A téma a BKV buszai: járművek, alkatrészek, kiszolgáló létesítmények.
A többi szolgáltató, és a BKK minden más tevékenysége offtopic.
Más szolgáltatók topicjai:
Amint lesz rájuk megfelelő ajtóprogram. 649 és 658 többször is bejelentkezett a napokban, ráadásul 649 a VJSZ-t és a cinkotai garázst is megjárta, talán végre alakul valami.
Úgy úgy. Meg ott a vágányok sincsenek szintben szerintem az aszfaltréteggel. Ilyen fém a fémmel hangot lehetett hallani, amikor átmentünk rajta (már a csukló alja és a vágány között). Mindegy, kb. 35-40 km/h-nál, ahogy ott átmentünk, szerintem ennyire nem kéne leérnie. Klíma szar, a csukló és a hármas ajtó közötti állóhelyre meg én már csak lapra hajtva fértem be. Viszont erő az van a kocsiban, azt meg kell hagyni. Élmény volt VillámhuszonháromE Uram! :)
Egyértelműen tudják a Lacusék, mi a gondok oka (olajos gáz), csak nem olyan egyszerű megoldani.
Megpróbálok találgatni.
Azért "nem egyszerű megoldani", mert a profi gázellátó cég helyett egy haveri cég szállítja a gázt, magasabb áron, de koszosan?
És a szar gázt szállító haveri cég egy szar olajos kompresszort haszál, és esze ágában sincs költeni az olajmentes kompresszor beszerzésére vagy az olajleválasztó szűrő rendszeres cseréjére?
És most azon megy a vita, hogy ki adjon pénzt a szar gázt szállító haveri cégnek az olajprobléma megoldásához?
Egyértelműen tudják a Lacusék, mi a gondok oka (olajos gáz), csak nem olyan egyszerű megoldani.
És miért nem egyszerű megoldani?
Tényleg érdekel.
Mert nekem, dilettáns laikusnak úgy tűnik, hogy ez egy baromi egyszerű feladat: vagy olajmentes kompresszor, vagy olajleválasztó szűrő használatát kell előírni.
Vélném, hogy aki a gázt szállítja, az már a gatyáját is bírságra költötte, mert a BKV nem lehet annyira hülye, hogy huzamos időn keresztül olajos gázt vegyen át a gázszállítótól akkor, amikor a gázos busz műszaki leírásában - és ennek megfelelően a gázellátó cég szerződésében - biztos hogy szigorúan olyajmentes gáz szerepel.
Tehát, mint dilettáns laikust, őszintén érdekelne: mi a fenét olyan "nehéz megoldani" azon, hogy a gáz nem tiszta, hanem koszos?
Ki vesz át koszos gázt, ha minden joga megvan ahhoz, hogy visszautasítsa?
Csak kérdem.
Ha már ennyit beszélünk róla, akkor mondjon már végre valaki valami értelmeset.
Szerintem azelőtt okádék volt - sok BKV kocsi is - azóta sokkal jobb a helyzet - bár még mindig bőven van kívánni való..
Sok C2G és ConectoG plafonja fekete a befúvónyílások környékén - ahogy néhány BKV-s Volvo csuklóson is előfordul sajnos - de a BKV-s kocsik szerintem is többnyire vállalhatóbbak.
Persze napszaktól és valamennyire környéktől is függ.
Igen, de ilyen néha még most is akad, ahol a sofőr fogja és kiganézza a busz, ha úgy van.
Viszont nem tudom ki írta, hogy a C2-esek óta értelmezhető fogalom az utastér tisztasága a buszokon? Előbb olvasd vissza mit írsz, mert ezt nem nagyon lehet máshogy érteni. Mínuszt pedig én nem nyomtam.
Ha elolvasod amit írtam, és tudod mikor jártak a MAN SL223-asok (a VT-nél), akkor rájöhetsz, hogy eléggé régen. Késő is van, meg hőségriadó - mégis olykor tombolnak a mínuszok :D
Lehet egy-két gazdás kocsinak hála tényleg ilyen lett (mondjuk erről az OFF VT-s topikban is volt szó, hogy néhány sofőr megcsinálja igényesre a kocsit, ha úgy van), viszont ez nem általános tendencia. Ha megnézed jelenleg a Bogáncsból kiadott C2-eseket, azok takarítás szempontjából vállalhatatlanok, mert látszik, hogy az elmúlt 2 évben takarítást nem látott a kocsi. De az NAY-os MAN-ek és a NCA-s Conectókon sem sűrűn takarítanak és meglátszik rajtuk.
BKV esetén utóbbi időben elég nagy fejlődést tapasztalok ilyen téren. Legfőképpen a Cinkotáról és Óbudáról kiadott kocsikat ajánlom, mert azok nagy része tiszta és ott is alapos munkát végeznek ilyen téren. De már Délpesten is minden kocsi kap nagytakarítást bizonyos periódus után, igaz az LOV-s kocsik esetén ez nem látszik, mert hamarabb mocskos lesz, mint más kocsi. Viszont más délpesti kocsin is látszik, hogy kapnak alaposabb takarítást.
Ok, tankönyv szerint lehet, de Magyarországon vagyunk! Úgy-úgy, amíg a szolgáltatást megrendelő engedi. Az MAN Sl, Localo, Ik263, de említhetnénk még a csodás off VB-s Kingás kiszervezéseket is arra hivatkozván, hogy aztán most 8 évente új, és tiszta, minőségi szolgáltatással kiadott buszok lesznek forgalomban. :D
Akkor te nem utaztál a délbudai régióban a MAN SL-ekkel és a Localokkal.. Mondjuk volt egy-két igényes sofőr, akinél a padlóról - de akármelyik szegletből enni lehetett volna.. Ilyen BKV-s buszt sem nagyon ismerek.
Ha a finanszírozását (pl. hitel) 8 évben lőtték be, akkor az azt követő 4 évben már nincs hitelrészlet és csak profitot termel a gép. Az tény, hogy több a javítási, karbantartási ktg, de arányaiban mégsem egy fél busz ára.
"Szerencsére az utastér tisztasága, mint fogalom a C2esek óta értelmezhető fogalom a buszaikon."
Azért ilyet sem írtak le az elmúlt évek alatt, ezért nem nagyon utazol az OFF szolgáltató C2-es kocsijaival, amióta Bogácsból adják ki, ha ilyet beírsz. Ajánlom az OFF VT-s topikot, mert ott találsz néhány dokumentum jellegű képet a "tisztaságról", és a karbantartás minőségéről, de ha gondolod én is tudok néhányat mutatni. Ahhoz képest, hogy milyen jó buszok nagyon igénytelenül tartják őket karban és a cég hozzáállásával is vannak problémák.
A Volvok voltak gázosak, bár sajnos 2 esemény is volt köztük. Ha jól emlékszem, emellett 2 kocsi rohadt le, és ugye bohóckodni kell, hogy a 30-asra vagy ahova lehet, oda kell 280-t vinni, onnan meg a 9-re a Volvot. Holott a 9-es semmivel sem különb vonal a 30-as családnál. Mért ér kevesebbet az ottani utas?
Az meg hogy az IK280/435 le van tiltva innen meg onnan, vicc, a képmutatás csúcsa. Miközben meg kell nézni pl. a 9-est nap mint nap... röhej, tragikomédia ami ott megy nap mint nap. És sajnos holnap sem lesz jobb. És azután sem...