A téma a BKV buszai: járművek, alkatrészek, kiszolgáló létesítmények.
A többi szolgáltató, és a BKK minden más tevékenysége offtopic.
Más szolgáltatók topicjai:
Azért ez így ebben a formában nem állja meg a helyét. A pénzen kívül még nagyon sok minden kellene, de a leginkább a tudás hiányzik a hazai buszgyártásból. Még akkor is, ha évről-évre elmondja valamelyik prominens személyiség, hogy az mennyire megvan hazánkban. A 90-es évek eleje óta nincsenek profi buszgyártó szakemberek Magyarországon. A 2000-es évek eleje óta pedig alig akad buszgyártó szakember az országban.
Ahhoz, hogy a buszgyártás rendesen, fenntarthatóan, nem máról holnapra élve beinduljon, alsó hangon is két nullával több kell a leírtnál. Csodák nincsenek, a rendszerbe be kell tenni a pénzt ahhoz, hogy piaci körülmények között, hosszú távon is fenntarthatóan és profitot termelve működjön a szervezet.
Nyilván ha a piaci körülmények esetleg torzulnak és a profit sem a szó eredeti, közgazdasági értelmében vett pénzkivétet jelenti akkor az egyenletnek is más lehet a megoldása.
Nem írok rendszámot (az addiktok majd úgyis tudják őket azonosítani) nem teszek be túl sok képet, épp csak egy villanásnyi infó, hogy milyenek a buszok amiket egy hete kivontunk:
Ha ez a szélhámos csapat, újból városi buszt akar majd gyártani az Újszász utcában, a bankokat meggyőzni, hogy adjanak erre újabb 400-500 milliót nehéz lesz.
De szerintem a pénz megszerzésénél nehezebb lesz hozzáértő munkásokkal megtölteni a szerelő csarnokokat.
Én takarekos ember vagyok és a WC papir mindket felét használom. (Utána persze kezet mosok ) A tartozkodoba is lehet ezt tenni és rögtön megmarad a papir.
Az úgy oké, (nem) hogy több, mint 300 busz beszerzését buktatta meg a cégvezér, meg, hogy még papíron se nagyon létezett a midi kapacitású csuklós, amikor tendert nyertek vele, de hogy indirekt az, hogy a szóló PKD-t váza nem lett időben legyártva, csak több hónapos késéssel? Ezt nem hiszem el.
Hiába nyomod ezt a hülye mantrát és tudod, hogy én lennék az utolsó aki megvédi őket, de NEM! Nem sikkasztani akartak, hanem buszt gyártani, csak egy kicsit túltolták a biciklit és annyira inkompetens hülyék, hogy elcsesztek egy nagy rakás pénzt a semmire! Egyszerűen ennyit tudtak összehozni ezzel a gárdával, meg ennyi pénzzel... (Mondjuk az igaz, hogy kellettek például i3-as BMW-k a cégnek, de ezek csak apróságok, a nagy egészhez képest.)
Egyébként semmi csodálkozni való sincs ezen. Egy kezem megtudnám számolni hány olyan magyar járműipari cég van, amelyik nem ezt csinálja. Nekünk a mezőgazdaságba kéne fektetni, nem az iparba, de ez egy másik történet.