A téma a BKV buszai: járművek, alkatrészek, kiszolgáló létesítmények.
A többi szolgáltató, és a BKK minden más tevékenysége offtopic.
Más szolgáltatók topicjai:
Láttam már olyan csuklós buszt, ahol mindhárom tengelyen volt. Nem is egyet. Saját szememmel az aknából. Ha már tippmix, elférne mind a három tengelyen is :)
Egyke kocsi, ami teljes pályafutásának több, mint a felét valamilyen hiba miatt állva töltötte. Szerintem a rá költött pénzből lehetett volna már olyan kocsit is venni, ami több időt tölt a forgalomban. De nem, mert csak. Szóval ezért gondolom úgy, ahogy.
Más: túllépve a biciklisen ez egy csodálatos videó arról, hogyan is fut a PiMP a forgalomban. Ha esetleg az urak még nem tapasztalták volna:
Az Agorának mennyire jött be a 139 - es? Ott kevesebb a negatív energia mint a többi csuklós vonalon? Vagy elgurult a Széll Kálmántól a Déliig és ott azt mondta, hogy nyekkk?
Jajjj, de érzékeny lett a BKV hirtelen az utasokkal szemben. Valahogy a nyár folyamán nem hallottam tőletek, hogy: "mi lesz az utasokkal" a légkondi és nyitható ablak nélküli buszokon.
Még augusztus végén érdeklődtem néhány kocsiról, és ahogy nézem a helyzet változatlan iskola kezdés ellenére is. A kiadásokat szerencsére ezek a kocsik nem veszélyeztetik, mivel van elég tartalék 200-as Délpesten.
Az alábbi tartósan álló délpesti kocsik:
LOV-854 -> 2018.07.23-a óta nincs kiadva
MCA-009 -> 2018.07.26-a óta nincs kiadva
MPW-617 -> 2018.06.20-a óta nincs kiadva
MPW-632 -> 2018.02.14-e óta nincs kiadva
MUM-641 -> 2018.06.26-a óta nincs kiadva
NJV-170 -> 2018.07.06-a óta nincs kiadva
Szeretnék érdeklődni, hogy az alábbi kocsik várhatóak még forgalomba? Voltak már hírek, hogy NJV-170 megkapta az S betűt, és hasonlók. Továbbá azt sem értem, hogy miért kell olyan kocsit állományába tartani, ami február óta utcán sem volt. Ezt a néhány kocsit lehet érdemes lenne kidobni, bár lehet jelenleg is alkatrészbányaként funkcionálnak.
> Az azért elég extrém eset, hogy se a buszon, se a megállóban nem lehet elférni, mert annyian vannak.
Az első hozzászólásodban tömött buszról írtál, ez bizonyos mértékig a megállók zsúfoltságával is korrelál. Nyilván vannak fokozatok, de szerintem minden, a járművezető kiszállását igénylő eljárás valahol kényszermegoldás.
Tegnap sikerült BPO-850-es kocsit elcsípnem, a belseje tiszta BPO842-re hasonlít. :) Az is ennyire lepusztult volt a végére. Valószínűleg nincs sok hátra a pályafutásából.
A BPI-189 viszont nagyon jó, hogy visszatért Óbudára erre a kis időre, viszont C tengely körül nagyon recseg-ropog valami. Délpesten nem vigyáztak rá? :))
Hogy lenne már ugyanakkora szívás? Kiszállsz a fülkéből, leszállsz a buszról, hátrasétálsz, kihajtod, a kerekesszékes meg felgurul. Az azért elég extrém eset, hogy se a buszon, se a megállóban nem lehet elférni, mert annyian vannak.
Ezzel szemben mobilrámpa esetén először valóban el kell tessékelned az utasokat a a mobilrámpa környékéről, aztán a mocskos, berohadt tartójából nagy nehezen kivenni, majd összerakni, lehetőleg úgy, hogy ne essen szét alatta és persze saját magadat se sérts meg a "pontonhíd" építése közben. Ha felment, akkor szétszedni, és visszarakni a helyére, ami mellesleg néhány típuson ugyanott van, mint ahol a kerekesszékes helye... (Egy fokkal jobb a helyzet, ha a fülkében, de ez a művelet akkor is hosszú perceket vesz igénybe, megerőltető, kényelmetlen és balesetveszélyes.)
> Nem tudom, hogy pl ezt a mobilrámpát ki találta ki, de egyszer azért megkérném, hogy mutassa már be a használatát a tömött buszon, a vonal közepén
Szerintem forgalmas vonalon, tömött buszon a járművezető által kihajtható rámpa ugyanúgy tömény szívás (vas - ha van nála -elővesz, átverekszi magát az első ajtónál állókon, átverekszi magát a megállóban várakozókon, majd ugyanez visszafelé fordított sorrendben). Ráadásul nem csak a sofőrnek, hiszen ha álló utas sem nagyon fér már föl, akkor a jóval nagyobb helyigényű kerekesszék vagy babakocsi mégis hogyan - pláne, hogy nekik el kell jutniuk a kijelölt helyükre, ehhez pedig egy nagy halom álló utasnak kellene hirtelen szublimálnia.
Az egyenüléshuzatolás árából gyanitom el lehetett volna látni normál rámpával,de az arculat fontosabb mint a funkcionalitás,mégha a se..ünk kilóg a gatyából akkoris..