A téma a BKV buszai: járművek, alkatrészek, kiszolgáló létesítmények.
A többi szolgáltató, és a BKK minden más tevékenysége offtopic.
Más szolgáltatók topicjai:
Figyeld meg, a következő kísérlet a hangolt ellensúlyos csillapítás lesz (már ha van rá pénz, hogy kísérletezzenek még). Bár lehet, hogy az működne is...
(Lehet hogy nem kellene ilyen ötleteket adnom, még belógatnak egy bontógolyót az utastérbe).
Kérdés, mi kompatibilis belőlük a BKV Volvoival (ugyebár ezek már a faceliftes szériához tartoznak, amiknek több alkatrésze sem kompatibilis a BKV régebbi Volvoival).
A frankfurti kocsikat 11mHUF környékén hirdették - értelemszerűen a gázbuszokat, bár azok hirdetését már nem érem el. BTW, jó egy éve összesen több, mint 100db B9L-t hirdettek, igaz, a CNGkkel együtt, de csak négy helyről. Bezzeg a hibridek meg az MANek kellettek... ¯_(ツ)_/¯
A CNG-s Volvók esetén szerintem érthető, mivel ha belegondolsz csak Délpestre kerülhetnének. Ott pedig van elég gond a jelenlegi kocsikkal, és inkább azokat akarják összekaparni, mint még egy újabb típussal boldogítani a garázst. Mivel a CNG-s Volvókat a BKV feltudja használni jelenlegi kocsijuk fenntartására, emiatt nem volt rossz vétel. Bár árukat nem tudom, de CNG-s kocsik lévén biztosan kedvező volt. Szerintem nem kell sajnálni, mert mindenki jobban jár, ha nem kerülnek közforgalomba.
A frankfurti kocsikról semmit sem hallottam, hátha valaki nyilatkozik velük kapcsolatban.
Eddigi forrásaim szerint alkatrészbányának jöttek. CNG-s kocsik lévén a BKV olcsón hozzájuthatott hozzájuk, mint anno ugye a CNG-s VH-k esetén. Egyrészről a CNG-s délpesti kocsikhoz a tartályt ki lehet belőlük menteni, másrészről a kelenföldi, kőbányai és cinkotai Volvókhoz tökéletes alkatrészbánya. Azért se verték nagy dobra a BKV részéről, mert nincs olyan céljuk, hogy ezek forgalomban szolgáljanak, amit elég könnyen meglehet érteni.
Utánanéztem, és ezek a CNG-s Volvók Malmöből jöttek. 2006/2007-ben is jöttek CNG-s Volvók a városba, illetve 2011/2012-ben is. Jó kérdés, hogy a Kelenföldön tartózkodó darabok mikoriak.
Részben megértem a te álláspontodat, mert valóban Kristóf néha ok nélkül beleköt akármibe/akárkibe. Viszont jelenleg a PMP-s Modulók kapcsán nem egy alaptalan vádaskodásról van szó. Érdemes lenne megnézned, hogy az elmúlt néhány hétben miket írt, mert abban eléggé igaza van neki. Sok ember közül ő is csak egy választ szeretne kapni néhány jogos kérdésre. Az meg továbbra is érdekes, hogy PMP-917 napok óta milyen állapotban van utasforgalomban.
Te egy roppant idegesítő "gyerek" vagy. Jellemzően csak a kritizálás, kötekedés, és nem veszed észre magad. És nem is fogod, ez a baj.
1:"Addig kérdezgetem, amíg nem válaszol végre valaki, valami értelmeset."
2:"Várjááá, várjááá! Még találtam két las vegasi Civist is! Az már összesen 38 kocsi! nem alapítunk ketten valami kétes hátterű céget? Tuti biznisz! A BKV-nak úgyis mindegy, mi meg meggazdagszunk! :-P :-)"
3:"No, de hogy ne csak a fikázás menjen, pár napja észrevettem egy érdekes dolgot, aminek nagyon örülök.
Korábban írtam már, hogy nagyon tetszik a BKV 50-es logója, egyszerű letisztult és egyértelmű. Végre ezek a logók megjelentek a járműveken is, jól mutatnak a buszokon, de a legjobban a Combinókon tetszik! :-)
(Még mindig azt mondom, hogy az új villamosokon megjelenő dinnyesárga színezés, egy másik színnel, nagyon jó kis flottaszín lenne az összes járműre.)"
Le is írtad >No, de hogy ne csak a fikázás menjen.
Jó lenne, ha keresnél valami hasznos elfoglaltságot és nem itt osztanád az észt.
Addig kérdezgetem, amíg nem válaszol végre valaki, valami értelmeset. Mit keresnek ezek még mindig forgalomban?
Minek kell történnie ahhoz, hogy a BKV végre kivonja ezeket a kocsikat a forgalomból?
Amúgy jól látom, hogy most valami kengyelféle :-) :-) van most a kocsin, az eddigi gáz/hidraulika hengerek helyett, vagyis jobban mondva ez egy újabb kísérlet? Kísérleteznek tovább a kocsival? Akkor miért nem csak ez az egy van forgalomban?