A téma a BKV buszai: járművek, alkatrészek, kiszolgáló létesítmények.
A többi szolgáltató, és a BKK minden más tevékenysége offtopic.
Más szolgáltatók topicjai:
"Amitől nekünk szar menetkimaradásunk van az a csodálatos 3 alternatív (víz, gáz, villany. Ja nem hibrid a víz helyett)."
Bárcsak így lenne...
MCA, LOV, MHK? Amikor a 31 darab állományi kocsiból délutánra 15-20 kocsi marad, azt nem nevezném jónak. A tendencia az, hogy az idő múlásával egyre rosszabb lesz. Eljutottunk oda, hogy több LOV rohad az útszélén napi rendszerességgel, és a vontató viszi be. Éjszaka nem véletlenül adják már ki a 280-asokat, bár nem is probléma, mert a színvonal is magasabb rajtuk. Jó lenne látni olyan adatokat, hogy különböző típusok esetén mekkora menetkimaradás, de érthető, hogy ez nem publikus. Nemcsak a 3 alternatív hajtás esetén, de több ap-s használtnál is lehetne érdekes számokat látni menetkimaradás és rendelkezésre állás tekintetében.
Te jóságos Úristen! Láttál már 280-as csuklókapcsolatot egyáltalán? Mond valamit az a szó, hogy királycsap? Tudod, hogy hogyan működik egy légrugós felfüggesztés? És van valami elképzelésed róla, hogy mi a különbség a 280-as utánfutójának, és az alacsonypadlós tolócsuklósok hátsó kocsirészének a csuklókapcsolata között?
Vagy csak trollkodsz, és gyűjtöd a negatív értékeléseket... Mindegy, tőlem nem kapsz...
Vezetés közben nem szoktam alábújni a buszoknak, a "bakról" meg nem tudom hogy lehetett látni, hogy vázproblémája van...
Tavaly ősszel egyébként a műszaki vizsgája előtt pár nappal alámentem egy ex-debreceninek egy nálam sokkal tapasztaltabb szerelő kollégával és mind a ketten úgy láttuk, hogy semmi baja nincs, így utána még esztétikailag is rendbe lett téve, annak hitében, hogy pár évig még úgy is forgalomban lesz. Természetesen az se jár már :/
(És most is újul egyébként Dél-Pesten valami 280-as...)
Amitől nekünk szar menetkimaradásunk van az a csodálatos 3 alternatív (víz, gáz, villany. Ja nem hibrid a víz helyett). És a szarul teljesítő egyes partnerek.
Könnyű most már magaspadlósnak lenni, mára csak a legjobb gépek maradtak, ellenben az alacsonypadlósok esetében a legócskább is még jár. Nem hiszek abban, hogyha szigorúan üzemeltetői szempont alapján megmaradt volna még 200 mp, és ugyanennyi nagyonszar világoskék kiment volna, nagy átlagban sokkal jobb lenne a menetkimaradási mutató, a 200 magaspadlós, amire szépként emlékszünk, ugyanolyan ócska volt valójában, mint a helyettük járó alacsonypadlós világoskék - csak még alacsonypadlós sem volt (és világoskék sem, és mint tudjuk a júzernek ez fontos).
Egy gyors kérdés: a klímás buszokon a klíma hőfokát a járművezető állítja be, egyáltalán be tudja állítani? (Esetleg az off topik szolgáltatókra vonatkoztatva is.)
Nem Gyros 280 hanem fenékvázcserés 412, csak miheztartás végett.
Ahogy Trizs mondja, a biliacél.
Nem vagyok metallurgiàban erős, inkább csak tanították mint értettem, de sokszor azt érzem, hogy ezeket a korróziókat a rossz felületkezelés -is- okozza a vacak anyagon túl.
Azt megkérdezhetem egyébként, hogy a BPO-425 milyen ürüggyel lett leselejtezve? Épp a minap vezettem, nem tapasztaltam különösebb problémát, de a múltkor a 435 is ki lett dobva néhány nappal azután, hogy beleültem, pedig az is rendben volt. De az ex-debreceniek selejtezése számomra szintén érthetetlen, amikor idősebb, lelakottabb, erőtlenebb kocsik meg élnek tovább... :/
Semmit nem lehet állítani. 4 gumisonka van rudazaton keresztül kapcsolatban a középső idommal. Ennyi nem több. Ha a gumi öregebb akkor lengedezhet jobban illetve előfordul hogy anyagfáradás miatt törik a rudazat akkor az adott irányba jobban billen a busz pótos része. De alaphelyzetben a stabilizátor fent csak dísz. Az csak kanyar közben dolgozik. Itt egyszerűen el van szintezve a pót. Vagy a talpasnál kifújta egy kanyarban a pót ahogy ráült, ha jobban szét van rohadva és pár perc után magáhoztér a szint, vagy egyszerűen a szintező pálcával történt valami.
Mert a csillagkapcsolat nem a csuklószerkezet része? Azon viszont lehet állítani. Mint ahogyan a belinkelt cikk is írja: Az Ikarus 280-asoknál a tetőn elhelyezett kereszttartók pedig további, csavarodás elleni védelmet nyújtanak – a királycsapos megoldás önmagában (odalent) ugyanis nem véd kellő mértékben ez ellen.
Állitani nem lehet rajta,de ki tudott akadni fura szögben mintha lenne benne egy csavarodás.És vissza lehetett "ugrasztani"ha kicsit menetközben megmozgattad.De amit leirt inkább a kevés levegő miatt lehetett.És a tetején a "lengéscsillapitón"lehetett igazitani láttam annakidején műhelyben mikor beállitották.
Az oldal közepén megtalálható az Ikarus 280-as csuklószerkezete. Olvasgasd át és légyszi írd le nekünk, hogy ezen milyen beállítási lehetőségek vannak.
Mit akarsz Te állítani a 280-as csuklószerkezetén? Középen van egy királycsap, amire ráakasztják az utánfutót. A tetőn van egy lengéscsillapító és ennyi az egész. Ezen vagy a szintezőpálca esett le, vagy a légrugó nem kap levegőt.
LOV-860 haldoklik a Vágány utca/Róbert K. krt. mgh.-nél. Még jó, hogy nem szerepel LOV az augusztusi selejtek között. Napi szinten halnak le az utakon, remélhetőleg Lacusék betartják az ígéretüket, és valamelyest vissza veszik a kiadásukat.