A téma a BKV buszai: járművek, alkatrészek, kiszolgáló létesítmények.
A többi szolgáltató, és a BKK minden más tevékenysége offtopic.
Más szolgáltatók topicjai:
Lehet, hogy Kiliánossal jöttem a vásárból? Mert a metró előtt pakolta le az utasokat. Esetleg szólni kéne nekik, hogy az Örsön a metró mellett a Kerepesi úton megállóhely van, a végállomás (le- és felszállóhely) pedig a Fehér úton, a létesítmény mögötti szakaszon.
Nem estem el. Ültem a jobb első ülésen, láttam, hogy jön a felezővonalat átlépve felénk az Iveco, aztán minden manőver ellenére jött a csattanás, mi meg mentünk az árokba. Még csak le sem estem az üléstől, viszont mindenem (a táskám, a kabátom gallérja, még a cipöm is tele volt üvegtörmelékkel; ebből jutott néhány kisebb az arcomra és a kezemre, felületi sérülést okozva.
Lehet, hogy szegény teherautósnak jobb lett volna egy kisebb járművel ütközni, de belegondoltam, hogy ha nem a buszt, hanem egy személygépkocsit talál el, abból nem biztos, hogy élve szálltak volna ki.
Egyébként garázsmenetes 9-es volt, a vezetőnk (M.I) utasokat szedett a megállókban és mondta a megállókat, legalább is azt a kettőt, amit a csattanásig érintettünk. A buszon rajtam kívül még 5-6 ember volt, nem egyedül utaztam.
Egyébként ma sikerült az első olyan rendkívüli járatnál (Jelen esetben tekinthető annak a 100-as :o) az első olyan felügyeletet adnom, amikor nem volt műszaki hiba egyáltalán! Egész délután.
1 esemény (utasbaleset) volt csak, ezért 18:30 helyett 18:40-kor 76presszről az FJX-209 ment egy kört a 100-ason :o) (A 18:28-ra érkező 08-04-t fordítottuk volna rá egyet, de akkora dugóba állt, hogy muszály volt mást hozni)
4) 08-62
5) 19-67
6) 19-71
7) 08-04
8) 05-69
9) 19-61
Az egyébként jellemző, hogy 2 kijelzős autó volt kint.
A 05-69 első kijelzője pixelhibás, az első oldalsó üvege elfehéredett, nem látszik az alatta egyébként működő kijelző, hátul oldalt 7 BOSNYÁK TÉR, a végén meg krikszkraksz3...
A 08-04 elöl és elöl oldalt jó volt, az ufóban meg körbe 294E GYÁL VECSÉSI ÚT.
Azért ezt nem hiszem el, hogy legalább ide nem volt 1-1 (azaz EGY-EGY) busz a két garázsban, aminek jó lett volna minden kijelzője... Hihetetlen!
És egyébként jellemző az egészre, hogy reggel derült ki, hogy a Kiliánban nincs 100-as tábla...
Beszéltem a helyszínelővel, a mi Járművezetőnknek csak szilánk általi karcolásai vannak (fülcimpája volt sebes többekközött), a komolyabb problémát a lelke kapta, állítólag elég szarul megsinylette. Az utasa csak elesett.
Az ellenfél pilótája elég szarul járt viszont, ágyba vitték el.
És érdekes (ha visszaolvastad), hogy ott is (mert szerintem a mai esetnél is) elalvás miatt történt a baleset -csak a mai sokkal "szerencsésebb" kimenetelű volt, mint a 11 évvel ezelőtti. :/