A téma a BKV buszai: járművek, alkatrészek, kiszolgáló létesítmények.
A többi szolgáltató, és a BKK minden más tevékenysége offtopic.
Más szolgáltatók topicjai:
Kösz, de feltételezni én is tudok, engem a konkrétumok érdekelnének. Mert lehet, hogy még mindig jobb ha nem "Budapest specifikus" ajtóvezérléssel közlekedtek volna ezek a buszok néhány hónapot (ha már megvették őket...) minthogy egyáltalán nem közlekedtek (közlekednek). Elég nehéz elhinni, hogy ami külföldön bevált, az Budapesten még átmenetileg is használhatatlan. Lehet, hogy legalább ki kellett volna próbálni...
Háromajtósoknál fordulhat elő, hogy nincs minden ajtóhoz (leginkább a két hátsóhoz) külön ajtónyitó gomb, így azokat csak engedélyezővel lehet nyitni, ami EAF-nál hosszútávon nem előnyös.
Mivel full engedélyező, telt háznál visszanyithat akár többször is - "kényszerzárás" nem megoldható gyárilag.
Ha érkezik egy leszállásjelzés, nem lehet tudni, melyik ajtónál jeleztek. Emiatt is lehet alkalmatlan.
Indításjelző hiányozhat.
Előfordulhat, hogy csak az első ajtót tudja a vezető kezelni, a hátsók akár teljesen automaták, így a működésbe nincs beleszólás.
Ráadás: tegnap utaztam olyan MUT-on, amin nem akartam tudni, hogy bizonyos egészségtelen hangok honnan jönnek, mert így legalább volt bizonyos fokú biztonságérzetem. Ha nem így lett volna, lehet az első megállónál leszálltam volna róla.
Nem értem...miért kell megvenni egy autóbuszt egy modellkészítéshez? Kérj engedélyt a BKV-tól, hogy a telephelyen az összes szükséges méretet lemérhesd egy pl. hétvégi napon.
Szinte biztosra veszem, hogy nem fogják megengedni, hogy kények kedvünk szerint strapáljuk.
Venni akartok egy igazit, hogy elkészüljön modellben??? Picit túlzásnak érzem.
Igen, egyáltalán nem túlzás. Megfelel nekünk a Kelenföldön álló vázak is, ha tudnak ahhoz adni alkatrészt, hogy kész busszá össze tudjuk rakni
Nem akarok beleszólni, de ezt a fajta hullámzást nem nagyon lehet lemodellezni. 😃 Ettől mindenféle számítógép kiakad.😃
Blenderben nagy szívással de megoldható
Vegyetek elő a cihából 111 millió forintot.
Kopogtassatok be a főpolgármesterhez, hogy a kb. 70 millióba kerülő buszt megvennétek 111 millió forintért.
Akkor talán eladja nektek.
Hát mi úgy 1-2 misi környékére gondoltunk, mert kb annyit érthet a FEFÉbe betolva is vasárban :D
Nem értem...miért kell megvenni egy autóbuszt egy modellkészítéshez? Kérj engedélyt a BKV-tól, hogy a telephelyen az összes szükséges méretet lemérhesd egy pl. hétvégi napon.
Én azért még mindig tartom magamat ahhoz, hogy egy 8 darabos használt beszerzés soha nem lesz konkurenciája egy több éven átívelő, minimum 15 db + sok-sok százalékos opciós keretszerződésnek. Míg az egyik egy "pillanatnyilag" felmerülő tűzoltás, a másik egy hosszadalmasabban előkészített több évre történő elköteleződés és biztosíték.
Szeretnék érdeklődni afellől, hogy mi egy BKV busz megvásárlásának a menete? Csapatunknak szeretnék vásárolni egy PMP rendszámtartományba eső Modulo M168d típusú autóbuszt, amit szeretnénk OMSI-ba lemodellezni. Mi ennek a menete? Segítségeteket előre is köszönöm :)
Az utolsó mondatodban egyetértünk. Viszont az alap tézis, amibe belekötöttél az az volt, hogy a használt beszerzés és az új beszerzés nem konkurál egymással szerinted. Viszont ezt elismerhetnéd végre, hogy igenis konkurencia, mivel a BKV-nak ha kell csuklós kocsi, akkor két opciója van. Egyik a használt, a másik pedig az új beszerzés. Vehetett volna 6-8 új csuklóst is, és akkor annyival kevesebb használt kocsija lenne a BKV-nak. Ezt ha megértenéd, akkor máris felesleges lenne az egész hiszti.
FKU-912 változatlan állapotban ma is kivan adva a 30-asra. Úgy látszik az illetékeseknek nem sikerült Kőbányának szólniuk, hogy talán nem kellene így forgalomba engedni.
Trollkodni jársz ide? Használt beszerzésnek mi értelme van?
A BKV-nak szüksége volt csuklós kocsira. Két lehetőség van ilyenkor, vagy új busz beszerzés vagy használt beszerzés. Amennyi használt jött, annyi új is jöhetett volna a használt helyett.
De nyolc darab használt busznak aztán van értelme? De a te gondolatmeneteddel élve: nyolc darab új busz pontosan nyolc darab új busszal több, mint a semmi.