A téma a BKV buszai: járművek, alkatrészek, kiszolgáló létesítmények.
A többi szolgáltató, és a BKK minden más tevékenysége offtopic.
Más szolgáltatók topicjai:
Érzésre több LOV-ban működik a klíma, mint NewAG-ben. (nem is emlékszem, hogy mikor futottam össze működő klímás NewAG-vel, míg működő klímás LOV azért akad)
Gyanús, hogy a MUT/MUU kocsik gyári klímája került olyan állapotba, hogy már nem gazdaságos a javítása. A LOV-ok utólag beépített klímája lehet, hogy nem olyan hatékony, de még működnek, csak idő és szakértelem kellene a javításhoz.
Valamelyikőtök emlegette, hogy az AG318-asok ülése viszonylag magasan van. Én pont ezért tartom kényelmesnek...
A 23-ason szoktam utazni velük, végét járja a széria az tény, de valahogy a lomha newAG-kat nem tudtam megkedvelni, ezekkel ellentétben. Egyedül vagyok ezzel a topikban? :)
Még az e-Modulo esetében mondjuk, elfogadom, hogy nehézkes a BKV általi karbantartása, javítása, de már a dízelt illetően nem tudok mást elképzelni, mint lévén garanciálisak a kocsik, nem lehet csak úgy hozzányúlni.
A cég meg nem akar fogódzót adni az IEAG-nak, amire így-úgy-amúgy hivatkozni lehet az esetleges kötbér-, stb. ügyek során.
Esetleg az NTM-437 a gyártónál van garanciális javításon, vagy a gyártó kezelésében a BKV telephelyén, csak éppen nem akar elvégződni a javítás.
Inző jel a jövőre nézve, ha egyes kocsikhoz a BKV érdemben nem nyúlhat esetleg hozzá per pillanat a garancia miatt....
4, 6 pótló kiadása szombattól hogy lesz? Mivel a menetrendben benne van, hogy jellemzően ap- járművek közlekednek, gyanítom, hogy munkanapokon 280-asok is lesznek.
Kicsit ugyan csalóka, mert ahogy nézem minden fotónál kicsit más a perspektíva, a torzítási szög, meg a PMP-ről nem találtam ilyen fotót így az a hosszúból lett, de talán látod amit szeretnél.
A new AG-k nem 0 kilóméteres kocsik, ugyanakkor elég jó járművek. Amit te komoly hibának gondolsz az nem feltétlen annyira nagy probléma, mivel minden típusnak vannak hibái. Lásd például a csuklós Conectók esetén hátul alig lehet elférni, ott is van ahol hegyet kell mászni, és nagyon szűk az utánfutóban a folyosó.
Nem értünk egyet. A new AG-k is viselik az alacsonypadlós húzócsuklós konstrukció minden hibáját.
Szerinted nem komoly probléma, hogy a járművezetők nagy hidegben az első ajtót nem hajlandóak használni, mert nehogy megbetegedjenek, így az utas jár rosszul, már írtam hogy nem egyszer eset meg, hogy már csak az első ajtón lehetett felszállni, máshol már nem volt hely, a sofőr ezt látta, de akkor is mutogatott, hogy menjek másik ajtóhoz, aztán amikor már többen mutogattunk neki, akkor kinyitott az ajtót, majd eljátszotta a hattyú halált egy óriási hiszti keretében. Éppen ezért baj, hogy nincsen ajtónyitó ahhoz az ajtóhoz. Valahogy más típusokon miért hajlandóak ugyanolyan hidegben használni az első ajtót?
Télen persze tök jó kocsik, mert amikor fűt rendesen, akkor meg lehet gyulladni, amikor néha napján működik benne a klíma, akkor akár még kellemes is lehet a hőmérséklet, de azokon is a klíma inkább nem működik, mint igen.
A tólócsuklós konstrukcióval összehasonlítani persze lehet és kell is, de a tényszerű az az, hogy sokkal jobb az az utastér, ahol az első kocsirészben, ami a hosszabb van a minél dobogómentesebb, vagy motorsátormentes tér. Hasonlítsd össze a Conecto G első részét, a new AG hátsó részével, minden tekintetben a Conecto G nyer, sokkal tágasabb és több utast befogadni képes tér van ott. Plusz a new AG-ben a többcélú tér kb. semmi a Conecto G-hez képest.
Az egyedüli amiben egyetértünk, hogy a new AG ülései nagyon kényelmesek.
Aki 20 éve a szövetet bevezette, az nem utazott soha busszal. Teljességgel alkalmatlan városi használatra, különösen a budapesti utasokkal (egy kis részükkel) és üzemeltető cégekkel. A műbőrről általad írt problémák valósak, de töredék jelentőségűek a szövethez képest.
Arra lesz egyszer lehetőség, hogy egymás mellé legyen állítva egy PXZ MAN és egy PMP hullámvasút, s le legyenek fotózva, hogy látszódjon a csukló mennyire hosszú PXZ-eknél, s mennyire levágott PMP-knél?
Érzésre/látszatra szép hosszú a PXZ-k csuklü utáni része, míg ugye a PMP-t ismerjük...
Az tényleg jó ötlet lett volna? Az a buszsáv úgy elverte volna Budapestet, mint jég a határt. Még a metrópótlók is megérezték volna, ebben biztos lehetsz, pedig az a túloldala. A 3 sáv önmagában képes beállni. Hát még ha teszel rá buszsávot.
Pontosan amiatt írtam, mert panaszkodsz, hogy a 85/85E-n nincs normális kocsi. A new AG-k nem 0 kilóméteres kocsik, ugyanakkor elég jó járművek. Amit te komoly hibának gondolsz az nem feltétlen annyira nagy probléma, mivel minden típusnak vannak hibái. Lásd például a csuklós Conectók esetén hátul alig lehet elférni, ott is van ahol hegyet kell mászni, és nagyon szűk az utánfutóban a folyosó. Ellenben a new AG-knál pont hátul lehet jobban elférni, mivel sokkal tágabb a folyosó. Nem érdemes azért utálni egy kocsit, mert nekünk nem szimpatikus, mivel még a legjobb kocsiknak is vannak hibáik.
Örülök, hogy ez másnak is feltűnt, és nem nekem kellett beírni. Ha én írtam volna ezt be, akkor már lenne vagy 10 mínusz jel a hozzászólás értékelésénél, és már jöttek volna a magas lóról kioktató hozzászólások.
Így, hogy te írtad be érdekes, hogy pluszok mentek, és természetesen válasz sincsen rá, mert elfogytak az érvek.
OFF
Ebből is látszik, hogy az itt megjelenők többsége el sem olvassa, vagy ha elolvassa, akkor nem értelmezi helyesen és kezeli a helyén a hozzászólást, csak a nicket nézni, hogy ki írta.
VH-k terén nem az utastérrel van probléma. Ha utazol 85/85E-vel, akkor láthatod, hogy hozzászoktak már az utasok, és általában emiatt nincsen probléma.
Az AG318 típus utasterének igenis vannak problémái, akárhányszor írod le, hogy nincs vele probléma, akkor is van. Rendszeresen szoktam utazni a két viszonylaton, az utasok nem hozzászoktak, hanem kényszerből megpróbálnak valahogy együtt élni az utastér hibáival.
Továbbra is fenntartom, hogy a new AG-k még mindig jóval színvonalasabbak az FKU-s Volvókhoz képest.
Szándékosan az egyértelműség végett be is írtam a hozzászólásomba, hogy az AG318-as típusról írtam amit írtam, erre írsz a new AG-król.
Persze annak is vannak komoly hibái, mint a szűk első ajtó, és az, hogy az első ajtót az utas kívülről nem tudja nyitni, mert nincs nyitógomb. Ugyanúgy megvannak benne a szűk folyosók, és az, hogy a motortér közelében hegyet kell mászni.
OFF
Mi lenne, ha előbb jószándékkal megpróbálnád helyesen értelmezni azt amit leírtam?
FJX-196 tegnap, és éjjel a 4-6 pótlón: sürgősen rá kéne nézni az aljára a csuklónál, konkrétan olyannyira leér az alja, hogy szikrázott! Amúgy meg tragikusan szétesőfélben van az a busz...
FJX-209 a másik jómadár, bár azon csíptem a B-tengely környékén lévő menet közbeni berregést :P