A téma a BKV buszai: járművek, alkatrészek, kiszolgáló létesítmények.
A többi szolgáltató, és a BKK minden más tevékenysége offtopic.
Más szolgáltatók topicjai:
a pk-ban évek óta (amióta a média fölkapta, azaz '08 óta) elég sok "érdekesség" van. pl. pár helyen a km-adatok, az első és/vagy utolsó indulások, a kocsiszámok, stb.
Nekünk egy dolgot kéne megértenünk, mint járművezetőknek. Ha neki van jegye vagy bérlete, akkor neki joga van és dirigláhat, szidalmazhat.
Ezt pedig nagyon jól megtanulták egyesek, mármint hogy ha fizet a szolgáltatásért akkor neki akár kezet kellene csókolni.
Ezektől az emberektől ráz ki a hideg.
Kiváncsi lennék, mondjuk a volánbusznál is beszólnak-e ugyanígy a járművezetőknek? Mert nem hiszem.
Pedig ott talán még több ilyen koporsó közlekedik, sokkal hoszabb távon. Mint pl az újjonnan beszerzett Setrák és MAN-ok.
De milyen érdekes, hogyha szemetel, akkor természetesen minden korrekt, ha belehány a buszba és ott hagyja, az is természetes. Mi járművezetők meg takarítsuk fel.
Ha hangoskodik akkor nem szólhatsz rá, mert ő fizet, ha az utasokat baszogatja a T. utas, akkor is joga van mert bérlete van.
"Én viszont fizetek a szolgáltatásért, és ezért elvárok egy bizonyos szintet."
Már megint a régi, "lerágott csont"!!! A járművek műszaki állapotát nem feltétlenül a buszvezetőkön kellene számon kérni!
Amennyiben +25 fokban is üzemelteti a vezér a fűtést, annak oka van! Már sokszor leírtuk ezt is, ha kikapcsolja a fűtést rövid időn belül felforr a motorban a hűtőfolyadék! Ezzel vége is az utazásnak! Akkor most mi a jobb??!! Utazol "x" percet némileg meleg buszban, vagy bandukolsz gyalogszerrel "y! kilómétert? Arról nem is beszélve, hogy ha Te olvadozol a melegtől, akkor a vezér is ugyanezt teszi, mert nála is működik a fűtés, de ő nem morog, hanem a meleg ellenére, elszállítja az utasokat oda, ahova azok menni szeretnének...
Talán ezek után, arrébb kerül az az "addig"! Bár kétlem... :(((
A PK-ban nincs rögzítve a telephely. Az átcsoportosítások oka ezúttal a telephelyenkénti járművezetői létszámban keresendő. Kőbánya szarul áll, Óbuda jobban.
A 25-ösön csak 18-21 óra között lesz sűrítés, tehát nem kell rá többlet kocsi. Sőt, úgy emlékszem, hogy a 25-225-ről délután ki is jön 1 kocsi, és az szerel át.
A 168E-n eddig biztos, hogy 2 Kőbányás kocsi volt, de nem tudom, 1 vagy 2 szerelt az 5-ösre.
Ha jól tudom 2 szerelt 5-ösre 2 pedig kint volt egész nap.
168E-re meg 277-be szerintem 25-ösből nem nagyon lesz kocsi, mert du a 25-öst sűrítik. Esetleg az lehet,hogy ezek a kocsik délelőtt vannak Örsön és délután mennek 25-ösbe.
Ahhoz képest, hogy cinkota már teljesen átvette volna Újpest-Központot szépen "kiirtották" őket onnan a 147-es 412-esét leszámítva... bár ezt is meglehetett volna cserélni a Nógrád 224-esével.
Újonnan kinevezett kisfőnökönek talán nemCSAK utazgatni kéne a nagy világban, hanem vmit csinálni a karbantarts színvonalával. Furcsa, mert az elöljáróváltás óta nem hogy javult volna, hanem romlott a karbantartás minősége és szerintem csökkent a karbantartásra és felújításra szánt pénzek nagysága is. Bár vmennyire pozitívum, hogy a troli akarják fejleszteni és nem züllesztik.