A téma a BKV buszai: járművek, alkatrészek, kiszolgáló létesítmények.
A többi szolgáltató, és a BKK minden más tevékenysége offtopic.
Más szolgáltatók topicjai:
Mindennek a legalja Békásmegyer H, aztán a második helyre behúzható szinte az összes tartózkodó. Üdítő kivétel Városház tér és a Béke tér. Meg talán Campona, de szerintem már az is szét van verve, pedig tavaly lett kiglancolva.
A budik tisztasága mindenhol kényes kérdés, sokszor lehet olvasni, hogy még különböző irodaházak női mosdóiban és olyan állapotokkal lehet találkozni, amit nem is feltételezne az ember. De kulturált helyeken (illetve szinte mindenhol) a probléma kezelését a takarítókra bízzák, nem az alkalmazottakra.
A lopás más lapra tartozik, de sajnos szintén nem csak a BKV-ra jellemző, hogy visznek mindent amit mozdítható, sőt még azt is, ami nem. Nem értem például, hogy egyeseknek egy fél tekercs WC papír eltulajdonítása miért okoz kéjes örömöt...
Pl az Örs vezér terén nagyjából 2-3 ember zárja a tartózkodót a Faházban.
A 2 Központi tartalék vagy az utolsó 161-es. Ezekre állandó emberek vannak. Mellesleg aki időkorlátos, biztosan nem fog utolsót járni, ezáltal már ők is kimaradtak a sorból.
Zuglói és a 97E tartózkodót a biztonsági őrök "csukják" be az ajtót, mert 1-ig ott pihenőznek.
Nem kell külső kamera. Minden tartózkodónál van nagyjából előtér. Oda kell feltenni 2 kamerát, egyet-egyet irányonként. Mivel minden tartózkodó ablaka ráccsal van felszerelve, így csak az ajtón lehet kimenni.
De azért a tartózkodókban beszélgetnek a kollégák egymással. Gondolom hangrögzítés nélküli kamerák lennének.
Nem kerül sorra mindenki, mert van aki délelőttös, van aki középrészt csinál, van aki beugró, ráadásul a vonalak (így a végállomások) között is van vándorlás, sokan hol itt vannak, hol ott. De azt egyébként se gondolhatja komolyan senki, hogy miután a sofőr 8-10 urát lehúzott a klíma nélküli buszban, majd éjfél körül még nekiáll ingben meg szövetnadrágban felmosni, meg WC-t pucolni, kvázi levezetésként (azokkal az eszközökkel, amiket egyébként szintén elloptak). Nem is értem, hogy ekkora baromság hogy juthat eszébe valakinek. De akkor továbbgondolva, ha beértek a garázsba, igazán puccba vághatnák még a buszt, felsöpörhetnék az udvart vagy kifesthetnék a műhelyt is, nem?
Az én meglátásom szerint Káposztásmegyer, Mogyoródi-patak viszi az első helyet.
Az egy dolog, hogy nincs áram a konnektorokban, de a 2 klímaberendezés olyan szinten van kipakolva, hogy csak a váz maradt meg. A csaptelepek maradéka és az egész tartózkodó az elrettentő példa szintjén van. Be se megy a legtöbb kolléga, köztük én sem, mert egyszerűen nincs értelme. A buszon nagyobb a komfortérzetem.
Mivel általánosságban tök jó kocsik vannak, így kb majdnem mindegy melyik 200-as megy ki. Most ő volt az, amelyik üzemeltetési szempontból elengedhető.
Mennyibe kerülne kamerát elhelyezni a tartózkodókban személy- és vagyonvédelmi okokból? Ugyanis megfelelő indoklás és tájékoztatás mellett be lehet kamerázni a munkahelyeket is (mínusz ugye az emberi méltóságot sértő helyzetek rögzítése).
Beszéld meg a szakszikkal, ha rábólintanak, másnap indul a projekt. Rengeteg kört futottunk már a témában, el kellene dönteni minden fronton, hogy az állandó hangadók, vagy a becsületes, csendes többség érdeke a fontosabb. Jelenleg ott tartunk, hogy a bejárati ajtót lehetne kívülről figyelni a kamerával, de
1. a kültéri kamera többszörösébe kerül a beltérinek
2. sokkal inkább ki van téve a rongálásnak és a lopásnak.
Ezzel együtt lehet, hogy ez lesz az irány, mert elfogadhatatlan, hogy néhány renitens miatt legyenek rosszabbak a becsületes többség munkakörülményei, ezeket a renitenseket ki kell lökni a szervezetből.
hogy és vajon mégis kik miatt válnak olyanná a végállomások?
Hadd rakjam be erre a kedvenc képemet, a megoldást a kollégáim dolgozták ki, miután a klíma felszerelése után még az első héten másodszor kellett pótolni az ellopott távirányítót.
De egyes kollégák rendszeresen úgy "szerzik be" a tartózkodókból a különböző kellékeket, mintha csak az obiba járnának, néhány példa.
Nem szabad természetesen általánosítani, sajnos a rendes többség életét néhány szarka és nem odavaló nehezíti meg. Ősztől remélhetőleg kicsit nehezebb lesz a dolguk.