A téma a BKV buszai: járművek, alkatrészek, kiszolgáló létesítmények.
A többi szolgáltató, és a BKK minden más tevékenysége offtopic.
Más szolgáltatók topicjai:
Van egy rendszer hiba, aminek ez is egy tünete.
Azon lehet vitatkozni, hogy a BKV mennyire használta ki a mozgásterét (az megint más kerdes, hogy ezt ismeret hianyaban amugy sem tudhatjuk mekkora)
Az álljon le az egész KV anarchista fantázialas nem reális.
Bárcsak az üzemeltető eljutott volna oda az elmúlt tíz évben, hogy senkitől sem kell segítséget kapnia és nem használt buszokat vásárol össze-vissza! Tök vicces, hogy fel vagyunk azon háborodva, hogy a kereskedő partnerek több mint tisztességes marzsért dolgoznak, miközben konkrétan a BKV hozta létre ezt a helyzetet.
Tegnap egyébként mintha egy bordó-szürkére átfényezett IK260-ast is láttam volna bent. A régebbi "csacsikra" jellemző festése volt, de volt rajta azonosító is.
Bàrcsak itthon kapott volna tőlük volna az üzemeltető segítséget, de többnyire a néha több mint tisztességes marzsért dolgozó kereskedő partnereket tolták ők is. Hogyhogy?!
Szavakon lovagolhatunk, hogy átlagos vagy jó használtak. Nagyon szerencsés lenne a BKV, ha a többi használt beszerzése legalább annyira jók lettek volna, mint az utrechti kocsiké anno (gondolok itt futott km-re, korra, megbízhatóságra/kiadhatóságra, kényelemre, állapotra, menetdinamikára). Ha neked ez a beszerzés egy átlag szintet jelent, akkor ehhez képest a BKV használtainak a túlnyomó többsége átlag alatti szintet képviseltek megvételükkor/üzemeltetésük során (gondolok itt idősebb C1-esekre, genfiekre, NJV-re, MCA-ra, NCZ-re). A régi és vacak csuklós kifejezéssel egyértelműen a közel 20 éves LOV-ra utaltál, amivel egyet lehet érteni. Azokon és az MCA-kon kívül van még pár tucat nem vacak és fapados VH.
Érdekes nyár óta a véleményed 180 fokos fordulatot fordult. Eddig azt mondogattad az FKU-k milyen jók, mennyire nem alulmotorizáltak, jó megbízhatóságú kocsik. Természetesen ez nem áltudomány részedről, miközben a valóság ellentétes egzakt tényeket mutatott, ha te írod az mindig nagyon hiteles. Komolyabb eszmecserék közepette mostanság már olyanokat írsz, hogy az MAN-ek kellenének a 200E-re az elavult és rossz megbízhatóságú Volvók helyett. Úgy látom (bár nem fogod elismerni), hogy a te véleményed erősen változott és mostanság nem teszel olyan kijelentéseket, mint félévvel ezelőtt.
Számomra furcsa, hogy soha nem érzelmi alapon és nem címkézek "roncs, hulladék" jelzőkkel semmit, és engem próbálsz áltudományosnak beállítani. Aki meg érzelem és érv nélkül kommentel már évek óta az pedig teljesen helyt álló a szemedbe. Nem értem ezt a kettős mércét, miközben engem marhára nem érdekel ki mit szeret. Amit nem szeretek, ha valaki torzít vagy szándékosan rossznak próbál valamit beállítani, miközben nincsen mögöttes tartalom és lerágott csont az egész. Áltudományról annyit írnék, hogy rendelkezésre állás, kiadási arány olyan tények, amiket nem lehet megcáfolni és teljesen valid információk vagy éppen az, hogy milyen motorizáltságú vagy mennyire környezetszennyező egy adott típus. Pontosan ezek az egzakt tények, ennél tudományosabban nem értem hogyan lehetne kifejezni egy ilyen fórumon, ami nem feltétlenül erről szól.