A téma a BKV buszai: járművek, alkatrészek, kiszolgáló létesítmények.
A többi szolgáltató, és a BKK minden más tevékenysége offtopic.
Más szolgáltatók topicjai:
Nem tudom, hogy a GTFS mennyire friss, mert biztos fog még frissülni. Viszont jelenleg elnézegetve a szeptemberi kiadásokat nem nagyon fogják a problémásabb ap-s típus(ok) kiadását csökkenteni, pedig tettek rá ígéretet. Míg nyáron több egész napos számon gond nélkül elment a 200-as/400-as, addig szeptembertől a legrövidebb számokra osztogatják rá. Tudnám, hogy ennek mi értelme, amikor jelenleg már éjszaka is kiküldik. Napi szinten hullanak ki egyes ap-s állományok 30-35%-a, akkor elég nehéz azt elképzelni, hogy szeptembertől naponta majd 16-20 órát probléma nélkül forgalomban lesznek. Úgyhogy lehet bekészíteni cserére tucatnyira az Ikarusokat, mert ebből kiindulva még az idei első félévnél is rosszabb lesz a helyzet.
Rég nem szempont, hogy telephelyről mennyi km a kiállás az adott végállomásra. Ilyen alapon mi köze van Kf-nek a 9-eshez, 32-hez és még sorolhatnám az aberrált dolgokat.
Délpesten, Kelemföldön és a Kőbányai garázsban is irreális méreteket ölt az emberhiány. Mivel Kf létszámhiány miatt nem tudja kiadni, így ők kiestek. Délpesten nagyon kevés járművezetőnek van Volvo 7700A típusvizsgája, mivel alig van Volvo kiadásuk, az pedig kihalásos alapon működik (200E).
Szakszervezetek csak arra valók mostanában sajnos hogy kirándulásokat és bulikat szerveznek. másra nem sajnos.Én most próbáltam szakszervezeti segélyt kérni(temetés) az volt válasz nincs,megszűnt.
Nézd meg egyes szakszervezeti bizalmik beosztást mikor halandók dolgozni. csak fizetett ünnep és elvont pihenőből.És arról nem beszélve néha szerintem össze férhetetlen beosztásokat vállnak:vonali csoport vezetők illetve bizalmi is.És többet kapnak azoknál akik kint szopnak minden nap a forgalomba az átlag fizetés miatt.
Ha online rendszeren van, akkor teljesen jó lesz ez. Csak a Régi Kelenföldi rendszerből kiindulva erre nem gondoltam. A közbeszerzési hirdetményt pedig nem olvastam.
Apropó, a Bökényföldi út - Cinkotai út felújításának a közbeszerzési tenderének a kihirdetéséről tud valaki valamit? Mert csak a 2018/44-es lapszámban történt módosítás van fennt, ami már rég lejárt. Vajon idén lesz belőle valami az útfelújításból?
Van egy adatbázis, a kártyaszámokhoz hozzárendelik a személy adatait. Mondjuk a te kártyád a 001-es, amihez a BX 59-76 név alapján a beosztásod adatait hozzá is lehet rendelni. Innentől annyi kell, hogy a beosztások készítésénél egy plusz kódot írnak hozzá, ami a végállomási tartózkodókat jelöli. Mondjuk, ha 45-öst vezetsz, akkor a naphoz van egy 1-es írva, ami Örs-Zuglót jelenti. Ha KT vagy, akkor meg simán lehet adni olyan kódot, ami bármelyik tartózkodót nyitja, mondjuk 99. Még egy kis programozás és kész is.
Ja, meg kell nyilván egy kis holtidőt is kell adni az időhöz, hogy váltás előtt is be lehessen menni, mondjuk egy órával, meg adni hozzá valamennyi pluszt is, ha elhúzódna a műszak. Nem egy atomfizika, mégis konkrétan védve lennének a tartózkodók.
az adott kollégák akár éjjel is nyugodtan bemehetnek az adott tartózkodóba
Bemehet, de visszakereshető hogy konkrétan ő járt ott akkor.
ráadásul a BKK kezelésében lévő összes helységébe.
Futárban hozzá van rendelve a járathoz ahol épp vezet nem? A rendszer engedélyezheti neki hogy épp azokat a helyiségeket érhesse el ahol vezet. Sőt, ezzel az is megoldható hogy munkaideje plusz minusz 30 perc időtartamban tudjon bemenni.
Vagy ezek internetcsatlakozással jelzik a tartózkodóba való be és kilépést?
Alap egy ilyen rendszernél hogy folyamatos online kapcsolatban legyen a rendszerrel.
Csak és kizárólag a kamerarendszer játszhat ebbe szerepet.
Arriva, BKV, Volán. Mindjárom cég alkalmazottja megkapja a kártyát. Sok olyan tartózkodó van ami külön kulccsal záródik. Most már csak a chip kártya lesz. Ezeket ezután akkor akár vázig is lebonthatják egy éjszakai üzemszünetben.
De egyvalamit nem értek. Biztos én vagyok a hülye, de ha ez bekövetkezik, akkor az adott kollégák akár éjjel is nyugodtan bemehetnek az adott tartózkodóba, ráadásul a BKK kezelésében lévő összes helységébe.
Vagy ezek internetcsatlakozással jelzik a tartózkodóba való be és kilépést?
Mert ha nem, akkor nagy Joker kártya lett a kezükbe adva.
Viszont ez a kártyás megoldás is jól hangzik. Ha karban van tartva az adatbázis, akkor akár naponta is lehetne engedélyt adni, visszavonni a végállomási tartózkodókba való belépésre, attól függően, hogy hol vezet éppen a sofőr. Már nincs szabad bejárás mindenhova. Pl. Örs zuglói tartózkodó és a klotyóba bejáró civilek...
Mindennek a legalja Békásmegyer H, aztán a második helyre behúzható szinte az összes tartózkodó. Üdítő kivétel Városház tér és a Béke tér. Meg talán Campona, de szerintem már az is szét van verve, pedig tavaly lett kiglancolva.
A budik tisztasága mindenhol kényes kérdés, sokszor lehet olvasni, hogy még különböző irodaházak női mosdóiban és olyan állapotokkal lehet találkozni, amit nem is feltételezne az ember. De kulturált helyeken (illetve szinte mindenhol) a probléma kezelését a takarítókra bízzák, nem az alkalmazottakra.
A lopás más lapra tartozik, de sajnos szintén nem csak a BKV-ra jellemző, hogy visznek mindent amit mozdítható, sőt még azt is, ami nem. Nem értem például, hogy egyeseknek egy fél tekercs WC papír eltulajdonítása miért okoz kéjes örömöt...
Pl az Örs vezér terén nagyjából 2-3 ember zárja a tartózkodót a Faházban.
A 2 Központi tartalék vagy az utolsó 161-es. Ezekre állandó emberek vannak. Mellesleg aki időkorlátos, biztosan nem fog utolsót járni, ezáltal már ők is kimaradtak a sorból.
Zuglói és a 97E tartózkodót a biztonsági őrök "csukják" be az ajtót, mert 1-ig ott pihenőznek.