A téma a BKV buszai: járművek, alkatrészek, kiszolgáló létesítmények.
A többi szolgáltató, és a BKK minden más tevékenysége offtopic.
Más szolgáltatók topicjai:
"Részvétem a családjának és a BKV nagy családjának, mindig borzalmas amikor egy munkatársunkat munkaidőben, a munkahelyén veszítjük el :'(
36 év szolgálat, és nem érte meg a nyugdíjat. Szolgálat közben érte a halál, nyugodjon békében. Karcsi bácsi a 161-es buszt vezette, már menet közben érezte hogy baj lesz és mentőt kért. Igaz, azt az Örsre kérte, mert mindenképpen be akarta hozni a kocsit. Ezen a mentők nem kicsit csodálkoztak. A kollégák a defibrillátorral hamar odaértek hozzá és megpróbálták visszahozni de ez még az időközben odaérő mentőknek sem sikerült. Karcsi bácsi rettegett attól, hogy az üzemorvos nem engedi többet kocsira, mert több betegséggel is küzdött. Mindig akkor ment szabadságra, vagy kórházi kezelésre, amikor az üzemorvosi vizsgálat következett volna. Magának való, idős édesanyjával élő kolléga volt, akinek az élete volt a buszvezetés, és életét teljesen ki is töltötte a buszvezetés. Nem tudott volna élni nélküle. Szó szerint élete utolsó pillanatáig vezetett. Kassai Károly, nyugodj békében.
A BKV saját halottjának tekinti :'("
Facebook-os bejegyzés. Itt éppen az orvosi alkalmasságiba kötöttek bele...
Nyilván sokkal kellemesebb egy új, könnyen kezelhető, csendes, fűtött, klimatizált busszal dolgozni, de szerintem az egészség szempontjából messze nem ez a prio 1. Ami igazán igénybe veszi a szervezetet:
- korai kelés vagy későn fekvés, esetleg ezek vegyesen (nem sok olyan szám van, ami egy átlagember munkaidejéhez hasonlítana)
- nem lehet normálisan étkezni sem, ezért a többség mindenféle szendviccsel vagy junk fooddal tömi magát, ami hosszú távon rendkívül káros
- egész nap zötyögsz. Nem tudom, hogy valaha, valaki végzett-e valamilyen vizsgálatot erről, de szerintem ez az állandó gyorsítás, lassítás, kanyarodás, rázkódás is megviseli a szervezetet ilyen mennyiségben
- nincs alibizés, egész nap koncentrálni kell, ami szívja az ember energiáját rendesen
- ezekre jönnek még ugye az időjárási körülmények (főleg a dög meleg nyáron, télen fűtés azért csak-csak van)
Ha 1982 óta vezetett (csak prágás ifa üléses 260/280 minimum 10 éven át, megint minimum 10 éven át 415/435/412 ami aztán minden csak nem komfortos, utána jobb esetben 10 év volvozás ami úgy ahogy elfogadható és pár éve max Conecto.
Életpálya modell tömegközlekedés módra...modern autóbusz,igen nyilván attól kevesebb lesz a munkával kapcsolatos stressz.Valahogy mégis egyre többen mennek el nyugdij előtt,vagy utána egykét éven belül...De semmi szükség a korkedvezményre...Nyugodjék békében.
Lehet jobb lenne megfordítani a körüljárás irányát. Igaz, ahhoz korrekció kéne, peront építeni, egy BDK és egy ELMŰ oszlopot áthelyeztetni, stb... vifilkoszt? 20 milla alatt azért megállna :)
A 33-ast bizonyosan fogják csuklósítani most hétvégére, de az is bizonyos, hogy azok Arrivás Conectok lesznek. Esetleg a 114-es családnál tudom elképzelni, hogy most hétvégén szintén csuki lesz, esetleg Modulokkal.
Budafok említése alatt a borfesztiválra gondolsz? Gyanítom, a 33-as lesz csak csuklós a közeli szólóvonalak közül, de arra nem az off VT fog adni? Vagy valamelyikre mennek a PMP-k is?