A téma a BKV buszai: járművek, alkatrészek, kiszolgáló létesítmények.
A többi szolgáltató, és a BKK minden más tevékenysége offtopic.
Más szolgáltatók topicjai:
Ez a csuklós busz úgy szánalmas ahogy van! Én már a legelején megmondtam ez egy elb@szott konstrukció na és igazam lett! Délpestre pont jó lesz az a párdarab amit már legyártottak!
De nekem ez már tökéletes bizonyíték arra, hogy az illetékes elvtárs soha nem telefonált le a BKV-nak, hogy: Nektek vennetek kell 30 Modulót és nem mondom többször! Annyira szervilis a cég, hogy azért csinálták az egészet, ahogy igazából volt is, mert megpróbáltak felfele nyalni, hátha lesz új busz, és megakarták előzni az idézet, soha el nem hangzó telefont, mert azt gondolták, hogy ha nem ezt teszik maguktól, akkor elvtársak kérni fogják. Hiszen már a vak is látja, hogy bármikor elengedhetné a BKV a Modulók kezét, gyakorlatilag a gyártó már nem is létezik, de most már kerül amibe kerül, azért is végigviszik ezt a fantasztikus projektet!
Komolyan HIHETELEN, hogy még mindig, messze sincs vége ennek a sztorinak!
Egy olyan cégtől várod az "ELÉG!" kifejezést, amelyiknek ez nincs a szótárába. Ahol ez elmúlt években olyan csodálatos dolgok történtek, mint a LOV, MPW, NJV, PHG sikertörténetek :D
Nagyon sok mindent szerettem volna írni, azon kívül persze, hogy mit keresnek ezek még mindig forgalomban és meddig fog még kísérletezni velük a BKV? De inkább hagytam a francba, hiszen a BKV-s kolléga elmagyarázta múltkor, hogy ezek igazából tök jó buszok és nem is hullámzanak! (Biztos ezért kell már egy második megoldást kipróbálni... gondolom lesz harmadik meg negyedik is... de meddig?)
Azért annyit mégis csak megkérdeznék, hogy mikor lesz az amikor a BKV azt mondja, hogy elég volt a kísérletezésből!? Két hét múlva? Három hónap múlva? Tíz év múlva? Mégis mikor?
De talán kérdezzünk meg erről egy jelen lévő forgalomszervezőt, vagy bármilyen BKK-st, vagy BKV-st, aki rálát ilyesmire. Konkrétan a végállomási technológiára gondolok, feltéve, ha van ilyen.
Az utas honnan és kitől tudja meg vajon, hogy most éppen engedélyezte a diszpécser a másodikkénti ajtónyitást, vagy sem, kell-e "rohangálni a hátsó kocsihoz, mert még egyszer nem fog megállni, vagy majd előregurul a tábláig ő is?
Ez így marhaság. Vagy mindig legyen egyes, vagy mindig kettős (inkább) minden metrópótló megállóhely. A táblán legyen kint két M betű egymás alatt, ahogy kell (bármily különösnek hangzik, az utasok minimum fele tudja, hogy ez jelenti a kettős megállóhelyet!), és akkor egyértelmű a dolog.
Ez egy kicsit ahhoz hasonló (mármint hogy a diszpécser majd engedélyezi/elrendeli), mint amikor a Vámház körúton a BUSZ-sáv a villamossínen volt kijelölve, útburkolat jellel és táblával is, kiadtak egy olyan "utasítást", hogy csúcsban a diszpécser engedélyével használható a villamossín is, nem kell az egyetlen forgalmi sávban sorbaállva araszolni. Én ránéztem a főnökömre, és közöltem vele, hogy nem is mehetünk máshol csak a síneken, mert az ott a BUSZ-sáv. Nem hitte el. Másnap vittem neki fotót a helyszínről. Az irományt visszavonták. Manapság meg már másképpen van jelezve (és leszabályozva).
Urak! Lehel téren Újpest irányába engedett a metrópótlón másodiknak ajtónyitás vagy sem. Elég idegesítő, hogy valaki nyit ajtót, míg mások megvárják, hogy kimenjen az előtte lévő busz. Ide-oda rohangálhat az ember. Elől meg természetesen szinte állandóan a tolakodás, furakodás megy. Sokkal jobb, ha egyszerre két busz áll bent, jobban eloszlik a tömeg is. (Természetesen a csúcsidőre értem.)
Arra leszek kíváncsi, hogy ha a középső szakaszát fogják újítani a metrónak, akkor marad-e legalább minimális sűrítés, vagy visszatér az alap követés. Visszatértek az iskolások, a szabadságon lévők, így szeptembertől reggelenként tényleg sokszor katasztrófa.
Összedobok majd egy listát a napokban. A 20E éppen kimaradt az első tízből. Amit írtam lejjebb, az napi felszállószám alapú sorrend, a kihasználtsági % ebből nem látszik, mert pl. a 7-es annyira sűrűn megym higy így is a csúcsidei átlagos kihasunáltsága a legforgalmadabb szakaszon 60% körülim míg a 105-ösm 5-ös, 99-es kb. ugyanennyi utashoz annyival kevesebb férőhelyet nyújt, hogy a csúcsóra 90% körül van. %-os listában a 16-os is előkelőm de a 16A nagyon lapos így is.
Jó, mondjuk a 7, 7E, 8E, 133E kvartettet érdemes egyben kezelni ilyen téren, főleg Újpalota miatt. De pl. a 133E a dél-budai szakaszán is baromi kihasznált, hétvégén is.