázatot jelentő jármű tudatosan nem kerül, nem kerülhet kiadásra. Mivel járművekről van szó, menet közben természetesen előállhat műszaki hiba, aminek megvan a kezelési protokollja.
Jelenleg van olyan vonal például 7E, ahol van párhuzamos, sűrű ap-s szolgáltatás és senkit nem zavarna az a 8-9 darab kiadott Ikarus erre a vonalra,
A BKK mint megrendelő méri fel az utasok igényeit, ha másképpen akarom kifejezni akkor azt mondom, hogy hivatalosan egyedül a BKK jogosult látni azt, hogy mire van utasigény a 7E-n és a többi viszonylaton.
Még annyit hozzátennék, ha a BKV a megrendelő akaratának akar eleget tenni, akkor jó lenne, ha a klíma kérdést is legalább annyira fontosnak tartanák, mint az alacsonypadlósság kérdését.
Sajnos amikor a járműbeszerzési lehetőségek ennyire korlátozottak és a járműpark ennyire öreg, akkor priorizálni kell. Minden kétséget kizárólag első az utasbiztonság, utána következnek a megrendelői és egyéb elvárások.
A metrópótlási célú magaspadlós-reaktiválásra dedikált források más célra nem voltak felhasználhatóak, így ha a megközelítésed arra irányult, hogy az előbbire költött pénzt az utóbbira is lehetett volna fordítani, akkor a válasz nem, nem lehetett volna.
Amikor pedig ez elhangzott, akkor természetesen senki sem volt annyira tökös, hogy megkérdezze, hogy annak meg mi értelme van, ha tovább pofozzuk a szart? Gondolom mindenki bólogatott, visszament az irodájába, fórumozott egy kicsit, aztán mint aki jól végezte a dolgát hazament. :-(