A téma a BKV buszai: járművek, alkatrészek, kiszolgáló létesítmények.
A többi szolgáltató, és a BKK minden más tevékenysége offtopic.
Más szolgáltatók topicjai:
Nem vitatom, hogy vannak bajok a budapesti tömegközlekedéssel, itt élek, látom, tapasztalom. De az olyan baromságokkal, hogy Afrikában meg Albániában jobb a helyzet, csak hiteltelenné teszik a normális érveket, megállapításokat. Mint a bezzegszlovákia, bezzegrománia olyanoktól, akik a körúton kívül még nem jártak, és azt sem tudják, mi az a Lunyík IX.
"Így nem nagyon lesz narancs színű a főváros, már ha van erre egyáltalán akarat"
Van, bár én pl simán elengedném inkább, de tényleg van akarat erre, ezért én sem értem, miért nem lehet legalább mézesmadzag szintjén tolni valamit Budapestre. Nem tartom jónak ezt én sem, legalább annyi meglehetne, hogy nincs magas padlós busz és troli, valamint kidobják az összes ICS-t, ez bele kellett volna férjen szerintem is.
Ha nagyon sarkosítva nézzük akkor igen így van... 300 busz új csuklós ment a levesbe hála a fityesz és barátainak.. e helyett busznál is lehet lapát helyett markolóval tolni a szart.. Trolinál be volt ígérve a 61 kocsira az EU forrás.. Lesz 21.. Nem baj 10 vagy 20 GVM még átmehet egy főjavításon. Villamosnál a 60 éves (!!!) iparikat reszelgetjük a metróremízbe hányat is, 20-at, 30-at? Hát ez mi a fasz?? A klíma nélküli hármas metró meg a jég hegy csúcsa, még Demszky is rakatott klímákat utólag a Combinokba, nem hogy az Alstomokat klíma nélkül rendelje.
Így nem nagyon lesz narancs színű a főváros, már ha van erre egyáltalán akarat. Azzal pedig nem lesz senki meggyőzve, hogy kibasznak újabb 10 milliárdot a Sargentini jelentés fikázására... ;)
Na, hogy ne csak OFF-oljak az albán falvas meg fekete-afrikás orbitális faszságokra, itt van egy kis ON téma, a két hete még fő témát jelentő nyolc Citaro!
Konkrét vonalakról nem esett szó akkor, kvázi legyintettek rá, nem hittem, hogy lesz belőle egyáltalán valami. Én a forgalom mellett a vezetési és állásidő arányából indultam ki, mert nem mindegy, hogy szinte ki se tudsz szállni (nagyon nincs megbecsülve, honorálva stb.) egész nap, vagy viszonylag lazán elvezetgetsz és minden kör után van bőven pihenő. Dél-pesti vonalakkal tudnék erre példákat, mire gondoltam én. Az, ami lett belőle az másnak a sajátja.
Fenntartásokkal kezelem én is, és alapvetően arra gondoltam én is alkatrész bányának sok kocsit megtartottak ill. amit értékesítenek is, minden használható cuccot kiszedtek belőle.
Nehogy elhidd ezt a hülyeséget. Ha így lenne, akkor már nem lenne Ikarus Budapesten. Ikarusok terén az könnyebbséget jelent, hogy elég sok kocsi leállításra került, emiatt vannak tartalék alkatrészek a garázsokban. A 200-asok meghibásodási rátája sem egyenlő egy 7700-as Volvókhoz képest. 200-ast alapvetően olcsó és egyszerű üzemeltetni, és sajnos pontosan ez nem mondható el a használt ap-k többségéről. Ahogy azt is meg kell jegyezni, hogy az ap-s kocsik eleve sokkal több törődést igényelnek, illetve a 200-asok kevesebbet fogyasztanak.
Összességében ha objektívok akarunk lenni, akkor tetszik nem tetszik a nagy ellenzés közepette az Ikarusok mellett fel kell sorolni, és el kell fogadni jó pár olyan dolgot, amely mellettük szól. Ahogy az ap-s kocsiknál is el kellene ismerni, hogy nem feltétlen lesz attól valami jó színvonalú, mert ap-s. Sok esetben ezért téves, hogy az ap vs mp ellentétet akarjuk kiélezni, mert nagyon nem mindegy, hogy egy C2G-t hasonlítunk egy 280-ashoz, vagy egy LOV-t egy 280-ashoz.
Nehéz kérdés ez, mert nem könnyű igazságot tenni, hogy melyik viszonylat milyen nehézségű. A 15-ös például tényleg nem könnyű útvonalon megy, de mondjuk nem tartozik kifejezetten a zsúfolt viszonylatok közé. A fordulóideje is nagy, de ez meg valakinek pont bejön. Az viszont tény, hogy gyakorlatilag van egy közmegegyezés, hogy a 15-ös nem jó vonal. Ugyanakkor mindig felmerülhet, hogy valamelyik vonal miért marad ki. Például a 16-os kis busszal megy, így egyszerűbbnek mondható, de cserébe nagyon zsúfolt tud lenni, és nagyon le tudja fárasztani az embert a sok turistával való küszködés.
"Annyira jók, hogy három évente újra kell őket építeni és már annyiba kerülnek az alkatrészek, mint egy 7700-ashoz. Ja tényleg minőség"
Nekem az a mondat jobban tetszik belőle, ahol egyenlőség jelet rak a 7700 Volvo és a 260/280 alkatrész árában. Nem tudom az ellenkezője igaz vagy sem. Ehhez pl. alkatrész árjegyzéket szívesen látnék. Addig csak szavak a levegőben.
Kár volt ezt betenni, mert most néztem rá Omnibusz fb oldalára, és árasztják ezzel kapcsolatban a sok fake newst. Gondolom Kristóf írása, de olyan "hiteles" dolgokat írnak, minthogy 3 évenként újjá építik az Ikarusokat. Ha egy cseppet is szakmai oldalnak/blognak tartják magukat, akkor ilyet nem írnának le.
Tudom nagyképűnek fogok tűnni, de 3 éve én javasoltam, hogy legyen már valahogy díjazva az, hogy valaki zsúfolt viszonylaton pörög. Nem épp így gondoltam, de legalább történt valami előrelépés.
98-ason mentem pár megállót az eggyikkel... ritka, igénytelen lelakott autóval mint ez a Connektor, már rég találkoztam még BKV-és viszonyok között is. Mint kb. 50 első Volvo tizen évesen a 7esen....
És már Concit sem sikerül kiadni eleget. Ez azért most egy kicsit meglepett... gondolom van egy rakat ezekből a török csodákból a Pappasban váz-, meg karosszériajavításon, vagy valami hasonló okból.
200-asokról jut eszembe, 68-as korrekt kis roncsderbi lett pár hete. 412, 260 abból is a szakadtak (vagy alapból ilyen mind). A többi meg ami nem ez, legalább meleg levegőt fúj a hideg helyett és meg lehet pusztulni.
Euro 1 a d10-es,kivéve amik az ex hetes gyorsokba van,azok euro2.Házat asszonyt azért nem merném rátenni hogy 2-3 éven belül abból lesz valami hogy gkv nélkül engednének buszokat közlekedni.(A mini kerekes viccdoboz a vmax 20km/órával nekem nem busz.)