A téma a BKV buszai: járművek, alkatrészek, kiszolgáló létesítmények.
A többi szolgáltató, és a BKK minden más tevékenysége offtopic.
Más szolgáltatók topicjai:
Az IKARUS EAG a gyár egy részlege volt ami később önállósult.
1001 szállal kötődött a gyárhoz.
A később ál IKARUSOK pedig csak név bitorlók.
Semmi közük az IKARUS-hoz csak megvették-megszerezték- homályos módon hozzájuk került az IKARUS név és csak azzal a céllal, hogy így-úgy össze eszkábált buszaikat az IKARUS nevét felhasználva könnyebben adhassák el a piacon.
Azon a vonalon mondjuk elég sűrűn változik a felhozatal: korábban is volt már Kőbányás, Kelenföldes, Óbudás, sőt arrivás is, hétvégente pedig Cinkotás...
Pletyi, vagy sem, de attól még bőven Óbuda van a legközelebb a 121-hez. A 15 sztem marad Kelenföldnél, Óbudának épp elég lesz a most C1-eses vonalaira- már ahová tervezve van K-, meg a 121-re kiadnia, ha utóbbira tényleg megy majd onnan is.
A 15-ösön kívül meg a többi pesti Citaro K-s vonal Délpesté lesz.
194, 196, 202 állományba kerúlt, holnap délután kis ünnepség keretében állnak be a 121-esen (átmenetileg Kf adja), a 27-esen csút vagy péntek indulnak.
Jogos, nekem így is oké, csak arra utaltam, hogy ez a mostani talán komolyabb próbálkozás, mint a MABI volt. De a lényeg a lényeg, azt számoljuk Ikarusnak, ami a 2007-ben megszűnt cég terméke volt, így meg a megaliner által írt 2026-os búcsúztató is optimista, simán lehet abból már 2025 a C2K-kkal.
Ez megint egy kicsit olyasmi tartózkodói pletyinek tűnik, mint az, amit néhány Kelenföldes kolléga hallott a diszpécserektől, hogy októbertől a 15-öst Óbuda adja. Ez sem így tűnik.
Szerintem ha az ARC-/Modulo alapú Ikarust nem tekintjük Ikarusnak, akkor a CRRC alapút se tekintsük annak, utóbbinál sincs több hozzáadott érték a márkanévnél...
A klasszik Ikarus, amit búcsúztatni készülünk 2007-ben szűnt meg, a fenti logika alapján a későbbi gyártmányok már csak a márkanevet használják
Az nem igazi Ikarus, nem gondolnám, hogy annak kellene számolni. Egy fokkal izgalmasabb kérdés lenne - de ez csak feltételes mód -, ha elektromos Ikarus közlekedne a BKV-nál, azt esetleg bele lehetne számolni, bár ebben sem vagyok biztos.
Jogos, a 412-esek kivonásáról sok szó esett, de az E91 is érdekes. Kíváncsi vagyok, végülis melyik lesz az utolsó Ikarus, bár nem lepne meg az sem, ha a két típus egyszerre fejezi be a pályafutását Budapesten. Akárhogy is, elég komoly mérföldkő, nem marad többé Ikarus a buszos ágazatban a BKV-nál, ez történelmi esemény lesz.
Engem jobban érdekel az, hogy a maximidik bármi tervszerűséggel állnak-e be sorrendben az egyes vonalakra: jó lenne még "midizni" egyet pl. a 27-esen, meg nyilván érdekes lehet az is, meddig futnak még az E91-esek...
Nekem amúgy az is gyanús, hogy tegnap a 68-ason, ma a 217-esen van kint az összes maradék 412-es. Nem hivatalos búcsú szaga van ennek, remélem holnap a 95-ösön folytatódik a turné. :D
És ki mondta, hogy meg kell állni? Max azon megy a vita, hogy nem a 65 után, hanem ELŐTTE kellett volna, ha már úgyis készen állnak a bevetésre hónapok óta.