A téma a BKV buszai: járművek, alkatrészek, kiszolgáló létesítmények.
A többi szolgáltató, és a BKK minden más tevékenysége offtopic.
Más szolgáltatók topicjai:
Éppen ellenkezőleg, a hajunkat tépjük, amikor a bennünket kötő jogszabályok - szerintem túlzott - követése miatt azokat a "közérdekű" adatigényléseket is szépen, szabatosan, precízen kell megválaszoljuk, amelyben 5 kurvaanyázás meg 3 'sszátokmeg meg 2 dögöljetekmeg közé elrejt a delikvens egy tárgyi kérdést.
Úgy néz ki, egyelőre maradnak a nyitott vezetőfülkék:
Kérdés, hogy az "egyelőre" alatt mit értünk, a beszállítók jelenleg is dolgoznak, összesen 69 fülke zárttá tétele van folyamatban azaz megrendelve (ebből 40 a hibridek), és az új "nagy" eljárás (a lenti utódja) is már elindult.
Kár, hogy a VT jobban megvan fizetve, mint a BKV. Ha a BKV buszágazatát is típusonként kilométerdíjanként fizetne a BKK, mint a VT esetén, akkor a BKV is jobb helyzetbe lenne. Illetve pár éves buszokkal nem nehéz színvonalas szolgáltatást nyújtani, ezt a BKV is tudja a Concectoival.
OFF Néha elképesztő mélységekbe süllyednek egyesek, mind a két oldalról. A probléma sokkal mélyebb és évtizedes jellegű és személyeskedéstől nem fog megoldódni. Sok terület jelenleg is a totális pusztulat határán áll (Dél-pest, de nem csak jármű, hanem infra üzemeltetés területén is), az üzemeltetési kultúra hírből sincs ismerve. Egyes vezetők évtizedeken át ültek a szemétdombjuk tetején. Jó pénzért, vállveregetve, miközben sz@rt sem érdemeltek volna csak egy elbocsájtó szép üzenetet. A pusztulatból valami működőt csinálni az azért nehéz, mert ma ezért a pénzért nem követelhetsz sokkal magasabb színvonalú munkavégzést, mint eddig. Pénz kérdése, hogy ne kelljen egy felújított FJX-ben szarrá ázni? Nem.... Ahogy az sem, hogy a megállószegély és a sín között a fékezőhomok ne rohassza szarrá a sínt. És sok minden más sem. Szóval ezzel csak annyit akartam mondani, hogy -ámbár nekem sem tetszik sok minden (például a 150 buszvezető elképesztő undorító módon történő utcára tétele) - de itt évtizedes problémák is vannak. És itt most messze nem arról beszéltem, amikor üresek voltak a BKV raktárai.
Nem biztos, hogy annyira jól járnál te azzal, ha egy profitorientált magáncég monopolhelyzetbe kerülne a fővárosban. Legközelebb gondolozz el inkább, mielőtt első dühből ideírsz valamit. Én ritkán bkvzom, és a kereseti viszonyaim szempontjából tökmind1, hogy 10 vagy 15 a havibérlet. Neked szerintem annyira nem.
Valóban tudtam a választ, de ez egy költői kérdés volt, innen a három pont a kérdőjel előtt. :)
Az egészet csak azért "kérdeztem", hogy rávilágítsak olykor naponta változó, következetlen elvárásaidra (ezért is linkeltem két korábbi hozzászólásod). Hozzátéve, hogy nem irreálisak az igényeid (pl. ne lyukas kidörrentővel járjon egy busz - valóban elvárható dolog, nem illene odajutni, hogy erről szükséges legyen beszélni), csak mégsem megfelelően adod elő ezeket a köz előtt.
Ez bármivel előfordulhat, felújítástól független (akár banális) hiba következtében is.
Azért is kérdeztem, mert a két másik említettnél a fényezéssel kapcsolatban vannak garancia keretében kezelésre kerülő problémák, tehát ha olyan hibát látsz ami a felújítással kapcsolatos, akkor jelezd kérlek!
Nem tudom mélyebben, de pénteken (vagy csütörtökön, bocsi, összemosódnak a napok) ott rohadt az Alagút utcai megállóban már reggel, és egész sokáig ott is dekkolt, amíg el nem vontatták... Meg is jegyeztem magamban, hogy ez igen, szép munka!
Most én jutottam el oda, hogy tényleg jobb lenne ennek a városnak, ha átvenné az egészet a VT-Arriva. Ha magas pozícióban lévő BKV-s embernek fogalma sincs rokon szakmáról, mondjuk ez még hagyján, de hogy fogalma sincs arról, hogy mi az a közérdekű adatigénylés, kik igényelhetik és milyen kötelezettségei vannak a BKV-nak ilyenkor, akkor megette a fene az egészet.
Úgy is kell. Hogy a fórumban kit hogy kezeltek, szívetek joga. De egy közérdekű adatigénylésre nem lehet azt mondani, hogy úgy is leszel kezelve, mert törvényt sért. Legalábbis most még.
Leszólsz engem a stílusom miatt, mert számon kérem a közpénzből üzemeltetett vállalat egyik vezetőjét a trehány, elhibázott és eltűrt buszüzemeltetés miatt, erre te pedig ilyen stílust engedsz meg magadnak? Ki vagy te? Nincs alkatrész a kocsikhoz tisztelt beszerzési osztályvezető? Na most vond vissza magad, de azonnal! Fórumozz majd holnap, munkaidőben, az én pénzemből, amíg én dolgozom és majd szünetben, telefonról válaszolok a következő gyalázkodó, beképzelt, cinikus hsz-edre, amit nekem címzel újra. És a moderátorok ezt eltűrik, de én majd ezért tuti tiltást kapok...