A téma a BKV buszai: járművek, alkatrészek, kiszolgáló létesítmények.
A többi szolgáltató, és a BKK minden más tevékenysége offtopic.
Más szolgáltatók topicjai:
A PKN buszon tegnap utaztam. Eléggé idegesen állt meg mindig. Mintha csúszna az utolsó fél méterig aztán "betonfal" stílussal befogtak a fékek. Ez minden megállónál és lámpánál eljátszotta.
Én már nem tudom mivan. A különböző hírportálok alapján 2 busz, meg 3 busz ütközött. Az egyik portál egy utcával arrébb írja, 3-as karambolt, mint a másik a 2-est... előbbit átvette még pár újság. Az egyik cikknél nincs sérült, a másiknál 3, harmadiknál 4... egyik helyen mentő, rendőr, tűzoltó értesítve, életveszély.... na most akkor mivan?????????????????????????????????????????????
Ez így ebben a formában nem igaz. Némelyik busz elég mocskos, de ez mindent vitt azok közül, amit az utóbbi időkben láttam. Mondom, lehet, hogy a képen nem jön át - de ott a rendszám.
A Thökölyn az alvázat beszakító sín is a BKV-é és a busz is. Ezzel még a biztosító sem foglalkozik, a sértett és az okozó azonos jogi személy.
A BKV indokolt költséggel működik, a VT km költségre, máshogy nem is nagyon tudnának a szerepüket tekintve. A VT-nek egyszerű a dolga, mert 8+2 évig tudja, mi fog történni, és a szerződés szerinti kötelességeit kötelező csak megcsinálni, plusz pénzt sem mindenért kaphat (pl. elsőajtózás), a többlet igényeket joga van elutasítani - de ők sem hülyék, azért sok ilyen-olyan igényt megcsináltak, megcsinálnak, Citarók ingyen szolgáltatási területen kívüli kiállásokkal, mert a polginak tetszettek az új buszok, stb.
A BKV-nak egyszerű a dolga, mert tudja, hogy a főváros / állam végtére is minden költséget megtérít, cserébe viszont csomó politikai igényt teljesítenie kell. Amúgy a BKV a fővárostól a havi üzemeltetési költséget 2010 óta rendben, fegyelmezetten megkapja (ez úgy pár milliárdocska / hónap). Van a BKV-val egy km alapú szerződés is, a Localós szerződés teljesítménykerete úgy kerülhetett át a BKV-hoz, hogy vállalta a cég, hogy olcsóbban gurítja a buszait, mint a VT. Nem volt nehéz: 1000 indokolt költséges és 50 db kilométerdíjas buszom esetén viszonylag egyszerű úgy intéznem a kimutatásokat, hogy kevés állóköltség jusson az 50 kilométerköltséges kocsira.
Amúgy tegnapi 7-es utasszámok délutánról, a Szent Gellért téren Ferenciek tere felé: 45, 55, 40, 60, 55, 18, 25 fő (735 férőhely, ~300 utas, kb. 40%). Ellenkező irányban: 40, 65, 14, 35, 55 (525 férőhely, 209 utas, kb. 40%).