Keresés

Részletes keresés

gorcher Creative Commons License 2018.09.17 0 0 127213

05-37 topiktársnak:

r-733 mikor? És most kint van azt hiszem az r-741 talán.

torqmatic Creative Commons License 2018.09.16 -4 2 127207

Őőő, ezzel most mit is akartál bebizonyítani?

Előzmény: rm40 (127205)
rm40 Creative Commons License 2018.09.16 -6 3 127205

> Akárhogy akarom elhinni, még a hazai abszurd viszonyokhoz képest is nonszensz, hogy a KK-k tudnak venni buszt, a vidéki városok tudnak venni buszt, 1-2 évvel ezelőtt még a BKV is tudott venni buszt, de most valami rejtélyes oknál fogva nem engedik. Kivéve persze a használtat, mert az jöhet szarásig. Ahogy többen is említették már, a sokan jól járnak ezzel, a BKV pedig önként és dalolva asszisztál hozzá, illetve  a fogadatlan prókátorok segítségével játsza a mártírt. 

Azok a fránya  emlékek csak homályosulnak és homályosulnak...

Úgy látom, itt valami szervezett akció folyik.

Előzmény: torqmatic (127198)
torqmatic Creative Commons License 2018.09.16 -2 2 127204

Nem én vagyok a rendőrség, nem az én feladatom ezt kinyomozni, de azt se hiszem, hogy egy konkrét személyre kellene ráhúzni a vizes lepedőt. Nem is olyan rég még általános vélekedés volt a BKV-nál, hogy ez a használtbeszerzés mekkora jó megoldás, nem tudom mi változott azóta...

Előzmény: Fradista Utazó (127203)
Fradista Utazó Creative Commons License 2018.09.16 -1 3 127203

Valaki erről mégiscsak döntött. Lehet, hogy nem adta írásba, nem írta alá, de döntött. 

Ezek szerint te sem tudod, ki, csak azt állítod magabiztosan, hogy a BKV körein belül történt. Mondjuk, ha tényleg így van, akkor nagyjából kettőre csökken a lehetséges variációk száma. 

Előzmény: torqmatic (127202)
torqmatic Creative Commons License 2018.09.16 -2 0 127202

Nyilván nem volt felelőse, mint semminek ennél a cégnél. Ez a döntés csak úgy lett........

Előzmény: Fradista Utazó (127200)
rm40 Creative Commons License 2018.09.16 -2 3 127201

> "Tudjátok, mondhat bárki bármit, miért történt micsoda, de egyvalami biztos: ez a szerencsétlen történet az utókor emlékezetében a már jelenleg is 100 évesnél idősebb budapesti buszközlekedés legnagyobb szégyeneként marad majd meg."

Nagyon egyetértek! Ráadásul ezzel az egésszel, az összes részvevő, akarva-akaratlanul egy akkora szakadékba lökte bele a hazai autóbuszgyártást, amiből soha az életben nem fog tudni kikecmeregni.

Pedig már az elején látható volt kudarc. Vagy várjál csak...

Előzmény: kristoof (127193)
Fradista Utazó Creative Commons License 2018.09.16 -4 4 127200

Akkor tőled is megkérdezem. 133bp nem tudta megmondani (pedig előtte elég nagy volt a szája a kérdésben), én meg már nem ismerem olyan jól ki magam a magyar viszonyok közt, mint hat-nyolc éve.

Szerinted ki döntötte el, hogy új helyett használtat vegyenek? Kovács Gézáné titkárnő? Szedlmajer László? Bolla Tibor? Dabóczi Kálmán? Tarlós István? Fürjes Balázs? Orbán Viktor?

Előzmény: torqmatic (127198)
rm40 Creative Commons License 2018.09.16 -2 4 127199

> Szerintem teljesen egyértelmű, hogy a BKV akarta ezt. (Legalábbis akkor még ezt mondták.)

Itt még másképp tudtad...

> Az idő tényleg megszépíti a dolgokat. Én úgy emlékszem, hogy az elején még mindenki lelkes volt, még a BKV prominensei is örültek a harminc busznak, ami ugye 30-cal több mint a semmi.

Meg az emlékeket is elhomályosítja eszerint.

Előzmény: kristoof (127185)
torqmatic Creative Commons License 2018.09.16 -9 3 127198

Nem, nincs olyan idő, unalmas már ez a bérrettegősdi. Akárhogy akarom elhinni, még a hazai abszurd viszonyokhoz képest is nonszensz, hogy a KK-k tudnak venni buszt, a vidéki városok tudnak venni buszt, 1-2 évvel ezelőtt még a BKV is tudott venni buszt, de most valami rejtélyes oknál fogva nem engedik. Kivéve persze a használtat, mert az jöhet szarásig. Ahogy többen is említették már, a sokan jól járnak ezzel, a BKV pedig önként és dalolva asszisztál hozzá, illetve  a fogadatlan prókátorok segítségével játsza a mártírt. 

Előzmény: trizs77 (127189)
kristoof Creative Commons License 2018.09.16 0 1 127197

Így is lehet mondani.

Előzmény: Alexander Pistoletov (127194)
nemeza Creative Commons License 2018.09.16 0 0 127196

Egyetértek ebben.

Előzmény: Alexander Pistoletov (127194)
nemeza Creative Commons License 2018.09.16 0 3 127195

"Akkor még senki sem gondolta, hogy műszakilag egy kalap hagymát sem érnek ezek a kocsik." - szerintem ez itt elég fontos részlet - amit nem sűrűn hozol szóba.

Azt nem látom át, hogy mennyire lehetett volna visszatáncolni - szerintem volt rá próbálkozás - de a javítgatás lett a fő csapásirány valamiért.

Előzmény: kristoof (127173)
Alexander Pistoletov Creative Commons License 2018.09.16 0 8 127194

Az nem most lett belelökve a szakadékba. Sokkal inkább a szakadék szélére kikapaszkodó kéz széttaposása és visszarúgása illene ide.

Előzmény: kristoof (127193)
kristoof Creative Commons License 2018.09.16 -5 9 127193

"Tudjátok, mondhat bárki bármit, miért történt micsoda, de egyvalami biztos: ez a szerencsétlen történet az utókor emlékezetében a már jelenleg is 100 évesnél idősebb budapesti buszközlekedés legnagyobb szégyeneként marad majd meg."

Nagyon egyetértek! Ráadásul ezzel az egésszel, az összes részvevő, akarva-akaratlanul egy akkora szakadékba lökte bele a hazai autóbuszgyártást, amiből soha az életben nem fog tudni kikecmeregni.

Előzmény: Alexander Pistoletov (127192)
Alexander Pistoletov Creative Commons License 2018.09.16 0 10 127192

A PKD-zás a BKV saját ötlete volt, utána csuklósból is szerették volna folytani a dolgot, hiszen a emlékezzünk vissza, hogy nem csak 75(+75) Solaris, hanem 75(+75) PKD Modulo beszerzése is tervbe volt véve eredetileg, teljesen önszántukból.

Tudjátok, mondhat bárki bármit, miért történt micsoda, de egyvalami biztos: ez a szerencsétlen történet az utókor emlékezetében a már jelenleg is 100 évesnél idősebb budapesti buszközlekedés legnagyobb szégyeneként marad majd meg.

Előzmény: torqmatic (127187)
trizs77 Creative Commons License 2018.09.16 -1 3 127191

A PKD-zás a BKV saját ötlete volt, utána csuklósból is szerették volna folytani a dolgot, hiszen a emlékezzünk vissza, hogy nem csak 75(+75) Solaris, hanem 75(+75) PKD Modulo beszerzése is tervbe volt véve eredetileg, teljesen önszántukból.

-----------------------------------------------------------

100%-ban egyetértek.

Hogy Krisi is megnyugodjon 101%-ban (ami nonszensz) egyetértek...........................:-)))

trizs77 Creative Commons License 2018.09.16 -4 7 127190

Akkor gyerünk!

Állj elő a farbával!

Ki utasított kit és ő hogyan fogadta azt, hogy vegyen át ebből a 180 kocsiból 30-40 darabot?

----------------------------------------------------------

De gyerek vagy még !..................................:-(((

Ismered az alap viccet ?

- Oda megy az autós a szerelőhöz.

- Mondja szerelő úr ! Lehet ezzel a Wartburggal 120-szal menni tűkanyarban?

- Lehet, mondja a szerelő. Egyszer.

Ha ide bármit megírnánk nevekkel vagy beosztásokkal, engem max. kitiltanának, ami le van sz@va.

De az illető elveszítené munkáját, kenyerét.

Tudom, lehet mérnöki diplomával billenős autóval sódert fuvarozni másnaptól, hisz ez egy szabad ország.

Előzmény: kristoof (127185)
trizs77 Creative Commons License 2018.09.16 -5 6 127189

A BKV-féle szervilis mentalitást egyébként - igaz hogy csak alsóbb szinteken - de ismerem, és élek a gyanúperrel, hogy ez megy legfelül is. Ezek szerint valóban félti mindenki a szaros kis állását, így amolyan félkatonai szervezet jelleggel általában még a legnagyobb baromságot is végrehajtják, hiszen a "parancs az parancs", illetve a "főnöknek mindig igaza van"

-------------------------------------------------------

Helyükben, ma, én is végrehajtanám.

Kommentár nélkül.

Van idő amikor lehet, szabad visszabeszélni.

Most nem olyan idő van.

MCA-001 Creative Commons License 2018.09.16 -2 8 127188

BKV-s vezetőség nem meri kinyitni a száját.

Szakszervezet nem meri kinyitni a száját.

Társadalmi szervezetek nem akarják kinyitni a szájukat.

Akkor lassan az elégedetlen utasoknak kell tenniük valamit, hogy  változás történjen?

torqmatic Creative Commons License 2018.09.16 -2 15 127187

A PKD-zás a BKV saját ötlete volt, utána csuklósból is szerették volna folytani a dolgot, hiszen a emlékezzünk vissza, hogy nem csak 75(+75) Solaris, hanem 75(+75) PKD Modulo beszerzése is tervbe volt véve eredetileg, teljesen önszántukból. Szóval valószínűleg annyira nem ellenkeztek, amikor kiderült, hogy mégis kapnak 30 majdnem ugyanolyan buszt (akkor még nem lehetett tudni, hogy ennyire szarok lesznek), sőt, vissza lehet keresni a hozzászólások között, hogy még több ilyen típus érkezésében bíztak.

A BKV-féle szervilis mentalitást egyébként - igaz hogy csak alsóbb szinteken - de ismerem, és élek a gyanúperrel, hogy ez megy legfelül is. Ezek szerint valóban félti mindenki a szaros kis állását, így amolyan félkatonai szervezet jelleggel általában még a legnagyobb baromságot is végrehajtják, hiszen a "parancs az parancs", illetve a "főnöknek mindig igaza van". Sok esetben viszont el lehetne érni legalább részeredményeket, ha egyesek mernének gondolkodni, illetve mernék kinyitni a szájukat...

Előzmény: trizs77 (127170)
MCA-001 Creative Commons License 2018.09.16 -2 1 127186

Lehet, hogy a BKV is feladta a próbálkozást?

PMP-917 09.10-én volt kiadva utoljára.

kristoof Creative Commons License 2018.09.16 -1 8 127185

1./ A postok hozzászólások, lelkes és érdeklődő amatőrök véleményei nem többek.

Akkor se ha 21 van belőlük.

Itt valami félreértés van. Én nem a lelkes amatőrökről beszéltem, hanem a BKV és a BKV prominensei által megerősített információkra, amikből van itt a topikon is szép számmal, csak vissza kell olvasni. Szerintem teljesen egyértelmű, hogy a BKV akarta ezt. (Legalábbis akkor még ezt mondták.)

2./ Ebben egyetértek.

Igaz én az ügyben részt vevőktől tudom, nem másodkézből.

S ez nagyon nem az amit Te írsz, sokszor.

Akkor gyerünk! Állj elő a farbával! Ki utasított kit és ő hogyan fogadta azt, hogy vegyen át ebből a 180 kocsiból 30-40 darabot? (Nem kell neveket írnod, te úgyis mindig oly szépen körbe tudod írni, hogy ki kicsoda.)

3./ Nem.

Te örültél.

Esetleg barátaid örültek.

Te és barátaid nem vagytok "a" mindannyian.

Az idő tényleg megszépíti a dolgokat. Én úgy emlékszem, hogy az elején még mindenki lelkes volt, még a BKV prominensei is örültek a harminc busznak, ami ugye 30-cal több mint a semmi.

Előzmény: trizs77 (127184)
trizs77 Creative Commons License 2018.09.16 -2 12 127184

1./ Egyébként csak el kellene olvasnod az akkoriban megjelent cikkeket, posztokat és az itteni hozzászólásokat.

----------------------

1./ A postok hozzászólások, lelkes és érdeklődő amatőrök véleményei nem többek.

Akkor se ha 21 van belőlük.

A köz-véleményt formálni akarók nézetei és megtörténő valóság, nem mindíg van ok-okozati összefüggésben.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

2./ Elég egyértelmű, hogy mi hogyan történt.

--------------------------------

2./ Ebben egyetértek.

Igaz én az ügyben részt vevőktől tudom, nem másodkézből.

S ez nagyon nem az amit Te írsz, sokszor.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

3./ Persze azt is hozzá kell tenni, hogy akkor még örültünk mindannyian ennek az egésznek.

-----------------------

3./ Nem.

Te örültél.

Esetleg barátaid örültek.

Te és barátaid nem vagytok "a" mindannyian.

Én például, s remélem még mások is, nem örültek.

Sem az első pillanatban, sem "akkor" jelentsen bármit nálad ez az időhatározó.

gorcher Creative Commons License 2018.09.16 -2 4 127183

Tehát maga a BKV nem akar most sem új buszokat beszerezni, amikor elvileg van rá anyagi kapacitása? Miért csinálják ezt?

GOLAZ111 Creative Commons License 2018.09.16 0 2 127182

Az is volt nyilván, de megrekedt a ranglétrán, mert túlképzett. Nem akarom védeni, de ő az emberi természettel tökéletesen ellentétes világban élt. Ez részben a saját döntése is volt, ezért lenne nehéz beismerni. Biztos vagyok benne, hogy igyekezett nem ártani senkinek. 

Előzmény: norbee601 (127176)
trizs77 Creative Commons License 2018.09.16 -7 12 127181

Ő 50 évig volt fentről leszóló ember korlátlan, akár karhatalmi háttérrel.

--------------------------------------------------

Eltaláltad

Így volt.

Akkoriban az általános iskola VIII.osztályos tanulói (karhatalmi segédlettel) irányították az országot.

Amikor délután hazajöttem a suliból, ott állt a folyosón rám várva a BKV felső vezetése, az állami közlekedési felsővezetés és várták utasításaimat.

Aki nem teljesítette parancsaimat, azt az osztálytársaim (13-14 éves fiúk) helyben megverték.

kristoof Creative Commons License 2018.09.16 -7 11 127180

Nem. Te leírtad, hogy szerinted hogy volt. Én pedig leírtam azt, ahogyan volt. Nagy különbség, ahogy te mondanád! ;-)

Egyébként csak el kellene olvasnod az akkoriban megjelent cikkeket, posztokat és az itteni hozzászólásokat. Elég egyértelmű, hogy mi hogyan történt. (Persze azt is hozzá kell tenni, hogy akkor még örültünk mindannyian ennek az egésznek. Aztán, amikor kezdődtek a gondok, egy bő éve, onnantól már nem értem, hogy a BKV miért nem hátrált ki az egészből...)

Előzmény: trizs77 (127175)
trizs77 Creative Commons License 2018.09.16 -6 7 127179

Amennyiben 2018-ban annyi, csak annyi lenne naponta a BKV politikai kézi vezénylése mint 1978-ban volt, a BKV mai vezetői, naponta, nyilvánosan, indián szökelléssel végig ugrálnák az Akáczfa utcát.

18-09 Creative Commons License 2018.09.16 -5 4 127178

KöKi-re is azt hazudják, hogy folyamatos gépi takarítást végeznek. Kár, hogy ez sorozatos fotózással tudom cáfolni... persze felelőse ennek a hazudozásnak sem lesz. 

Előzmény: lapaj74 (127177)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!