A téma a BKV buszai: járművek, alkatrészek, kiszolgáló létesítmények.
A többi szolgáltató, és a BKK minden más tevékenysége offtopic.
Más szolgáltatók topicjai:
Elég kellemetlen, hogy nyilvánosan védem az urat, de konkrétan az ügyekhez abban az értelmben amit te írsz nincs köze, és amúgy tipikusan olyan ember aki jó közlekedési tanácsadókkal, háttérrel veszi magát körbe, úgyhogy még azt sem mondanám, hogy a szükséges alapismerete, tájékozottsága nincsen meg.
A másik, hogy általában is sokat záprozik itt a kritika (sokszor nem alaptalanul), de úgy érzem, hogy mivel az érdeklődök sokszor csak engem vagy kollegáimat tudják a buszok ügyével kapcsolni, ezért mi kapjuk a kritikát. Pedig meggyőződésem, hogy legtöbbször csak elszenvedői vagyunk a kényszerhelyzetnek, és olyan körülmények között alakult ki a jelen kritikus járműhelyzet, ami nem a mi döntésünk (persze ettől főleg az én együttműködői felelősségem nem vitatható, mindig mondom, hogy ha értelmesebb embert hoznak a helyemre aki nem csak tönkretenni vagy személyes előnyt akar mindenből (sajnos volt ilyen próbélkozás elég) akar már adom is át a helyet).
Amikor száz feletti nagyon sokat futó, váztörött állomány volt 2013-ban akkor nagyobb gond volt.
Évtizedes BKV-s visszatérő elem, hogy egyes típusok "öregkorukra" megbékélnek, megtalálja nekik a cég az alaklamas terhelést, elvégzi a szükséges konstrukciós javításokat és elfogadhatóan működnek. Azt gondolom az UV villamos és 412-es busz eklatáns példa.
Most csak azokat engedjük el amiknek a váza ésszerű ráfordítással nem javítható.
1999 és 2001 a beszerzés. Igen, többen szerették volna, de csak gyűjtő-elosztó vonalakon, mert hiába hosszabb, szűk a belseje, belvárosba továbbra sem jó. :) :) :)
Járművezetők meg biztos jobban szerettek volna a 411-eseket. :D
Ha annak idején 2002-ben az Ikarus 260/415 váltótípusaként nem az Ik412-t veszi meg a BKV, hanem tupolev olvtársunk álom buszát, akkor talán kevesebb panasz lett volna rá.
Én a 19-75-öt adnám végre utcán. Az első csuklós napon még 2006-ban, az első csuklós 45-ös volt, amin ültem. Szerintem akkor még fk-s is volt, meg minden.
Meg most valamiért eszembe jutottak a ráncosok is: 17-12, 17-20, 19-84 és a többiek. Azt hiszem a 17-20 volt az (de tuti ráncos volt) amin egy reggel megkért minket a sofőr, hogy ugyan szálljunk már le egy jó páran a tömött kocsiról a domb alján, sétáljunk már fel a dombra és ígéri megvár minket a megállóban, ha feljut addig valahogy, lépésben, ha sikerül...
Összejött neki, meg is várt minket a sofőr (nem kellett neki túl sokat) levitt minket a Bökényföldi útig, ahol közölte, hogy neki irány a garázs, amit meg az előbb gyakoroltunk, az mehet tovább. Már a séta. Valahol hiányoznak ezek az izgalmas reggeli bejutások... :)