A téma a BKV buszai: járművek, alkatrészek, kiszolgáló létesítmények.
A többi szolgáltató, és a BKK minden más tevékenysége offtopic.
Más szolgáltatók topicjai:
Miert a bn18at hoztam fel? mert a modulo busz csuklo előtti hosszu részrol, ill az az utáni rövidke utánfutó reszrol ez jut eszembe (Tengelytavok nem tudom mennyiben térnek el) valamint anno mintha a credo ezen típusa során is felmerült volna hasonlo Aggodalom a b tengely körüli rész kivagodasara hirtelen gyorsulasnal, de talán ez mégsem volt valós. Vagy ha megis, ott nem okozot Ez zavart a vezetésben,forgalomban való közlekedésben. ennyi.
Én meg azt nem értem, hogy hogy jön ide a BN18? Ahogy a VEKE posztban is szerepelt, soha, semmilyen más típussal nem voltak ilyen problémák Budapesten (de szerintem máshol se nagyon), így kb akármit fel lehetne hozni példának.
(A BN18-nak is megvolt a maga baja, nem hiába nem erőlteti a Credo a csuklóst azóta.)
Félreértesz. Csak arra céloztam, hogy a bn18nal nem emlekszem olyan problémák felvetésére, mint a veke mostani modulos története. Vagy voltak/vannak gondok Győrben,Sopronban,Szolnokon?
Hát elég különleges képességeid vannak, ha így szemre meg tudod állapítani, hogy hol, milyen, mekkora erők, nyomatékok ébrednek... :P Egyébként minden tolócsuklósnak "könnyű" a B tengelye, szóval ilyen alapon akkor akármit fel lehetne hozni példának.
Nem tudom mit tervez a kravtex, nem azert írtam a bn18at. Inkább sulyeloszlas/tengelytavok/könnyű b tengely miatt. Megis ment a busz különösebb gond nèlkul.
A Credo szerintem nem nagyon fogja erőltetni a csuklós gyártását, legalábbis addig biztosan nem, amíg a teljes gyártói kapacitásukat le tudják kötni szóló megrendelésekkel.
A credo kiskerekes csuklosa (bn18) se egy tökéletes busz, de ennyi gond nem volt vele. Anno, azert jol elszaladgalt a hetesen 😊 pedig annak is nehezebb volt fara, konnyebb a “B” tengely, megis tudott fordulni/gyorsítani komerő is szülők nèlkul.
De szoktak előre fizetni. Előlegnek hívják ezt a megoldást, ez akár teljes vételár felét is kiteheti, a szerződéstől függően. Jelen esetben is fizetett előleget az állam, de összeget nem tudok. Nem lenne jó hagyni elveszni ezeket a buszokat.
Őszintén szólva az se lepne meg, ha ezek a fostaligák soha nem állnának forgalomba. Bár nem tudom, hogy a BKV mennyire tudná megoldani házon belül legalább a balesetveszélyes problémák kiküszöbölését.
Az Egyedi azért megy hamarosan csődbe (nem vonul, megy), mert a beszállítóknak nem tud fizetni. Ugyanis a Volánbusz meg a BKV hülye lenne előre fizetni, az Egyedi csak azok után a buszok után kap/kapott pénzt, amiket a vevő átvett. Előrefizetés nincs.
Egyébként ha csődbe megy a cég, akkor ez a tender nem fog teljesülni, mivel nyertest hirdettek rajta, most már nincs olyan, hogy a maradék 175 buszt a Solaris/MAN/Merci/akárki legyártja. Azaz elkészült 5 busz a 180-ból, aztán csődbe ment a gyár. Nem lenne egyedülálló eset a világtörténelem folyamán.
Ahogy nézem igencsak mozgalmas napja volt,ez amolyan KT volt? Csak nem jellemző utobbi időben Cinkotán,hogy ilyen sok pótlás lenne főleg nem sima 7esen,vagy 32esen 280al jó látni ilyet persze nézőpont kérdése tudom.
Több alkalommal MHK Volvo volt a kieső épp most is 276E-n.
Akkor most az lesz, hogy az Ikarus Egyedi csődbe vonul (mert nincs emberük) és a BKV meg a Volánbusz újra kereshet partnert a 180db buszra.De akkor így vissza kell fizetniük a pénzt amit fizettek az Ikarus Egyedinek az elnem készült buszokért.