Anno a történelem előtti időkben a forgalmi besegítőknek havi 30-50 órát ajánlott a BKV.
Ez néha üe.vezetői engedéllyel felmehetett havi 70 órára.
Afölött már nem tudom kinek az engedélye kellett volna.
Ez volt az elmélet.
a gyakorlatban havi 70 óráig mindenki mehetett.
A fölött pedig azok akikkel megvoltak elégedve.
Nekem a civil lehetőségem havi 70-110 órát tett lehetővé ezért a legtöbb hónapban 80-90 óra körül teljesítettem.
A forgalmi besegítők - elméletileg - mindegyikének volt valahol főállása, ahonnan munkaadói engedélyt kellett hozni ahhoz, hogy a BKV-nál mellékfoglalkozású forgalmi besegítő buszvezető lehessen valaki.
-------------------------------------------------------------------------------------
De valahogy kiderült, hogy pl. a Récseiben dolgozik kb. 10 olyan fiatal ember (25-45 év közöttiek) akiknek nincs főállások.
A többi garázsban is találtak kb. 10-10 hasonló esetet.
Akkori szabályok szerint munkakerülők.
Ha a rendőr igazoltatta őket az éjszakában akkor a BKV-s szerződéses papírjukat lobogtatták, hisz a személyi igazolványaikba munkahely nem volt bejegyezve.
Ebből botrány lett.
Nagyon elkezdte őket vegzálni a hatóság is meg a BKV is.
Ők váltig hangoztatták, hogy nekik elég az amit havi 50-70 órával megkeresnek nem akarnak többet dolgozni.
A munkájukra nem lehet panasz.
Huzavona kezdődött.
Addig alig vezethettek.
Azután engedték őket vezetni de sokkal szigorúbban fogták az óra számaikat mint másoknak.
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
Kérdésem:
Ma is vannak olyanok akik csak a forgalmi besegítő munkából szerzik jövedelmeiket?
Tehát máshol nem dolgoznak?