A téma a BKV buszai: járművek, alkatrészek, kiszolgáló létesítmények.
A többi szolgáltató, és a BKK minden más tevékenysége offtopic.
Más szolgáltatók topicjai:
Neked nem, mert Te Irisbus vagy, de a többi embernek és kollégának azért szükséges. Sok olyan hely alkalom van, amikor meglepődik az ember, hogy mennyire jól megfordul.
A kolléga agysebésznek készül, bizonyára azért nem tudta hetek/hónapok/évek buszvezetői tapasztalata alapján felmérni, hol tud megfordulni a Volvo csuklóssal.
Már megbocsáss, de nem kell autóbuszt vezetnem ahhoz, hogy ezt meg tudjam állapítani.
A Kerepesire csak a bal sávból lehet menni. A Fiumei felé mindkettőből. Az kétségtelen, hogy a 20-as és 30-as család buszai sokszor kanyarodnak a jobb sávból, mert úgy kényelmesebb, de mindenképp szabálytalan.
A külső sávban egy.ás mögött 3 autóbusz műszaki pihenőjét töltötte/átfordultva a vonal.
A melletteblévő sávban is félreállt egy kolléga műszakizni és ráállt még 2db csuklós autóbusz és fizikailag nem lehetett megfordulni. Továbbiak pedig már ismertek.
Én azt gondolom, józan paraszti ésszel, ha necces dolgot készülök elkövetni, végiggondolom, mi lehet a lehetséges végkimenetelek közül a legrosszabb, és ehhez mérten döntök.
Hacsak nem egy baleset elkerüléséről volt szó, ahol olyan hamar kellett dönteni, hogy nem volt érdemi lehetőség mérlegelni. De nem gondolnám, hogy itt erről volna szó.
Másfelől, én nem török pálcát senki fölött - sem rámruházott, sem erkölcsi* - jogalapom nincs hozzá, majd kideríti a vizsgálat.
*: nem vezetek autóbuszt vagy egyéb ekkor méretű járművet, ez meghatározza egy ilyen beszélgetésben betölthető szerepemet is - legalábbis én így gondolom :)
Tudja valaki, hogy miért cserélgették egész nyáron minden szombaton és vasárnap a 30/30A/230- as forgalmikat a garázsok között? A forgalmi számok ugyan azok, de pl az F31- est egyik héten Cinkota, másik héten Óbuda, a harmadikon pedig Kőbánya adta, és az összes többi forgalmi is így pörgött..... ez mire jó?
Nemrég állt keresztbe busz a Bécsi úton, azelőtt nem sokkal a Váci úton, pár hete egy kisvolvóba mentem bele majdnem kocsival a Baross téren,mert ő a felüljáró alatt a jobboldali sávból kanyarodott a Kerepesi, noha onnan csak a Fiumei út felé lehet menni... Kicsit alacsonyra kezd kerülni a mérce.