A téma a BKV buszai: járművek, alkatrészek, kiszolgáló létesítmények.
A többi szolgáltató, és a BKK minden más tevékenysége offtopic.
Más szolgáltatók topicjai:
Ez most nem tudom hogy vicc-e vagy komoly, de mindkettőnek gyenge. Ne haragudj. Hallhattál a kamerakép-elemzéses technológiáról, de az nem ezt jelenti. Az ajtó fölött a preparált kamerák felülnézetben érzékelik a le-felszállókat, de semmi mást nem tudnak, nem is tudhatnak. Az utastéri kamera pedig vagy rögzít, vagy kivetít, de a kettő egyszerre nem mehet.
Ha még el is fogadjuk a protót nulladik lépésnek, akkor is látszik, hogy tízmilliók kesben, és százmilliók háttérben (amit nem is egyszerű annyira körülni) kellenének, hogy lehessen továbblépni, és hosszú évek alatt valami elfogadhó szintre eljutni.
Azt lehet tudni, hogy a SedPro elektromos E91-ese, amit a matricáktól, futártól eltekintve teljesen BKK sepecifikusra készítettek, a beharangozás ellenére miért nem járt teszten a BKV-nál? Csináltak azzal egyáltalán bármit, mióta átalakították, azon kívül, hogy meghirdették eladásra?
Off: Pécsett számoltam genfi retken, egyedül. Beálltam sofőr mellé, aztán elsőajtózás mellett, ő számolta a felszállókat, én meg a kamerákon a leszállókat. :))
Én is számoltam és ha kell, akkor még mai is számolok utast. Akarat és odafigyelés mellett használható értékeket ad egy ilyen számlálás.
Van akinek meg olyan szinten megy/ment, hogy metróállomáson egyedül képes volt egy érkező metrókocsiból leszálló embereket megszámolni 10%-os hibahatáron belül, ami azért a módszert ismerve egy remek érték.
Mellesleg, az ilyen számlálásoknál is a munkaerőhiány a szűk keresztmetszet, jól kell előkészíteni, és jó emberek kellenek, akkor jó lesz az eredmény is.
Na de amig hulyen neznek, ha kiderul, h. nem valami flancos irodahazban dolgozol, hanem (kozepvezetokent) nem felsz, h. be kell allni gyartosorra is, addig nem lesz valtozas... (Sajat pelda.)
Az a baj, hogy minden másra már nincs ott a márkaszervíz.
Helsinkiben az egyik VDL szervízben 3-4 50 év fölötti szerelő kísért, a buszok hegyekben állnak, és a kollegáim panaszkodtak rájuk, hogy csigalassan dolgoznak.
A másik VDL szervízben nem voltam, remélem, ott legalább tudnak haladni.
A Scania szervíz küzd a legújabb buszokkal, a lengyel gyárból kellett szerelőket átdobni, mert a helyiek nem bírnak velük. Huszonéves szerelőjük nincs, a fiatalok nem is akarnak szerelőnek tanulni.
És ez fog Magyarországra is begyűrűzni.
Szerintem a társadalmi megbecsültségen kéne javítani, de még a saját ötletemet is eléggé vérszegénynek tartom.
Valamint azt se hagyjuk figyelmen kívül, hogy az Econell 10 nem úgy viszonyul az Econell 12-höz, mint a 405-ös a 415-öshöz, hanem úgy, mint az Urbino 10 az Urbino 12-höz.
Tehát, ha gyártok valamit, elképzelem, hogy milyen paraméterekre van szüksége, megcélzok vele egy célközönséget, de előtte nem kérdezem meg tőle, nem mérem fel, hogy kér-e a termékemből, és egyenes úton befuccsolok nála, kosarat kapok tőle, akkor egyértelműen a vevő a hülye. És megsértődök. Igaz, ha a nagytesó nem venné százával a termékeimet, ráfanyalodnék a standkorlátkékre, mint tót a hugyoskörtére, de még itt nem tartunk. Sárgába' és fehérbe' korlátlanul el tudom adni az elképzeléseimet.
Értem én.
Követem a kínai cégjelzést. Felépítem az álmaim. Illetve van döntéshozó, aki segít benne.
Econell 10-ből lehetne városi változatot csinálni (de szerintem se a gyártó, se a BKK felől nincs rá akarat), más reális lehetőség nincs.
Kravtex nem akar a BKK-val üzletelni. Évekkel ezelőtt eldöntött kérdés náluk. Valahol azóta hogy nem kellett nekik se a pécsi Citadell adag, se a városi Econell.