A téma a BKV buszai: járművek, alkatrészek, kiszolgáló létesítmények.
A többi szolgáltató, és a BKK minden más tevékenysége offtopic.
Más szolgáltatók topicjai:
Esős, taknyos időben mindig megemelik a jv-ők. Miért? Talán összeköpi saját magát? Nem tudom. Még a legelső ARC-nál probléma volt ez, saját tükrét összeköpködte a busz esőben.
rossz= drága, koszos, nem jön időben, ritkán jár (bazzeg a város széli utolsó előtti utcába sehol se megy fél óránál sűrűbb járat) nincs klíma*, ez utóbbi jogos, meg talán az, hogy szűkebb, mint a C12.
Karbantartás itt sincs, a 7700-asoknál felesleges is igazán, végtelen tartalék áll rendelkezésre, ennek ellenére foglalkoznak velük, van motorcserés kocsi is. Kiesés inkább az ajtók visszanyílása miatt (nincs fotocella) ha a sofőr megunja, hogy 5 perceket késnek be miatta, vagy törések miatt. Amire pénzt kell ölni, az a csuklósok, a 7700A-k többnyire hétvégén is ki vannak rugdosva, ráadásul idegeneknek, mert a két C19 és a 3 genfi átlagba még mindig közelebb áll a 2-höz, mint a 3-hoz, és a 7900A-k is törnek, meg a folyamatos hajtás miatt kezdenek nyűgösek lenni, az egyikben komplett vezérlést kellett cserélni, mert a telephely kapuján nem volt hajlandó kimenni. (mondjuk mellette egy darabig más se :D )
a pestiekkel összehasonlítva talán az a legnagyobb különbség, hogy gazdás kocsik vannak, akik osztottak, és 0-24-ben kint vannak azokat más többnyire nem is viszi ki, így lehet törődni is velük.
Két részes fordában is van 300 km fölötti, 270-280 körül is bőven.
*van 2db, öregebb, máshol is szolgált kocsi, azokban van klíma, viszont olyan lassú az ajtórendszer, hogy nem szeretik kihozni őket.
Az csak engem lep meg, hogy a szóló hibridekre nincs külső ajtónyitó gomb felszerelve? Legalábbis a két darab ma elkapott kétajtósból mindkettő ilyen (643 és 648).
A típusbizonyítvány megszerzését, illetve kiterjesztését hozta fel a főkonstruktőr érvként, én meg hiszek neki, mert a több évtizedes szakmában töltött munkásságát elismerem, gondolom továbbra is tudja, hogy mit csinál.
Mivel lett volna egyébként jobb nektek, ha a helyközi változatot mutatják be elsőnek? Gondolom arra meg az lett volna az aduász, hogy az is felesleges, hiszen ott van a Credo...
Pedig már az elejétől fogva le lett írva sokszor, sok helyen, hogy lesz kétajtós LE helyközi, sőt normál padlós, amolyan C56/E95 féle intercity busz is, de ezek mellett majd sok minden más is. Stratégiai okokból lett a 3 ajtós LE lesz az első bemutatott típus, de nem ez lesz az egyetlen.
A Volánbusz csuklós Volvo 7905AH tulajdonosa. Ők azt adnak ki éjszakába ami van.
A szóló Hybrid buszok pedig BKV-sok és tsszesen egyszer volt 1 db kiadva a 908-as viszonylatra.
De ha már Hybrid. PHG-640. Ma reggel Rákoskeresztúr, vkp es Köki között minden megálló és piros lámoa esetében üzemszerűen leállította a rendszer a motort és elektromos hajtással indult el minden alkalommal.
Szóval megfelelő karbantartással még akár jó is lehet ez a típus.
Amúgy szerintem nem bíznak meg szóló Hybridekben, azért nem mehet éjszakába.
Ezt nem értettem már én se az elejétől fogva: Miért 3 ajtós a kocsi? Ez eléggé egy rétegigény, amire inkább vesznek LF kocsit, mert még a Localók sem voltak igazán jók. A volánoknak ellenben el lehetne adni 2-3 ezer db kétajtós LE kocsit semmi perc alatt. Ez is a NER keze lenne?
A Reform buszok nem 100%-ban LF alacsonypadlósok. Ez a baj velük. Gyártsanak inkább midibuszt, az még jól is jönne a BKV-nak, de szólókból az impozáns megjelenés ellenére sem kellene Budapestnek. Pláne a hátsó szűk ajtó lépcsővel nem túl szerencsés. Az Aabenraat idézi kissé.
OFF
Inkább gyártsanak elővárosi buszt, a Volánnak kell így is az új busz.
A Credo pedig elkezdhetne az eddigi szólós sikereiből egy csuklóst kifejleszteni (megtehette volna már eddig is rég), és akkor kis túlzással a piacot felosztva egyik a szólót másik a csuklóst gyárthatná...
Csak az a baj, hogy a Conecto nem járóképes alvázra épül, ugyanis önhordó. Tehát valószínűleg egy székek nélküli busz érkezne, amibe az MOLITK szerelné be az üléseket. Ahogy a Rába-Volvo hibrid buszainál is volt.