A téma a BKV buszai: járművek, alkatrészek, kiszolgáló létesítmények.
A többi szolgáltató, és a BKK minden más tevékenysége offtopic.
Más szolgáltatók topicjai:
A Svábhegyre vígan másznak fel nap mint nap, ott azért komolyabb emelkedők vannak, mint Dél-Budán.
Amúgy meg ilyen a BKV járműpakrja, minden garázsnak megvannak a maguk lomjai (a teljesség igénye nélkül: Dél-Pest: gázos VH-k; Cinkota: kis Volvók; Óbuda: C1-ek).
Viszonylag sűrűn utazom a 15-ön, 212-n ezeken a járműveken, közel sem akkora katasztrófák, mint aminek itt beállítod őket.
Marhára hiányoztak ide Dél-Budára ezek a Modulo szarok... Lomhák, büdösek, ócskák stb. Nem lehetne lepasszolni ezeket Kelenföldről mondjuk Dél-Pestre ahol nem a hegyre kéne felmásszanak? Oda valók ezek
Dec 20-tól Január 4-ig ezek szerint Conectok lesznek csak? Mert ugye január 5-től lesz csuklós a 110/112, azt nem tudom, hogy BKV-s, vagy offtopic Arrivás csukikkal.
Jönnek Délbudára. Lehet én utaztam velük túl régen, de nem emlékszem ilyen szörnyűségekre. Új korukban rendszeresen utaztam 2017-ig a 110/112-n, azóta pedig elvétve a 212-n.
Most a 114/213/214-en, 141-esen, 158-ason van összevissza 6 kocsi. A java még a hegyvidéki járatokon és a 15-ösön, a 87/187-en meg talán 2-3..
Alig várom, hogy a 15-ösről lekerüljenek, borzalmasan büdös szinte mindegyik, élmény, amikor a megállóból kiáll, te meg a zebránál vársz a lámpánál mögötte.
Én érdeklődés szintjén megkérdeztem egy sofőrt (arra lakom), mivel elég kis forgalmú járat. Ő se tudta, de nem valószínű mivel ugye a 166-ossal egybeforog. Egyébként dél pestre mikor kerülnek ilyen buszok és mely vonalakra?
Ha már a nagysikerű Modulo... Emlékszem, annó amikor Kelenföldön elkezdtem a pályafutásomat, rendszeresen jöttek előre ezeken a buszokon az utasok, hogy nagyon büdös kipufogószag van az utastérben - igazuk volt, főleg, ha ment a regenerálás, elől is lehetett érezni. Tegnap az 5-ösön járkálva újra eszembe jutott, a Rákóczi-Thököly szakaszon folyton kifogtam magam elé egy 110-esen döcögő Modulo-t (talán NTM volt), nem bírtam annyira leszakadni tőle, hogy ne érezzem ezt a csípős szagot, baromi kellemetlen, a fejem megfájdul tőle 5 perc után... Ezzel tényleg nem lehet valamit kezdeni? Érdekes módon a többi busz nem ilyen, csak ezek. Annyira megy a BKK részéről a minden zöld kampány, de azért kíváncsi lennék, milyen élettani hatásai vannak ezeknek a retteneteknek, de gondolom ez senkit nem érdekel...
Egyrészt mi nagyon nem, de egyébként idegenben nem olyan egyszerű már azért Ikarushoz se alkatrészt keríteni. Mi még elboldogulunk vele itthon, de határokon túl, ikarusos körön kívül már nem olyan egyszerű.
Azon gondolkodtam, hogy ha megkérnénk a budapesti ukrán nagykövetet, hogy egyik beosztott attaséja írja már össze mi lett az 53 db busz sorsa, megtudná e csinálni ?
Valószínűleg nem.
Háborúban vagy nem vagy csak akadozva működnek a különböző szak ágazati jelentés formák.
Nem beszélve arról, hogy sok más ország is ajándékozott oda buszokat.
Igen vegyes lehet az ajándék buszok típus listája.
Ebből 5 db Csernyovciban városi közlekedésben állt szolgálatba.
1 db Zaporizzsja megyében. (ex Nógrád volán.)
A többi :
- iskola busz,
- sportegyesületé,
- egyházé,
- karitatív szervezeté,
- stb.
lett.
Tehát igazad van.
A kivitt buszok kb. 11%-a közforgalomban kezdte el működését.
A buszok egy kis része hadműveleti területre vagy azok közelébe került.
Ott pedig értelmezhetetlen a közforgalmú, vagy közszolgáltatáson alapuló közlekedés fogalma.
Minden megy amíg menni tud,.
Mivel a kivitt buszok mindegyike idősebb volt 15 évnél, sok 20 év feletti volt, így ha még tudnak szolgálni 2-3 évet akkor már jó szolgálatot tettek ott ahová vitték.
Csernyovic azért volt szerencsés választás az ex BKV buszoknak, mert kb. 600-700 km-re van a fronttól.
Egy év múlva, mondjuk 2026 év végén jó lenne megnézni a Csernyovici városi közlekedési társaság oldalán a buszos flotta kimutatást.
Ha egyáltalán van nekik ilyen oldaluk ?
Megnézni, hogy az 5 db ex BKV buszból mennyi megy még ?