A téma a BKV buszai: járművek, alkatrészek, kiszolgáló létesítmények.
A többi szolgáltató, és a BKK minden más tevékenysége offtopic.
Más szolgáltatók topicjai:
Látájtok, itt is kiválóan meglátszik, mennyire kártékony az, hogy autóbuszüzemeltetési modell területén évek óta se kívül, se belül nem állunk a kapun, a helyi, illetve országos érdekkörök pedig ott tartanak be egymásnak, ahol csak lehet.
Ahol egy szolgáltató van, ott az ilyen nem fordul elő, mert a legalkalmasabb gépeit adja ki forgalomba. Ahol pedig kiszervezéses modell van, ott a szolgáltatókat összefogó cégnek eleve gondoskodnia kell (már a szerződések szintjén is), hogy a sok szolgáltató megközelítőleg azonos műszaki és kényelmi színvonalon levő járművekkel szolgáltasson a neki kiosztott viszonylatokon, így ott sem fordul elő ilyesmi.
Elnézést, de én június elejei szombati kiadást néztem, akkor kb 130 csuklóst kiküldtek. Arra kíváncsi lennék, hogy a 36, 66 véglegesen szólósodott be hétvégén. Érdekes, hogy ennyie visszaszorították Arrivánál a hétvégi csuklós kiadásokat.
És ezeket a díjakat JAKI topiktárs gondolatmenete alapján inkább az ablakcserékre kellene költeni, mert erre és a szolgáltatás-megrendelésre is a BKK-tól van/lenne forrás.
Bocs, félreértettem a hozzászólásodat, én egy munkanapi kiadást néztem.
Ahhoz képest valóban az állomány közel fele csak a betont védi, de ahogy már más megjegyezte valószínűleg a szolgáltatási díjak különbségéből is adódik, hogy hétvégén a magasabb komfortot biztosító autóbuszok a betont védik.
Vélelmezem, hogy a szolgáltatói szerződés is olyan, hogy az OFF szolgáltató kocsijainak jelentős része álljon hétvégén.
Ma, összesen 402 buszt ad ki a VT, mindennel. Ez mondjuk vasárnap 246 darab. Szombaton meg 264. Míg mondjuk Ci 7000A/7700A kiadása hétköznap 69 (télen-nyáron), szombat 65, vasárnap 59.
Kicsit túlzás az eredeti állítás, mivel szombaton közel 130 csuklóst kiad az Arriva is (közel 60 C2G és 70 Conecto G), emiatt az 50% nem igaz. Tudnék mondani olyan BKV-s garázsokat, ahol hétvégén metró és villamospótlás ellenére a munkanaphoz képest a csuklós kocsik 25-30%-a nincs kiadva.
Nem tudom, hogy hogyan jöttek ki neked ezek a számok, de a winmenetrend szerint az OFF szolgáltató Citaro csuklósai most éppen a következőképpen alakul:
80 kocsiból 75 van bejelentkezve FUTÁR-ba, a 75-ből 74 utasszállításban vesz részt.
A Conecto G-kesetén pedig
132 kocsiból 122 van bejelentkezve FUTÁR-ba, a 122-ből 117 utasszállításban vesz részt.
Tehát 212 csuklós kocsiból 191 kocsi utasforgalomban van, ami nálam 90%-os kiadás.
Érdekelne, hogy neked hogyan jött ki a munkanapi 50%.
- a "felújított" M3-as metrón a nagy ablakoktól és sarki klímától gondolom sokkal rosszabb a helyzet buszfronton a 15 év feletti buszoknál
- hétvégén ~100 db klímás VT-s csuklós Merci védi az aszfaltot a telephelyen (munkanapi kiadásuk ~50%-a), miközben a 10 év feletti BKV-s ap csuklósok szombaton 94%-a, vasárnap 84%-a kint van.
A 11-31-vel spenótot etettek sezo-ék Kelenföldön, vagy mi? Úgy megy az a kocsi... szinte harapja az utat. Egy élmény volt a cinkotás 435-ösök után egy ilyen fasza autón utazni. Még ez a kelenföldi sárga is egész üditő a sok zöld meg kék után :)
akkor jogosan kérdezhetem (amennyiben valós mindkét kép), hogy meddig és mire kell várni? Amíg tragédia nem történik? Neadjisten bicajost elcsap egy ilyen kinyíló doboz vagy valaki súlyos fejsérülést szenved egy ráeső monitor miatt?
Nem baj, az idő mindent megold. 1-2 hét, aztán vége a nyárnak, utána megint el lehet felejteni ezt a problémát úgy jövő áprilisig. De egy nagyobb összegben mernék fogadni, hogy a következő nyáron sem lesz jobb a helyzet, pedig azt már most lehet tudni, hogy meleg akkor is lesz...
LOV-863 is egy napot hagyott ki, de komolyan, ha időm engedi, már megnézem, mit kapott azalatt az egy nap alatt, mert ott jó esetben a C-tengely környékén vannak gondok, a csukló körül majd csak lesznek.