A téma a BKV buszai: járművek, alkatrészek, kiszolgáló létesítmények.
A többi szolgáltató, és a BKK minden más tevékenysége offtopic.
Más szolgáltatók topicjai:
1) De egy kicsit ezt a szerepet az elmúlt években mégis magára vállalta (például olyan buszok felújításával, amik kevésbbé voltak részesei a BKV történetének - Ik 55, 293) Szerintem ezt helyesen tette, főleg azért, mert az elmúlt évekig ezt a BKV-n kívül nagyon nem csinálta más!
2) Azért nem az n+1 260-as eltételét kérdeztem, hanem egy olyan buszról, amit már egyszer kifejezetten "nosztalgia céllal" - a BPO-583-hoz hasonlóan és nagyjából egyidőben - a gyártáskori arculatához hasonló állapotba hozták rendbe (ráadásul ZF váltós, eltér a másik háromtól). A kocsi rendezvényeken időről-időre fel-fel bukkan, ezért gondoltam, hogy valami terv mégiscsak van vele...
Én nem mertem volna így leírni, de igazad van. Lehet, kapom én is a mínuszokat, de nem érdekel.
Szép volt és jó volt amikor még csak kétszázasok voltak üzemben, de elmúlt. A típusból három nsztalgiakocsi bőven elég, nem beszélve a magánkézben lévő példányokról.
Akkor ezek szerint csak azokat az Ikarusokat járatják aR158-asaon, amelyek a Libegők éjszakáján kint voltak.... Vajon a hátralévő 3 (?) alkalmon várható más busz is (01-47, 06-71, 14-15)?
Szerintem minden garázsban lehetne találni több járművezetőt is aki szívesen menne bármikor bármennyit Ikarussal sokkal inkább eltűrve a "mániás hülyegyerekeket", mint az állítólagos átlagutast, akinek nem érthető a kiírt végállomás még úgy se, hogy br is mondja négyszer a hangos is, hogy mi a helyzet.
Hát, ha ezek után, hogy ide beírtad megjavítják, én is itt fogom ezentúl jelezni minden alkalommal, ha klíma nélküli kocsival dolgozom, mert a műszaki könyvbe beírva érdekes módon nem nagyon sikerül megcsinálni, annak ellenére sem, hogy a garázskapuban is szinte mindig rögzítik esténként, hogy mi volt a klímával aznap. :P
SGY-989 negyedik ajtajánál nem ég a leszállás-visszajelző. Mivel a monitor sem jelzi a leszállási szándékot, rengetegen tétováztak, hogy jó-e a gomb:D Köszi, ha javítják a kollégák:)
Ezt ki várja el? Amennyire én látom, a jellemző inkább az, hogy 8-10 (max 15) évesen jönnek a használt buszok, és húsz-egynéhány éves korukra szép fokozatosan mennek a levesbe.
Nem, a BKV-nál eltöltött 3,5 év számít rövidnek...
Pont az ilyeneknél kellene elgondolkodni, hogy a vásárlás, honosítás, javítás, pótlás ilyen rövid távon megéri-e? Mert élek a gyanúperrel, hogy ez így drágább móka, mint a zsír új busz.
"Rendszeres utazója vagyok a 80-ason a GVM-nek, de semmi érdekeset, rendkívülit nem szoktam tapasztalni.
Szeptembertől majd nagyon figyelek, mire gondolhatsz"
A titok abban rejlik, jogy a 80-ason csak elso reszben vannak GVM-ek, viszont a 75-oson delutan is van kint. Igy ertelemszeruen suli utan ott tobzodnak azon az egy kocsin a szerenyebb ertelmi kepesseguek is. Szeptembertol viszont lesz a 80-ason is du. GVM, illetve a 75-os helyett a 77-esen lesz egy beugro.