A téma a BKV buszai: járművek, alkatrészek, kiszolgáló létesítmények.
A többi szolgáltató, és a BKK minden más tevékenysége offtopic.
Más szolgáltatók topicjai:
Egyszer én már eltemettem. De semmi gond, egy rohadt igent, vagy nemet erre kiköhögni nagyon nehéz. Jó, hogy marad, ha marad, vagy nem, de végül is ki nem szarja le az első BKV-s 435-öst...
Biztos, hogy kompromisszumokkal használható volna.
Csak akkor minden szakmai döntéshozóval/utassal meg kell értetni, hogy az egy illúzió, hogy egy használt busz budapesti ajtó logikát kap.
Ha nem is illúzió, de drága lassú és jó eséllyel nem lesz tökéletes még a legjobb szándékú, legképzetebb belenyúlás esetén sem. Kevés olyan alrendszer van ami logikájánál fogva nem igazán fejleszthető, ezek között van az ajtó. Cserébe viszont az egyik legtöbb meghibásodást, problémát okozza az öregedés során (akár a gyári is), ezt az üzemeltetésben jól lehet látni.
Az eredeti ajtóvezérlés egyébként abszolút használhatatlan? Nem lehetne azzal üzemeltetni őket, amíg el nem készül az új? Mondjuk felőlem ácsoroghatnak ott még akár 10 évig is...
Állami cég, közel sem olyan egyértelmű, hogy mi az, hogy gázos olaj (szabványilag). Végül is hosszas tárgyalások után van kompromisszum, folynak a szükséges töltő oldali beszerzések és majd beszerelések is, illetve jármű oldsalon is megpróbáljuk beszerezni a szükséges eszközöket.
A göteburgi srácok hegesztgetik a szoftvert kellő megfontoltsággal és hosszú pihenőkkel; a 649 elkészült pár hete és kisebb reszelgetésekkel úgy néz ki jó lesz, a következő a 6 bécsi egyik példánya lesz, mert azok tök egyformák és ha egy jó akkor az mehet az összesre; utána jön a resztli ahogy a derék vikingek éppen hajlandóak ezzel foglalkozni.
Amint lesz rájuk megfelelő ajtóprogram. 649 és 658 többször is bejelentkezett a napokban, ráadásul 649 a VJSZ-t és a cinkotai garázst is megjárta, talán végre alakul valami.
Úgy úgy. Meg ott a vágányok sincsenek szintben szerintem az aszfaltréteggel. Ilyen fém a fémmel hangot lehetett hallani, amikor átmentünk rajta (már a csukló alja és a vágány között). Mindegy, kb. 35-40 km/h-nál, ahogy ott átmentünk, szerintem ennyire nem kéne leérnie. Klíma szar, a csukló és a hármas ajtó közötti állóhelyre meg én már csak lapra hajtva fértem be. Viszont erő az van a kocsiban, azt meg kell hagyni. Élmény volt VillámhuszonháromE Uram! :)
Egyértelműen tudják a Lacusék, mi a gondok oka (olajos gáz), csak nem olyan egyszerű megoldani.
Megpróbálok találgatni.
Azért "nem egyszerű megoldani", mert a profi gázellátó cég helyett egy haveri cég szállítja a gázt, magasabb áron, de koszosan?
És a szar gázt szállító haveri cég egy szar olajos kompresszort haszál, és esze ágában sincs költeni az olajmentes kompresszor beszerzésére vagy az olajleválasztó szűrő rendszeres cseréjére?
És most azon megy a vita, hogy ki adjon pénzt a szar gázt szállító haveri cégnek az olajprobléma megoldásához?