A téma a BKV buszai: járművek, alkatrészek, kiszolgáló létesítmények.
A többi szolgáltató, és a BKK minden más tevékenysége offtopic.
Más szolgáltatók topicjai:
Várjál,kitalálom...a 2 lépcső zavar az ikarusban,de 4 emeletes panelban lift nélkül....a 7700 volvokon bezzeg milyen kényelmes a szivacs nélküli fapad...
Azt én írtambe, de hogy felújításra, vagy javításra, azt nem tudom. Azért gyanítom, hogy felújításra, mert elviekben a garázs mindent tud javítani a csuklós Volvokon. De Volvo Hungária által lett már felújítva BKV-s Volvo?
Tehát h kiszervezés lesz, és remélem, hogy lesz, akkor végre kitakaritják ezt a sok szemét mp hulladékot.
Ma is fájós lábbal alig bírtam felmászni a retkes ikaruszra, amin ráadásul ritka kényelmetlen kék műbőr ülések voltak és persze ap számban jött.
Mondjuk az egész flotta 90%-a csereérett, szóval ez a beszerzés is kb. nesze semmi fogd meg jól. Amúgy műszakilag és kinézetre is a lovak macák az alja.
Remélem nem volt szándék, de szerencsére a wroclawi Volvók roncstelepen végzik :) Meg jó pár gdyniai használtan beszerzett CitaroG... pedig a BKV tuti látott volna még ezekben is potenciált! :D
Ez miért annyira érdekes? Inkább elszomorító, hogy évtizedek óta ugyanaz megy, semmi változás, és nem csak ebben a szegmensben, hanem mindenhol máshol is. :(
Eszgé majd addigra kifejleszti az antigravitációs hajtóművet,beépitjük a 200asokba és lebegni fognak miközben még áramot is termelnek az akkorra már piacvezető modulo kerekes villanydoboznak,amik eddig is igen szépen teljesitenek a kávénál.
Ja, pontosítsunk: 41 buszra van aláírt megrendelése Kolozsvárnak, ebből leszállítottak 11-et. Még 12 kocsi év végéig megérkezik, az már 23, a következő 18 kocsi pedig 2019 közepéig érkezik.
Elnyomás? Szó sincs róla. Csak ti vagytok egyenlőre többségben, akik semmit nem hajlandóak elismerni és mindent támadásnak vesznek. Ebből jön az a hangulat, ami átütött a neked címzett hsz-emen. Ja, meg az is irritál, hogy mindig csak a személyeskedés megy részedről (persze, ebben én sem vagyok már makulátlan, de hát te akartad), a hsz lényegi részére megint nincs válasz és korábban is csak a mellébeszélés volt. Szóval ha hülyének nézel, ne várj tiszteletet. De nem baj, az a lényeg, hogy higgyetek, a többi nem számít ;)
És hogy bizonyítsam: a többi garázsban nem kell donor, mert mindenkinek van alkatrészraktára, csak szegény délpestnek nincs. Ja, ezért áll Cinkotán 3 donor genfi, 2-2 darab 412, 415 és 435, meg a hibrid. De nincs donor máshol. Puszi a félretájékoztatásnak uraim ;)
Mindenki örül, hogy a mai nap ilyet tudtak produkálni. Legyen is így a jövőben, csak eddig a PDZ-k nem nagyon remekeltek. Főleg, hogy volt olyan hónap, amikor 830 hetekig nem volt kiadva, vagy mindig lerohadt napközben. Hétköznap is a legtöbb kétrészes számra van kiadva, és hétvégén sokszor néhány darab került kiadásra.
Egy adott napból nem érdemes messze menő következtetéseket levonni, miközben hónapokig nem alakult fényesen a kiadásuk. Kívánom legyen így, hogy a 8-ból minimum 6 kocsi mindig legyen fixen kint estig PDZ-ből, ha már ennyi pénzt költöttünk rájuk. Ez egy hosszabb tendencia lesz, ami igazolni fogja, hogy valóban jó-e/rossz-e a rendelkezésre állásuk. Egy adott nap az lényegében nem mérvadó.
"@Zahnrad: ok, hogy belekeseredtetek sokan, meg is értem. Attól még szerintem érdekel talán pár embert mi volt a szöveg - ha van róla nyilvános anyag, vagy egy kicsit több konkrétum és van kedvetek leírni, örömmel olvasnám. (pl. végighallgattam pár Busexpos előadást is) Sajnálom, hogy itt tart a magyar autóbuszgyártás - ahol..
Remélem az omniB* szerkesztősége és támogatói köre egyébként örömmel látja, hogy megritkultak a hozzászólásaim, ne aggódjatok, nem miattatok van ;)"
Had válaszoljak én. Hidd el két mondatot sem ér az egész. Mindenki elmondta azt amit áprilisban hallottunk Zsámbékon és kész! :) A BKV-nál szuper minden, sokat fejlődtek, de vannak problémák. Az ITK általánosságban beszélt az új, egyelőre nem működő, közlekedési rendszeréről. A Kravtex jövőre hatalmasat fejlődik, csinálnak 13 méteres Inovellt, vagy mit. A Currus pedig elmagyarázta, hogy mit csinálnak, meg miért találták ki ezt a belső modulos buszt. Ennyi...
Mindenki jópofizik, mindenkivel, aztán a háta mögött legszívesebben a másik hátába szúrná a kést... tipikus magyarosch hozzáállás. Persze közben semmire sincs pénz, de az összes megjelent vendég sokmilliós autóval érkezett a helyre... méregették egymás pöcsét, ahogy az ilyenkor lenni szokott... undorító volt az egész rendezvény... :-(