A téma a BKV buszai: járművek, alkatrészek, kiszolgáló létesítmények.
A többi szolgáltató, és a BKK minden más tevékenysége offtopic.
Más szolgáltatók topicjai:
Nemcsak annak néz ki, hanem az is, ezt bizton állítom.
Viszont ahogy a többi roncsot nézem, ez a gyárnak valami saját roncstelepe lehet, prototípusokkal, próbabuszokkal. Így a legvalószínűbbnek az tűnik, hogy anno az Ikarbus IK-107 gyártásának beindításához vettek innen egy eredeti roncsot is...
Tényleg senki, de senki nem meri felvállalni a BKV-nál, hogy ezeket a buszokat visszaküldje a feladónak?
---------------------
De igen.
Kovács 26. János segéd-betanított munkás már erősen gondolkodik rajta.
De azt mondta neki a zasszony, hogy fogja be a száját, mert igaz, hogy csak 191.000 forintot kap, de kap hozzá három ingyen bérletet, kiszámíthatóan dolgozik, és kerékpárral is csak 8 perc a garázs.
" A hónap végére további leállításokat jelzett elő a vezérigazgató-helyettes, amelyek között várhatóan egykoron brüsszeli csuklós, illetve szóló Van Hool-ok, esetleg a gázüzeműek közül számítani lehet pár példányra."
Ha valóban így lesz, akkor nagyon dicséretes. Remélhetőleg Lacus is megerősíti hamarosan.
Utóbbi időben elég sokat romlott Kelenföld színvonala, és ezt azért nehéz megérteni, mert járműállomány tekintetében sokkal jobb a helyzet ott, mint néhány más garázs esetén. Jobb is, hogy a 435-ösök átkerültek Cinkotára, legalább majd foglalkoznak velük. Takarítás terén sem jeleskedik Kelenföld, mert elég sűrűn kiadják mocskosan a kocsikat.
Kicsit lesokkoltak az általad beírtak, bár elnézve a kelenföldi üzemeltetést, már meg sem lepődünk rajta. Hogy lehet, hogy Cinkota a felújítatlan 435-öseit normális színvonalon tudja üzemeltetni? Miközben Kelenföldet meg lehet nézni, hogy a felújítatlan/felújított FJX-es Volvói milyen állapotban vannak, és persze a többi kocsija. Az lenne a legjobb, ha kidobnák az általad említett két kocsit, és kivennék belőle azokat a cuccokat, amelyek értékesek benne.
Tegnap sikerült mennem pár megállót a PMP-917-tel. (Nem sokáig bírtam, mert légkondi van, de minek?)
Tudom, hogy süket fülekre találnak az észrevételeim, de valaki magyarázza már el nekem értelmesen, hogy ezek a buszok mi a büdös francnak vannak még mindig forgalomban egyáltalán? Ha lenne belőlük 30-40 darab még meg is érteném, de 8-9 ekkora hulladékot mi az istenért kell forgalomba tartani, ráadásul a BKV féle K+F-fel kendácsolni? Tényleg senki, de senki nem meri felvállalni a BKV-nál, hogy ezeket a buszokat visszaküldje a feladónak? Ennyire szervilis a BKV-nál mindenki?
A már említett légkondi miatt is vissza kellene adni a gyártónak. A csukló, igaz már nem annyira, de továbbra is nyekereg. A "gumipók" kattan néha egyet, mert a busz szeretne hullámozni, de az nem hagyja. (Teljesen biztos vagyok abban, hogy hamarosan ki fog szakadni a rögzítés.) Szintez állandóan, mint a barom. Ha negyven utas van a buszon máris tele van, és ilyenkor nincs levegő sem... esik szét az egész, nyeklik-csetlik-botlik. Találtam egy kapaszkodó és egy műanyag rögzítő csavart a földön.
Tehát újra kérdezem, hogy fél év után, miért kell erőltetni továbbra is azt ami nem működik? Miért jó az a BKV-nak, hogy ezek a buszok, habár kész vannak, de pénzt és energiát vonnak el más esetleg működő dolgok rendberakásától? Miért, miért, miért?
Pedig felújítása után kifogtam 7-esen egy Albertfalva-Újpalota távon, mint utas. Szólt a turbója, szépen váltott, hibátlan hangja volt, tudta vele a kolléga tartani az időt, stb.