A téma a BKV buszai: járművek, alkatrészek, kiszolgáló létesítmények.
A többi szolgáltató, és a BKK minden más tevékenysége offtopic.
Más szolgáltatók topicjai:
Van annak egy fura, elég erős bukéval fűszerezett, BKV-s bája, hogy repülők lezuhanásának kívánásával vádolsz másokat, miközben egy BKV-s busz, nevezetesen a PMP-917 utasok szállítására nem alkalmas állapotban, törött lengéscsillapítóval és deformálódott csuklókerettel a mostani percben is kint van a forgalomban. Mondd, a tükröt ismered?
Ezt én is leírtam. Ahogy kinéz a helyzet holnap is kiküldik gond nélkül. Amíg nem rohad le, addig ne is várd, hogy cseréljék. Sajnos itt tartunk jelenleg...
A PMP-917-esre még a gyártó gányolta fel a 280-as Ikarusokról ismert megoldást, amellyel a kilengéseket akarták csökkenteni. Toman Péter főkonstruktőr esküdözött, hogy ez működni fog.
Ezért sem értem miért kellett százegyedjére is ezt megcsinálni. Délpesten pontosan a hűtővízből is volt probléma, ahogy még más dolgok is előjöttek az Agoránál. Itt is felmerül a kérdés, hogy a BKV miért szívatja saját magát egy tök egyedi kocsival, aminek a megbízhatósága 0-hoz közeli egy 10-es skálán. Ezt az egy kocsit oly nyugodtan elengedhették volna, kíváncsi leszek mi lesz a jövőben vele.
Onnantól hogy egy eltörik, a többi már tuti akkora terhelést kap amire nincs méretezve, nyilván azonnal el is hajlik a p..ba....
Én dél körül láttam ma először a buszt (gyalog voltam) már akkor láttam hogy jé 917, jé mégis hogy hullámzik, jé, hülyén áll a csuklója is... Utána került be az első kép is róla (lejjebb). Biztos hogy pár kört lenyomott már így az 5-ösön.
Ritkán értek egyet Dornerral, de most teljesen igaza van:
Újabb Pimp mutatta be, hogy alapvető bajok vannak az Ikarus Egyedi csuklós Modulójának konstrukciójával. A PMP-917-esre még a gyártó gányolta fel a 280-as Ikarusokról ismert megoldást, amellyel a kilengéseket akarták csökkenteni. Toman Péter főkonstruktőr esküdözött, hogy ez működni fog. Nos, nem működött - ha hiányzik több tonna a B tengelyről, nem is fog semmi működni, ez alap fizika -, a függőleges irányban fellépő erők széttépték a csillapítót. Toman úr más remek műszaki megoldásai is hasonló színvonalúak, ezért is elég nagy bátorság a BKV-tól, hogy ezeket a kocsikat a forgalomban járatja. A múltkori esetnél az egyik elcsúszó motoros küldött fotót arról, hogy a motorjával a busz hátsó tengelye alá csúszott. Nem közöljük, csak jelezzük, hogy van. Szedlmajer úr és pár kollégája nem tudjuk, hogyan tud nyugodtan aludni, nem érzik a felelősséget? Esik az eső, jönnek a csúszós utak, fokozódik a probléma ezekkel a kocsikkal. Igaz, hogy nagy a kocsihiány, de az utasok és a közúti közlekedők biztonsága nem éri meg a kockázatot. A fotók az index fórumról vannak, norbee601 felhasználó töltötte fel őket, így látatlanban is köszönjük. Holnap, szeptember 4-én csődegyezségi tárgyalás lesz. Ha ott a hitelezők nem fogadják el az Ikarus Egyedi ajánlatát, akkor megindulhat a csődeljárás.
Miért van forgalomban a kocsi? Ha négy oldalról van megtámasztva a csuklókeret, akkor ideális esetben ki vannak egyenlítve az erők. De most? Miért van forgalomban úgy, hogy az első képek 5 órája kerültek ide? Mi van, ha eltörik a keret? A másik oldali gázrugóra most nagyobb terhelés hat, és az egész tákolmány rugalmassága is nagyon más, mint az eredeti állapotában.
Igen, a gazdája mondta személyesen nekem, hogy az övé lesz majd állandóra. Utóbbit meg sajnálom, pedig utasként szerethető kocsi lenne. Csak lenne megbízható...
Ez mondjuk várható volt hogy maga a középső idom az csavarodhat jobbra-balra és teleszkóp azt az irányú csavarodást nem bírja. Látszik már a tört teleszkóp előtti tag is elég rendellenesen meg van hajolva. Mondjuk nem tudom hogy gondolták egyáltalán hogy az ujjaimtól alig vastagabb tag hogy fog ellenállni ekkora terhelésnek... Még a 280-ason is dupla olyan vastag kar van és ritkán az is megfárad.
- Ha szétrázódik, akkor össze is lehet rakni, főleg hogy már van buszgyártási tapasztalat is ;)
- Jól teszi, hogy ott közlekedteti, a garanciális időszak alatt kell kijönni a hibáknak -> mehetnek a metrópótlónak szánt Modulók is metrót pótolni. Oh, wait, alkalmasak rá? A jármű jellemzői és menettulajdonságai megengedik, hogy a csuklósbuszt, csuklósbuszként használja a vásárlójuk? Vagy?
Tudták hogy nem jó? Csak sejtés volt itt a fórumon, hogy a tipbizes tömegadatok nem valósak.
Valamiből kellett számolni... Meg nyilván pár tömegadatból nem lehet annyit kihozni, mintha kezedben a teljes busz ismerete (oké, csináltak PKD-t, beleláttak, de azért mégis gyanítom erősen hiányos a dokumentáltság..)
Amikor azt gondolom, hogy elértél egy mélypontra, akkor mindig tudsz nyitni egy új dimenziót - lefelé.
Úgy látom te sem panaszkodhatsz!
Egyrészt tipikus BKV-s választ adtál, csak a lényegre nem mondtál semmit és olyat próbálsz sugallni, amit nem is mondtam. Persze azt még mindig nem tudjuk, hogy milyen megfontolásból vannak forgalomban ezek a kocsik? Miért szopatja az utasait és saját magát is a BKV?
Másrészt meg nagy baj lehet nálad a szövegértéssel, mert még be is másolod a hozzászólásom ominózus részét, miszerint:
...persze emberéletek kockáztatása nélkül...
A busz kigyulladhat a tárolótéren is éjszaka úgy, hogy nincs a környéken senki. Ráadásul az még tiszta haszon is lenne, ugyanis jó eséllyel átterjedhet a tűz a többi ilyen hulladékra is.