A téma a BKV buszai: járművek, alkatrészek, kiszolgáló létesítmények.
A többi szolgáltató, és a BKK minden más tevékenysége offtopic.
Más szolgáltatók topicjai:
> Akárhogy akarom elhinni, még a hazai abszurd viszonyokhoz képest is nonszensz, hogy a KK-k tudnak venni buszt, a vidéki városok tudnak venni buszt, 1-2 évvel ezelőtt még a BKV is tudott venni buszt, de most valami rejtélyes oknál fogva nem engedik. Kivéve persze a használtat, mert az jöhet szarásig. Ahogy többen is említették már, a sokan jól járnak ezzel, a BKV pedig önként és dalolva asszisztál hozzá, illetve a fogadatlan prókátorok segítségével játsza a mártírt.
Nem én vagyok a rendőrség, nem az én feladatom ezt kinyomozni, de azt se hiszem, hogy egy konkrét személyre kellene ráhúzni a vizes lepedőt. Nem is olyan rég még általános vélekedés volt a BKV-nál, hogy ez a használtbeszerzés mekkora jó megoldás, nem tudom mi változott azóta...
Valaki erről mégiscsak döntött. Lehet, hogy nem adta írásba, nem írta alá, de döntött.
Ezek szerint te sem tudod, ki, csak azt állítod magabiztosan, hogy a BKV körein belül történt. Mondjuk, ha tényleg így van, akkor nagyjából kettőre csökken a lehetséges variációk száma.
> "Tudjátok, mondhat bárki bármit, miért történt micsoda, de egyvalami biztos: ez a szerencsétlen történet az utókor emlékezetében a már jelenleg is 100 évesnél idősebb budapesti buszközlekedés legnagyobb szégyeneként marad majd meg."
Nagyon egyetértek! Ráadásul ezzel az egésszel, az összes részvevő, akarva-akaratlanul egy akkora szakadékba lökte bele a hazai autóbuszgyártást, amiből soha az életben nem fog tudni kikecmeregni.
Akkor tőled is megkérdezem. 133bp nem tudta megmondani (pedig előtte elég nagy volt a szája a kérdésben), én meg már nem ismerem olyan jól ki magam a magyar viszonyok közt, mint hat-nyolc éve.
Szerinted ki döntötte el, hogy új helyett használtat vegyenek? Kovács Gézáné titkárnő? Szedlmajer László? Bolla Tibor? Dabóczi Kálmán? Tarlós István? Fürjes Balázs? Orbán Viktor?
> Az idő tényleg megszépíti a dolgokat. Én úgy emlékszem, hogy az elején még mindenki lelkes volt, még a BKV prominensei is örültek a harminc busznak, ami ugye 30-cal több mint a semmi.
Nem, nincs olyan idő, unalmas már ez a bérrettegősdi. Akárhogy akarom elhinni, még a hazai abszurd viszonyokhoz képest is nonszensz, hogy a KK-k tudnak venni buszt, a vidéki városok tudnak venni buszt, 1-2 évvel ezelőtt még a BKV is tudott venni buszt, de most valami rejtélyes oknál fogva nem engedik. Kivéve persze a használtat, mert az jöhet szarásig. Ahogy többen is említették már, a sokan jól járnak ezzel, a BKV pedig önként és dalolva asszisztál hozzá, illetve a fogadatlan prókátorok segítségével játsza a mártírt.
"Akkor még senki sem gondolta, hogy műszakilag egy kalap hagymát sem érnek ezek a kocsik." - szerintem ez itt elég fontos részlet - amit nem sűrűn hozol szóba.
Azt nem látom át, hogy mennyire lehetett volna visszatáncolni - szerintem volt rá próbálkozás - de a javítgatás lett a fő csapásirány valamiért.
"Tudjátok, mondhat bárki bármit, miért történt micsoda, de egyvalami biztos: ez a szerencsétlen történet az utókor emlékezetében a már jelenleg is 100 évesnél idősebb budapesti buszközlekedés legnagyobb szégyeneként marad majd meg."
Nagyon egyetértek! Ráadásul ezzel az egésszel, az összes részvevő, akarva-akaratlanul egy akkora szakadékba lökte bele a hazai autóbuszgyártást, amiből soha az életben nem fog tudni kikecmeregni.
A PKD-zás a BKV saját ötlete volt, utána csuklósból is szerették volna folytani a dolgot, hiszen a emlékezzünk vissza, hogy nem csak 75(+75) Solaris, hanem 75(+75) PKD Modulo beszerzése is tervbe volt véve eredetileg, teljesen önszántukból.
Tudjátok, mondhat bárki bármit, miért történt micsoda, de egyvalami biztos: ez a szerencsétlen történet az utókor emlékezetében a már jelenleg is 100 évesnél idősebb budapesti buszközlekedés legnagyobb szégyeneként marad majd meg.
A PKD-zás a BKV saját ötlete volt, utána csuklósból is szerették volna folytani a dolgot, hiszen a emlékezzünk vissza, hogy nem csak 75(+75) Solaris, hanem 75(+75) PKD Modulo beszerzése is tervbe volt véve eredetileg, teljesen önszántukból.
A BKV-féle szervilis mentalitást egyébként - igaz hogy csak alsóbb szinteken - de ismerem, és élek a gyanúperrel, hogy ez megy legfelül is. Ezek szerint valóban félti mindenki a szaros kis állását, így amolyan félkatonai szervezet jelleggel általában még a legnagyobb baromságot is végrehajtják, hiszen a "parancs az parancs", illetve a "főnöknek mindig igaza van"
A PKD-zás a BKV saját ötlete volt, utána csuklósból is szerették volna folytani a dolgot, hiszen a emlékezzünk vissza, hogy nem csak 75(+75) Solaris, hanem 75(+75) PKD Modulo beszerzése is tervbe volt véve eredetileg, teljesen önszántukból. Szóval valószínűleg annyira nem ellenkeztek, amikor kiderült, hogy mégis kapnak 30 majdnem ugyanolyan buszt (akkor még nem lehetett tudni, hogy ennyire szarok lesznek), sőt, vissza lehet keresni a hozzászólások között, hogy még több ilyen típus érkezésében bíztak.
A BKV-féle szervilis mentalitást egyébként - igaz hogy csak alsóbb szinteken - de ismerem, és élek a gyanúperrel, hogy ez megy legfelül is. Ezek szerint valóban félti mindenki a szaros kis állását, így amolyan félkatonai szervezet jelleggel általában még a legnagyobb baromságot is végrehajtják, hiszen a "parancs az parancs", illetve a "főnöknek mindig igaza van". Sok esetben viszont el lehetne érni legalább részeredményeket, ha egyesek mernének gondolkodni, illetve mernék kinyitni a szájukat...
1./ A postok hozzászólások, lelkes és érdeklődő amatőrök véleményei nem többek.
Akkor se ha 21 van belőlük.
Itt valami félreértés van. Én nem a lelkes amatőrökről beszéltem, hanem a BKV és a BKV prominensei által megerősített információkra, amikből van itt a topikon is szép számmal, csak vissza kell olvasni. Szerintem teljesen egyértelmű, hogy a BKV akarta ezt. (Legalábbis akkor még ezt mondták.)
2./ Ebben egyetértek.
Igaz én az ügyben részt vevőktől tudom, nem másodkézből.
S ez nagyon nem az amit Te írsz, sokszor.
Akkor gyerünk! Állj elő a farbával! Ki utasított kit és ő hogyan fogadta azt, hogy vegyen át ebből a 180 kocsiból 30-40 darabot? (Nem kell neveket írnod, te úgyis mindig oly szépen körbe tudod írni, hogy ki kicsoda.)
3./ Nem.
Te örültél.
Esetleg barátaid örültek.
Te és barátaid nem vagytok "a" mindannyian.
Az idő tényleg megszépíti a dolgokat. Én úgy emlékszem, hogy az elején még mindenki lelkes volt, még a BKV prominensei is örültek a harminc busznak, ami ugye 30-cal több mint a semmi.
Az is volt nyilván, de megrekedt a ranglétrán, mert túlképzett. Nem akarom védeni, de ő az emberi természettel tökéletesen ellentétes világban élt. Ez részben a saját döntése is volt, ezért lenne nehéz beismerni. Biztos vagyok benne, hogy igyekezett nem ártani senkinek.
Nem. Te leírtad, hogy szerinted hogy volt. Én pedig leírtam azt, ahogyan volt. Nagy különbség, ahogy te mondanád! ;-)
Egyébként csak el kellene olvasnod az akkoriban megjelent cikkeket, posztokat és az itteni hozzászólásokat. Elég egyértelmű, hogy mi hogyan történt. (Persze azt is hozzá kell tenni, hogy akkor még örültünk mindannyian ennek az egésznek. Aztán, amikor kezdődtek a gondok, egy bő éve, onnantól már nem értem, hogy a BKV miért nem hátrált ki az egészből...)
Amennyiben 2018-ban annyi, csak annyi lenne naponta a BKV politikai kézi vezénylése mint 1978-ban volt, a BKV mai vezetői, naponta, nyilvánosan, indián szökelléssel végig ugrálnák az Akáczfa utcát.
KöKi-re is azt hazudják, hogy folyamatos gépi takarítást végeznek. Kár, hogy ez sorozatos fotózással tudom cáfolni... persze felelőse ennek a hazudozásnak sem lesz.