A téma a BKV buszai: járművek, alkatrészek, kiszolgáló létesítmények.
A többi szolgáltató, és a BKK minden más tevékenysége offtopic.
Más szolgáltatók topicjai:
990-esen - ami egyes indulásaiban a 931-essel egyetemben lehetne nyugodtan csuklós - is meg lehet dögleni rajtuk.
És éjszaka nem sok lehetőség van - vagy hazamegy az ember aludni a fossal levegőtlen kocsin, vagy vár félórát, és reménykedik, hogy a Volános 7900-ason megy majd a klíma, vagy nem lesz akkora tömeg, hogy az idiótáktól levegő- és huzatérzékeny utastársaktól ablakot lehessen nyitni.
(Ezt egyébként nem hiszem el, hogy az éjszakai járatok, és kifejezetten a korai éjfél-egy körüli indulások törzsközönsége ennyire érzékeny lenne a huzatra...)
Én szerintem a Soros ezekkel a használt kocsikkal próbál beavatkozni az önkormányzati választásokba. Csak ezért jöhetnek még mindig csak és kizárólag ilyen lefutott nyugati vackok, nem? Mi más oka lenne... ;)
Vagy a 20E-ről néhány Citarót áttenni. Ami egyébként is sűrűbben jár, így nem lenne akkora gond egy két genfi Volvo sem a 20-ason. A 30-ason sokszor van olyan, hogy egy órában csak genfi jön, ami biztos nem normális.
(Mondjuk nekem mindegy, már lassan 2 éve nem utaztam ezeken a szarokon)
Ha a megrendelő (BKK) normális lenne, és foglalkoznának az üggyel, akkor nekik ez lenne a feladatuk (szolgáltatás ellenőrzés). Ha kilépnének az ap-s rózsaszín ködből, akkor olyan kocsikat, amelyeken sem klíma, sem normális méretű nyitható ablak felület hőségriadó idején úgy megkötbéreztetni kocsinként, hogy a BKV lépjen valamit (vagy klímát megcsinálják vagy ablakokat kicserélik vagy kiengedik a 280-ast, mert azon még mindig elviselhetőbb állapotok vannak).
5 éve itt vannak az MHK-s Volvók és egyikben sem sikerült ablakot cserélni, és hőségriadóban kiengedik úgy, hogy klíma sincs a kocsik egy részén. Tényleg nem értem, hogy a BKV miért asszisztál ehhez az egészhez, mert egy rossz incidens következtében, eléggé megüthetik a bokájukat...
35 fok és MHK-911-ben nincs klíma, túlzás nélkül fulladásos állapotok, mivel kereszthuzat sincsen. Esküszöm, aki ilyet kimer adni hőségriadó idején délelőtt 9 és 18 óra között utasforgalomba, azt kellene rajta utaztatni egésznap. Sokak nem hitték, hogy idáig eljutunk, de tényleg lassan az Ikarusokat sírja vissza az utazóközönség, mert ez nem normális, hogy a levegőtlen, klímátlan genfit hőségriadóban kiadják gond nélkül, és még jó néhány ilyen kocsi kivan adva.
Utas nem akar rosszul lenni, ha klíma a genfieknél is olyan lesz, mint az LOV esetén, akkor az ablakokat cseréljék ki vagy mást adjanak ki helyette. Reggel, este és éjszaka nyugodtan mehet klíma nélkül és bukó ablakokkal, de legalább délelőtt és délután a legmelegebb órákban az ilyen kocsiktól kíméljék meg az utazóközönséget.
És az ezekből kinyert tartályokat meddig lehet majd használni? Mert ahogy nézem, ezek a buszok 2008-as gyártásúak (tehát nem sokkal fiatalabbak a "mi" legöregebb VH CNG-inktől) és meglepődnék, ha kint átestek volna egy tartálycserén.
Én tegnap 10 órát húztam le egy olyan Van Hoolban, amiben a klíma maximum a ballaszt szerepét tudta betölteni. 3 pet palack ásványvíz = 4,5 liter csúszott le a torkomon a műszak alatt...