A téma a BKV buszai: járművek, alkatrészek, kiszolgáló létesítmények.
A többi szolgáltató, és a BKK minden más tevékenysége offtopic.
Más szolgáltatók topicjai:
Át lehetne írni a fordákat hogy a 200-asok este kezdjenek 21-22 körül valamelyik vonalon,majd éjszakai,reggel meg a csúcsig ,kb 6-ig dolgozzanak ismét valamelyik nappali vonalon.Nem lenne nagy munka,és a conectoknak nem kéne annyit futni pl cinkotán.De a kockafejből nem engedünk,legyen minden,mindig ap...elmebaj.
Pàr évvel ezelőtt ugyanez volt a 260-asokkal mikor még nagyobb tételben jelen voltak. Dél-Pesten màr nem volt cserekocsi,miközben akkor még Cinkotàn 15-20 db 260-as bent àllt munka nélkül.(akkor màr éjszakaiba se jöttek ki).
Bàr éjszakairól most is az a véleményem,hogy amîg van Ikarus csak azokat kéne kiküldeni,csak ugyebàr nagyon sok àtszerelő van.
Ma "csak" egy forgalmi hiányzik a vonalról (20E). Kicsit más: Ebben a hónapban láttam a RYH-809-et Újpest gerincvonalán a 121-esen. :) Csak engem került el eddig ez a busz? Valahogy 810-től fölfelé rémlettek.
Sofőrhiány biztos nincs, mert most tölti az utolsó 3 napját az egyik legjobb 45-ös vezér, aki akart maradni besegítőnek, de nem ajánlottak fel neki semmit.
Nem, tényleg nem értem én sem. Komolyan. Tök feleslegesen van egy a kiadásnál sokkal nagyobb állomány tartva Cinkotán, míg Óbudán szívás van. Persze én azt adnám, ha a 19-75 visszatérne 45/5-re, de ha ilyen nem lesz, akkor járassák máshol. 5 fasza állapotú kocsi rohad Cinkotán mozdulatlanul, minden ok nélkül...
Hozzászólásod nyomán több hét után ránéztem a winmenetrenden, hogy mi a helyzet a 20E-n. Ha valósak az adatok, akkor siralmas volt a mai reggel is. Ennek függvényében méginkább érthetetlen a 280-asok pihentetése Cinkotán. Vagy esetleg sofőrhiány van?
Nem értek hozzá annyira, de miből gondolod, hogy ez a hátlap genfiről van? A 7000-es típusjelzésalapján könnyen lehet, hogy valamelyik szóló 7000-esről van, nem?
Valaki komolyan mondhatna valamit a cinkotás 280-asokról, mert már szétfurdal a kíváncsiság. Miért állnak bent a garázsban 4 hónapja munka nélkül, amikor a 00-29, 19-75, 77, 78, 80 ötös mind délpesten, mind óbudán simán elszolgálna még utasforgalomban egy darabig? Bőven jó állapotban voltak még tavaly. Igaz, azóta meg bent rohasztják őket mozdulatlanul a betonon... mi értelme ennek? Miért nem lehet akkor átadni őket a másik két, még a típust üzemeltető garázsba? Vagy mire várnak? Milyen pótlás lenne a nyárig, ami miatt megugrik Cinkota kiadása és szükség lesz rájuk?
Aki minuszolta a hozzászólást, az árulja már el, hogy szerinte miben tévedek. Félreértés ne essék, nem zavar a mínusz, csak érdekel, hogy mi az, ami rosszul írtam.
Hát egy fékégést semmiképpen sem sorolnék ilyen kategóriába, legtöbbször legfeljebb annyi következménye van, hogy tárcsát kell cserélni (de azt sem mindig) ami rutin feladat.
Azonos a motor, túlnyomórészt azonos a felépítmény elektromos rendszere, az alvázvezérlés változott csak. A motortér kialakítása azonos, beépítése azonos. Töltőcsövek, kötegek elvezetése a motortérben azonos. Mi releváns még jelen kérdésben?
A sokat szidott VH-k érdekes módon nem gyulladnak vagy Délpest ennyire jól teljesít.
32 db LOV közül (közben 12 db már kivonásra került belőlük) az elmúlt 13 év alatt nem találtam olyan információt, miszerint tűzeset történt volna bármelyiknél.
44 db new AG közül (1 db kivonásra került, de nem tűz miatt) eddig MUU-905-t ért egy darab motortéri tűz a 202E vonalon, több ilyen esetet nem találtam.
Csak azért hoztam viszonyítási alapnak, mert ezek viszonylag nagyobb és egységes állományok 16-21 év körüliek, elvileg ridegtartás rájuk is felhúzható.
Flr kialakításában azonos az x-u szériával, csak az üzemeltetés helye különbözik. De PKD is égett már, ha nem is lett ennyire felkapva. A 221 meg inkább csak füstölt, hamarosan utcán lesz valószínűleg, semmi komoly nem lett vele.
Ez butaság, sokkal több égett már, viszont a BKV nem engedhette el ezeket, így nagy részüket megcsinálta.
Próbáltam az eddigi hozzászólások alapján összegyűjteni időrendi sorrendben az eddigi publikus 7700A tűzeseteket, mindezt kiegészítve azzal hol történt:
14 db tűzeset biztosan volt már az FJX-FKU széria esetén, valószínűleg több is elképzelhető, mert kisebb esetekről nem feltétlen számol be a média.
FJX-k állomány 16%-a, FKU állomány pedig 12%-a érintett tűzesetben eddigi hivatalos információk szerint.
Jelenleg lehet mondani, hogy 18 évesek, de azért a listán látszik nem tegnap kezdődtek el a tűzesetek, gyakorlatilag 2014-től nem lelt el úgy év, hogy ne lett volna egy vagy több tűzeset és akkor még csak 10 év körül jártak. Ridegtartás megítélése nem egzakt, illetve a BKV alatt a többi típus is ugyanazt kapja, mint ezek, tehát valamilyen műszaki okhoz köthetők tűzesetek gyakorisága ennél a két szériánál, mert az FLR-k nem érintettek.