A téma a BKV buszai: járművek, alkatrészek, kiszolgáló létesítmények.
A többi szolgáltató, és a BKK minden más tevékenysége offtopic.
Más szolgáltatók topicjai:
Nem írok rendszámot (az addiktok majd úgyis tudják őket azonosítani) nem teszek be túl sok képet, épp csak egy villanásnyi infó, hogy milyenek a buszok amiket egy hete kivontunk:
Ha ez a szélhámos csapat, újból városi buszt akar majd gyártani az Újszász utcában, a bankokat meggyőzni, hogy adjanak erre újabb 400-500 milliót nehéz lesz.
De szerintem a pénz megszerzésénél nehezebb lesz hozzáértő munkásokkal megtölteni a szerelő csarnokokat.
Én takarekos ember vagyok és a WC papir mindket felét használom. (Utána persze kezet mosok ) A tartozkodoba is lehet ezt tenni és rögtön megmarad a papir.
Az úgy oké, (nem) hogy több, mint 300 busz beszerzését buktatta meg a cégvezér, meg, hogy még papíron se nagyon létezett a midi kapacitású csuklós, amikor tendert nyertek vele, de hogy indirekt az, hogy a szóló PKD-t váza nem lett időben legyártva, csak több hónapos késéssel? Ezt nem hiszem el.
Hiába nyomod ezt a hülye mantrát és tudod, hogy én lennék az utolsó aki megvédi őket, de NEM! Nem sikkasztani akartak, hanem buszt gyártani, csak egy kicsit túltolták a biciklit és annyira inkompetens hülyék, hogy elcsesztek egy nagy rakás pénzt a semmire! Egyszerűen ennyit tudtak összehozni ezzel a gárdával, meg ennyi pénzzel... (Mondjuk az igaz, hogy kellettek például i3-as BMW-k a cégnek, de ezek csak apróságok, a nagy egészhez képest.)
Egyébként semmi csodálkozni való sincs ezen. Egy kezem megtudnám számolni hány olyan magyar járműipari cég van, amelyik nem ezt csinálja. Nekünk a mezőgazdaságba kéne fektetni, nem az iparba, de ez egy másik történet.
"Eddig tisztázatlan körülmények között augusztus 24-én éjjel 11 óra után nem sokkal, a Szentmihályi út és a Bánkút utca kereszteződésénél egy menetrend szerint közlekedő busz elütött egy nőt. A nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette – közölte a BRFK."
"Ami nem egészen érthető szerintem az éjszakai kiadás,minek kell erőltetni full ap. kiadást?"
Ez egy nagyon jó kérdés, amire elég sokan kíváncsiak lennénk. BKK-tól érdemes lenne megkérdezni, mert pont éjszaka mindegy, hogy ap-s vagy mp-s kocsi van kint. Nyilván a normális állapot az elvárás éjszaka is, de az utazóközönséget egyáltalán nem érdekli. Egy lepukkant LOV-hoz képest pedig egy 280-as is felüdülés. Mondjuk az utóbbi időkben Kőbánya és Délpest rendszeresen kiadja éjszaka is az mp-s kocsijait, mivel így a nappali kiadásokat könnyebben tudják tartani.
"Nem néztem végig hol mennyi lesz de ami feltűnt 85/85E 3 mp. meg 136E full ap. érdekes,mert szerintem tavaly óta szinte semmi nem változott és mégis lényegesen kevesebb IK.kiadás lesz."
Pontosan ezért tartom már viccesnek a szeptemberi kiadásokat, és már előre sajnálom Délpestet. Igaz villamospótlás is van, de tanszünet ellenére péntek délután a 6 darab kocsiból a 136E-n 4 darab 280-as volt. A helyzet annyiból változni fog, hogy a maradék 3 MAN Lion's City is forgalomba fog állni, de ez Délpest helyzetén egy minimálisat fog csak javítani. 2 darab már forgalomba állt, mégis a VH-k állapota egyre rosszabb és a kiadás sem segít rajtuk. Talán pár FKU-s Volvo még átmegy szeptemberig Délpestre némileg segítve a helyzeten. Nem értem 1-2 számot miért nem lehetett mp-vel meghirdetni a 136E-n, legfeljebb ap megy rajta, de így még az esélyt sem adják meg, hogy valami pozitív változás legyen. Ilyen kiadások mellett továbbra sem lehet a problémásabb kocsikkal foglalkozni, mert idő nem lesz rájuk.
Azt is nehezen lehet érteni, hogy tanszünetben az egésznapos fordákon elférnek és nem zavarnak az mp-s kocsik, ennek ellenére tanszünetben a legrövidebb számokra van osztva szinte az összes. Amivel nem lenne probléma, ha lenne egy jó járműpark ehhez, de mivel nincs megint mehetnek az állandó cserék.
"109 a kakkuktojás,mert ugye ez Budán van,ott még jobban nincs helyük az említett típusoknak már."
Óbuda kapott 280-asokat Délpesttől, emiatt ők adják majd.
"lenne egy normális új vagy újszerű flotta szerintem már mindenki elengedte volna ezt a témát de erre már volt utalás,hogy nem a BKV-n múlik elsősorban"
Legutóbbi sajtóhírek szerint a BKV közölte, hogy előkészületben vannak új szóló, valamint új csuklós autóbuszok beszerzésére indítandó eljárások. Nemrég én is felvetettem ezt itt a topikban, hogy lenne rá lehetőség. Ezek szerint van, és végre valami jó hír BKV-s buszbeszerzés terén.