A téma a BKV buszai: járművek, alkatrészek, kiszolgáló létesítmények.
A többi szolgáltató, és a BKK minden más tevékenysége offtopic.
Más szolgáltatók topicjai:
Az oldal közepén megtalálható az Ikarus 280-as csuklószerkezete. Olvasgasd át és légyszi írd le nekünk, hogy ezen milyen beállítási lehetőségek vannak.
Mit akarsz Te állítani a 280-as csuklószerkezetén? Középen van egy királycsap, amire ráakasztják az utánfutót. A tetőn van egy lengéscsillapító és ennyi az egész. Ezen vagy a szintezőpálca esett le, vagy a légrugó nem kap levegőt.
LOV-860 haldoklik a Vágány utca/Róbert K. krt. mgh.-nél. Még jó, hogy nem szerepel LOV az augusztusi selejtek között. Napi szinten halnak le az utakon, remélhetőleg Lacusék betartják az ígéretüket, és valamelyest vissza veszik a kiadásukat.
Te sem sokat értesz úgy látom a 280-as szériához. Ilyen baromságot, hogy nem volt a C tengelyen légrugójában elég levegő... a csuklószerkezet beállításával van probléma, amit elég gyorsan meg tudnak oldani.
Mekkora igazságot mondtál. Jó reggelt kívánok a magyar valóságban!
A "demagóg kulcsszavak" közötti összefüggéseket pedig javaslom, hogy kristoffal közösen bogozgassátok ki, bár szerintem ő pontosan tudja, hogy miről is van szó (hiszen a blogjukon többször is cikkeztek az említett "szervekről") csak szimplán kötekszik. Ahogy szokott...
A jelenlegi helyzet miatt felmerülő műszaki problémák és járatkimaradások miatt az olyan tipikus kötekedők, mint te, meg 133bp é még sorolhatnánk, habzó szájjal hőbörögtök.
Ha a szakma "jól megmutatná" és amiatt járnának városszerte 20-30 percenként a járatok, akkor elégedetten hátradőlnétek?
"A használt világoskék szarok a klíma+alacsonypadló kombóból az utóbbit stabilan tudják, ez 12 hónapból 10,5-ben általában elegendő a nép boldogságához. "
+ ...ha megérkezik a megállóba és a végállomásig is eljut.
Megítélés kérdése. Ha hidegben akarok utazni, akkor igen. Ha kerekesszékes vagyok, akkor is. Ha polkorrekt vagyok, akkor nem. Ha környezetvédő vagyok, akkor sem. Ha a kérdés kötekvés, akkor meg nem tudom. :-)
Amúgy tegnap délután a BPO-423 emelte a színvonalat Pécelen. Hogy a kialakult forgalmi okból, vagy személyzethiány miatt volt egész délután, azt passzolom.
Nem. A Szentmihályi út sarkánál vízcsőtörés van a jobbra kanyarodó sávban, amit csak a felsővezeték elhagyásával lehet kikerülni. A többi az mind SST volt valamint a "nagyrábás" FLR-724.
Az utasok által ismert szempontok alapján igen. Ma egy amúgy szép GVM-et fogtam ki a 74-esen, hiába szépkocsi, jókocsi, gazdás, és vélhetően jobb állapotú, mint a mögötte jövő 412-es, ma már, most már megy a sziszegés, ha magaspadlós, klíma nélküli verda érkezik a megállóba. A használt világoskék szarok a klíma+alacsonypadló kombóból az utóbbit stabilan tudják, ez 12 hónapból 10,5-ben általában elegendő a nép boldogságához.
Azt gondolom, hogy az utasok fejében nagyobb a baj, sokkal. Az, hogy itt is jelen van a szakma és a nem túl kedves felvetésekre is válaszol az jelzi a pozitív hozzáállását.
Azt viszont látni kellene, hogy a politikus azt csinálja, amitől népszerű lesz. Ha ez a százhuszonötödik köztéri emléktábla és kétszázhuszonhetedik szobor felavatása, akkor lesz 126. emléktábla és 228. szobor is, de új busz az nem. A megválasztott képviselődnek úgy a parlamentben, mint az önkormányzatok szintjén van fogadó órája, a polgármestereknek is. Az mindegy, hogy pártügyileg, személyesen vagy akárhogyan szimatizálsz-e vele, de be kell menni és elmondani, hogy tessék új járműveket venni. Ha csak az öreg nénik találják meg az újabb szoborötleteikkel, akkor csak újabb szobor lesz. Választóként, állampolgárként ezt nem csak megteheted, elvileg, hanem kötelességed is lenne. Azt a lovat ütik, amelyik húz és tényleg. Nem csak a közlekedési cég vezetése mehet el a politikához, hanem a politika munkaadója a választó is. Nincs új busz? Jó, akkor választunk legközelebb máshogy. Na, ha ezt megtennék az utasok tömegesen, akkor lenne haladás. Ennek egy formája volt annó a VEKE, csak ugye a politika elnyelte.
Nem tisztem a pánikkeltés és a vészharangozás, csak kérdezem a szakembereket, hogy ez miféle jelenség okozta dolog, könnyen orvosolható, illetve előfrdulhat a kettészakadás?
Még mindig jobb a használt világoskék szar, mint a sötétkék szar (a nyári 20-30 kánikulai napon véleményes), így a használt szarok reszelgetése zajlik.
Ez egy finoman szólva megkérdőjelezhető kijelentés.