A téma a BKV buszai: járművek, alkatrészek, kiszolgáló létesítmények.
A többi szolgáltató, és a BKK minden más tevékenysége offtopic.
Más szolgáltatók topicjai:
A Kerepesire csak a bal sávból lehet menni. A Fiumei felé mindkettőből. Az kétségtelen, hogy a 20-as és 30-as család buszai sokszor kanyarodnak a jobb sávból, mert úgy kényelmesebb, de mindenképp szabálytalan.
A külső sávban egy.ás mögött 3 autóbusz műszaki pihenőjét töltötte/átfordultva a vonal.
A melletteblévő sávban is félreállt egy kolléga műszakizni és ráállt még 2db csuklós autóbusz és fizikailag nem lehetett megfordulni. Továbbiak pedig már ismertek.
Én azt gondolom, józan paraszti ésszel, ha necces dolgot készülök elkövetni, végiggondolom, mi lehet a lehetséges végkimenetelek közül a legrosszabb, és ehhez mérten döntök.
Hacsak nem egy baleset elkerüléséről volt szó, ahol olyan hamar kellett dönteni, hogy nem volt érdemi lehetőség mérlegelni. De nem gondolnám, hogy itt erről volna szó.
Másfelől, én nem török pálcát senki fölött - sem rámruházott, sem erkölcsi* - jogalapom nincs hozzá, majd kideríti a vizsgálat.
*: nem vezetek autóbuszt vagy egyéb ekkor méretű járművet, ez meghatározza egy ilyen beszélgetésben betölthető szerepemet is - legalábbis én így gondolom :)
Tudja valaki, hogy miért cserélgették egész nyáron minden szombaton és vasárnap a 30/30A/230- as forgalmikat a garázsok között? A forgalmi számok ugyan azok, de pl az F31- est egyik héten Cinkota, másik héten Óbuda, a harmadikon pedig Kőbánya adta, és az összes többi forgalmi is így pörgött..... ez mire jó?
Nemrég állt keresztbe busz a Bécsi úton, azelőtt nem sokkal a Váci úton, pár hete egy kisvolvóba mentem bele majdnem kocsival a Baross téren,mert ő a felüljáró alatt a jobboldali sávból kanyarodott a Kerepesi, noha onnan csak a Fiumei út felé lehet menni... Kicsit alacsonyra kezd kerülni a mérce.
Tehát gyakorlatilag nem tudnak elérni semmit, de még tiszteljük is őket érte. Az ilyen hozzászólásokon már tényleg nem tudom, hogy sírjak-e vagy nevessek.
Nagyon jó dolog lenne, ha BKV autóbusz alágazat ügyeibe annyit, csak annyit szólna bele a politika, mint 40 éve, abban a nagyon csúúúúnya, barnaköpenyes és igen átkos világban.
Nagyon jó lenne ha a BKV felső 10 vezetőjét csak annyit hívná politikus, személyesen vagy telefonon mint 40 éve.
S ez nem politika hanem szakma.
Ha ismét a szakma dönthetne a pártkatona helyett, szakmai kérdésekben.
A BKV buszainak ügye - sajnos - egyre kevésbé tartozik a BKV vezetőire.
Ezt sajnálom.
Akár tetszik ez politikus jelölteknek, akár nem.
Ezért (is) tisztelem azt a heroikus küzdelmet (ez nem túlzó jelző) amit a BKV vezetői, vagy az autóbusz alágazat vezetői naponta vívnak, hogy szakmai döntéseket hozhassanak.
Jó lenne végre, ha a Kádár-rendszer alatti nosztalgiákat nem itt élnéd ki. Akárhányszor a PMP kérdésről szó van itt fórumon, vagy szeretnénk valami tartalmasabb vitát folytatni, akkor jön egyesek felől a politika kártya, hogy itt mindenki hülye és nézzünk körül mekkora diktatúra van, hogy szerencsétlen BKV-ra ezeket rásózták. Van hozzá köze természetesen, de előbb a valós tényekkel nem ártana tisztában lenni, és azután lehetne értelmesebb eszmecseréket is lefolytatni. Kristóf egyébként elég szépen összefoglalta a történetet, és örülök, hogy ezt objektív formában képes volt velünk megosztani. Kormánynak valóban volt egy stratégiája magyar buszgyártás kapcsán, de ő neki a célja az lett volna, hogy jelen esetben a 180 darab Modulo csuklósat gyártsa le az Egyedi. Arra magasról tesz a kormány, vagy ha úgy tetszik politikusok, hogy Kazincbarcikán vagy a budapesti 7-es vonalon áll-e forgalomba. Lényeg a mennyiség lett volna, hogy legyen 180 darab jármű, amit felmutathattak volna. A BKV maga akart vásárolni 30-at belőle, ami egy külön alku volt a VB-vel. Szóval tényleg le kellene ezzel állni végre, hogy itt a BKV-val mindenki kicseszni akar, és hogy nem volt választási lehetőségük, át kellett venniük stb. Értékelem mindig a szakmaiságot az összes hozzászólásodban, viszont néha felesleges olyan témában századjára ugyanazt leírni, aminek semmi köze a valósághoz. Javaslom, hogy olvasd el újra, amit Kristóf írt, mert minden szavával egyet lehet érteni.
legalábbis én lemaradtam róla hogy az elmúlt 35 évben a Duna jobb partja egy másik államhoz és másik rendszerhez tartozott volna, és hirtelen örökölte volna meg a BKV az egészet.
Pedig körülbelül úgy néz ki a két oldal járműparkja :D