A téma a BKV buszai: járművek, alkatrészek, kiszolgáló létesítmények.
A többi szolgáltató, és a BKK minden más tevékenysége offtopic.
Más szolgáltatók topicjai:
Üdv! Valaki megtudja mondani hogy mit jelentenek azok a betűk amelyek az adott járművön a szélvédő és az utastér elválasztó plexire vannak ragasztva? Leggyakrabban SZ és H betűt látok. Előre is köszönöm.
Talán elkészült a BKK ajtószoftvert a Volvo 7900LH buszokba?
Ma mind a 12 kocsi bejekentkezett a Futár rendszerbe. Jó lenne, ha végre kijuthatnánaj az utakra.
Nagyon szépen köszönöm ezt a korrekt választ! Akkor gondolom a vezetőfülke feletti burkolat is azért van túl tolva hátra fele mert fejletebb elektronikai rendszerrel működik. Én azt hittem hogy az FKU s volvo is már can rendszerrel működik... Sok olyan esettel találkoztam már hogy a jármű eleje nem kommunikált a hátuljával.
Cinkotásoktól én olyan hírt kaptam hogy az FLR meg se érzi a klimat úgy gyorsul csak a MHK s volvo lomha klímával... (akkor ugy latszik hogy a FKU - t nagyon leszabályozza a klíma teljesítménybe) én már vezettem olyan fku s volvot (fku-901) ami szószerint 5 másodperc után indult csak el klímaval utána is csak eszméletlen lassan... Az fku meg az fjx csak ami ilyen rlavultabb konstrukció.
Szerintetek az utastájékoztató monitorok beépítésének van értelme így fél futár mellett? Biztos drágábbak, mint egy hagyományos egysoros kijelző, cserébe a következő három megállón kívül semmit nem írnak. Sokszor még ennyit sem, mert a csatlakozók össze-vissza kirázódnak és sötétbe borulnak. Kell ez? Mert a futár állítólag még egy darabig így marad, szóval nem nagyon lesz mit megjeleníteniük...
Ilyen szempontból szerintem a legjobb a VT C2-esein a kialakítás - mert az első ajtó magasságában is van egy tetőszellőző - így elég jól át lehet szellőztetni az egész buszt klíma és ablaknyitás nélkül is.
Esetleg amennyiben van rá lehetőség - és felkelti a BKV illetékeseinek érdeklődését is, akkor az új kocsiknál lehetne adni rá plusz pontot - ha nem túl drága a buli :)
Gondolom a klíma / befúvórendszer megérdemelne egy komoly takarítást (1, 3. kép). Akkor is, ha a VT sokkal újabb kocsijain (C2-es Citarok, egyes Conecto G-k) is feketéllnek a befúvónyílások.. Pl. ebben le is lehetne körözni őket..
A burkolatokat vagy tiszta kézzel kéne visszahelyezni / hajtani, vagy "cérna"-kesztyűben.. Ez egyértelműen a garázs () igényességéről tanúskodik. Gondolom sietnek, hogy a munka végére érjenek - de nem drága / nem sok idő szerintem..
---
PMP-914: ma esti friss élmény: klíma nem kell - de párás időben a sok utassal teli buszon legalább a levegőbefúvás jól jött volna (ha lehet rajta külön ilyet - miért ne lehetne)..
Az sem ártana, ha volna tetőszellőző a kocsi tetején - de sajna nincs. Egyébként ez nem kötelező?
A Skoda-Ikarus trolin sincs, de az MDD-ben még van 3db.
Ez mennyire normális? Már hónapok óta így van utcán, nem igaz, hogy ezt az igénytelenséget nem tudták megcsinálni.
FJX-217 az érintett
Egyébként tegnap a 4-6-os pótlon LOV-878 volt kiadva, kivételesen benne volt jó klíma, emiatt piros pont Délpestnek (nyilván ezért tették a 4-6 pótlóra, mert amúgy hivatalosan Volvót kellene Délpestnek is). Két utas mellettem beszélgették, hogy ezért az igénytelen szolgáltatásért pénzt nem szabadna elkérni az LOV-n utazva. Az ülések annyira gusztustalan volt, hogy le sem lehetett rá ülni, és a kocsi többi része is. Egyébként ez már majdnem az összes LOV esetén így van, hogy az üléseken a mocskosak. Nem igaz, hogy ha már ezeket ki kell adni, akkor legalább nem tudják olyan állapotba hozni, hogy az utas ne hányja el magát. Legalább a megmaradt 30 LOV-ban az üléshuzatot ha lehet cseréljék ki. Ez nem a pénzen múlik, hanem ha egy cseppnyi igény és színvonal van a cégben, akkor megteszik.